Het is weer barbecue weer

 

Barbecue opnieuw ontdekken!

Houtskool tafelgrill

Houtskool tafelgrill

Perfect voor tuin, balkon en terras. Met handige tas om mee te nemen.

€ 129,–

Het is BBQ weer.  Barbecueën! Speciaal voor de mooie dagen hebben ze bij Waschbär een aantal handige barbecue-tips bij elkaar gezet.
Nu is de tijd aangebroken om familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellig feestje met lekker eten in de tuin of op het balkon.
Met de juiste barbecue accessoires is het nog leuker! Bij Waschbär bieden ze een ruime keuze aan handig toebehoren zodat je altijd alles bij de hand hebt.

Naar de barbequeaccesoires

Het Waschbär assortiment

Naar de Waschbär ecowinkel

0
0
0
s2sdefault

Groene maaltijdservices

Rechtstreex

Bij Rechtstreex kan je heerlijke producten uit je eigen buurt bestellen, die je vervolgens ophaalt bij een wijkchef. Ze laten precies zien waar een product vandaan komt, hoe het gemaakt is en wie het gemaakt heeft. Hun missie is om samen voor een transparante, eerlijke en nieuwe voedselketen te zorgen. Op dit moment zit Rechtstreex in Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Woon jij in Rotterdam, Utrecht of Eindhoven en ben je gek op lekker en verantwoord eten? Bestel de mooiste producten uit jouw buurt en haal ze op bij een van de wijkchefs. Bij Rechtstreex krijgen boer en consument een eerlijke prijs en heb je 100% vrije keuze om te bestellen. Samen verkorten wij de keten en werken we aan een beter voedselsysteem. Doe je mee? Meld je nu aan en bestel snel bij een van onze afhaalpunten!

Naar Rechtstreex

 

TringTring

Boodschappen, pakjes en maaltijden te bezorgen met de fiets. Via een app kan je je aanmelden om bezorger te worden of juist iets te bestellen. Koeriers krijgen een klein bedrag, een stukje beweging, zorgen voor schone lucht en halen jouw lievelingsproducten op bij lokale winkeliers.

Naar TringTring

 

Marley Spoon 

Bij Marley Spoon kan je maaltijdboxen bestellen om zelf een maaltijd te koken. Ze kopen ingrediënten waar mogelijk in bij lokale, duurzame en verantwoorde producenten. Daarbij houden ze rekening met dierenwelzijn en het milieu.

Naar Marley Spoon

thuisafgehaaldThuisafgehaald

 

Thuisafgehaald gelooft in mensen verbinden door eten met elkaar te delen. Mensen uit de buurt kunnen porties eten ophalen bij elkaar, tegen een kleine vergoeding. Zo kunnen kookliefhebbers nét een beetje extra maken, en kan iemand die misschien wat minder goed te been is of minder tijd heeft toch van een lekkere en gezonde maaltijd genieten.

Naar Thuisafgehaald

0
0
0
s2sdefault

Willem&Drees is een thuisbezorgservice voor Nederlandse biologische producten, mede opgezet door boeren.

maaltijdWillem&Drees is een thuisbezorgservice voor Nederlandse biologische producten, mede opgezet door boeren. Wekelijks stelt beebox verrassende, diverse en seizoensgebonden boxen samen. Als klant van beebox krijg je de beebox wekelijks thuisbezorgd, compleet voorzien van recepten en uitgebreide informatie over de producten en de leveranciers.
De belangrijkste uitgangpunten van beebox zijn:
Eerlijke prijs voor de boer100% van eigen bodemBiologisch gecertificeerdAltijd goedkoper dan de supermarkt

BOX EXTRA

bio maaltijden & extra's

Een royale box vol verse biologische producten. Je kookt er drie complete avondmaaltijden mee én ontvangt ook Hollands brood, sap, eieren en fruit. Lekker voor ontbijt of lunch!

BOX MAALTIJDEN

bio maaltijden

Met de biologische maaltijdenbox kook je drie avondenWillem&Drees is een thuisbezorgservice voor Nederlandse biologische producten, mede opgezet door boeren. Wekelijks stelt beebox verrassende, diverse en seizoensgebonden boxen samen. Als klant van beebox krijg je de beebox wekelijks thuisbezorgd, compleet voorzien van recepten en uitgebreide informatie over de producten en de leveranciers.
De belangrijkste uitgangpunten van beebox zijn:
Eerlijke prijs voor de boer100% van eigen bodemBiologisch gecertificeerdAltijd goedkoper dan de supermarkt

BOX EXTRA

bio maaltijden & extra's

Een royale box vol verse biologische producten. Je kookt er drie complete avondmaaltijden mee én ontvangt ook Hollands brood, sap, eieren en fruit. Lekker voor ontbijt of lunch!

BOX MAALTIJDEN

bio maaltijden

Met de biologische maaltijdenbox kook je drie avonden per week een complete avondmaaltijd. Geen boodschappen meer, niet nadenken over wat je moet eten en tijd over om te genieten.

BOX LEEFSTIJL

bio koolhydraatarm

Volg jij een koolhydraatarm leefstijl? Met deze box kook je drie avondmaaltijden die passen in jouw eetpatroon. Niet meer nadenken over goede koolhydraatarme recepten en gewoon lekker genieten.

BOX LEEFSTIJL

bio vegetarisch

Volg jij een vegetarische leefstijl? Met deze box kook je drie vegetarische maaltijden die passen in jouw eetpatroon. Niet meer nadenken over goede vegetarische recepten en gewoon lekker genieten.

Kies jouw box

0
0
0
s2sdefault

Vegatopia

0
0
0
s2sdefault

Af en toe een dagje zonder vlees goed voor het milieu en goed voor jezelf; vandaag: Romige ovenschotel zuurkool met appel en walnoten

Veeteelt heeft eennogal wat invloed op het klimaat. De veehouderij draagt maar liefst voor 12% bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
Het vee zelf stoot methaan en lachgas uit. Dit zijn zeer krachtige broeikasgassen, veel krachtiger dan CO2. Herkauwers, zoals koeien, schapen en geiten, produceren methaan als zij hun voer verteren. Daarnaast komt lachgas vrij uit mest.

Ook komt er CO2, methaan en lachgas vrij uit de bodem als er bos wordt gekapt voor veeteelt, of als grasland wordt omgezet in landbouwgrond. Tenslotte stoot het transport van veevoer en vlees ook broeikasgassen uit.

Tellen we dit bij elkaar, dan is voor de productie van 1 kilo Nederlands rundvlees net zoveel CO2 nodig als voor het rijden van 224 km met de auto.

Het vlees dat je hier in de supermarkt koopt draagt bij aan de ontbossing elders in de wereld. . Er wordt wereldwijd bos gekapt om ruimte te maken voor begrazing door vee en voor de teelt van veevoer. Vooral de teelt van soja is een belangrijke oorzaak van ontbossing is de teelt van soja, dat wordt gebruikt in het Nederlandse veevoer. Jaarlijks verdwijnt zo’n 3 miljoen hectare regenwoud voor veeteelt; een gebied dat bijna even groot is als Nederland. Deze grootschalige teelt vindt met name plaats in de Zuid-Amerika en heeft daar veel invloed op de natuur, zoals de Braziliaanse cerrado en het Amazonewoud.

Door de ontbossing verdwijnt het leefgebied van veel planten en dieren. De wereldwijde veehouderij draagt voor 30% bij aan het verlies van dieren- en plantensoorten op land.

Veel mensen eten hierom liever wat minder vlees. Ze worden niet meteen vegetariër, maar eten liever een paar keer lekker biologisch vlees en een paar dagen geen vlees. Ze nomen zich flexitariër. Inmiddels rekenen we 86% van de Nederlanders tot de flexetariers.
Kortom als flexitariër draag je bij aan een beter milieu en aan het behoud van natuur. De keuze om af en toe vleesloos te eten verkleint je invloed op het klimaat, het uitsterven van planten- en diersoorten en het mondiale waterverbruik.
Je hoeft er niet minder lekker om te eten:


Romige ovenschotel zuurkool met appel en walnoten

INGREDIENTEN voor 4 PERSONEN

500 gram zuurkool
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 appels (Elstar of goudreinet)
20 gram boter
1 afgestreken eetlepel suiker
eventueel flink glas witte wijn of water
laurierblaadje
10 jeneverbessen gekneusd
peper, zout
750 gram kruimig kokende aardappelen
200 ml crème fraîche
75 gram walnoten
50 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel. verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Schil de aardappelen en snij deze klein. Smelt de boter. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Appel en suiker erbij en alles goed doorroeren en even meebakken. Zuurkool, laurierblaadje en jeneverbessen toevoegen. Roer alles goed door elkaar. Voeg witte wijn of water toe. Breng alles aan de kook en laat de zuurkool op een niet te lage warmtebron in plm. 20 minuten gaar worden. Af en toe roeren. Het vocht moet dan verdampt zijn. Let op dat de zuurkool niet te droog wordt, eventueel wat water toevoegen.
Kook de aardappelen gaar en stamp deze fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de zuurkool, aardappelen en crème fraîche door elkaar.
Roer de geroosterde walnoten erdoor.
Doe de zuurkool in een ovenschaal en bestrooi deze met de kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven. Bak de zuurkool plm. 20 - 25 minuten tot zich een mooi bruin korstje heeft gevormd.

0
0
0
s2sdefault

biologisch afbreekbare vershoudfolie in dispenser

vershoudfolieOxo-biologisch afbreekbare voor levensmiddelen geschikte PE-folie, transparant, zelfklevend, geschikt voor magnetron (bij gebruik in de magnetron luchtgaatjes in folie prikken). Voor het afdekken van grotere bakken, bakplaten etc., voor het inpakken en vers houden van levensmiddelen, beschermt het aroma. Deze biologisch afbreekbare folie bevat uit natuurlijke substanties gewonnen additieven, die het afbreken versnellen. (Milieutip: controleer voor een zorgvuldig gebruik van wegwerpproducten bij ieder gebruik de doelmatigheid. Herbruikbare alternatieven kunnen bv. de siliconen afdekkappen en vershouddozen uit ons assortiment zijn.)

Deze versneld af te breken vershoudfolie wordt geleverd in een stabiele dispenser van stevig karton met praktische beweegbare foliesnijder. De doos kan worden bijgevuld.

Geproduceerd in Frankrijk.

Rol Ø 6 cm.

Folie: b 30 cm, lengte: 100 meter!

oxo-biologisch afbreekbaar
houdt levensmiddelen vers
beschermt het aroma
Levensmiddelen optimaal bewaren
Probeer gewoon eens uw voorraadbewaking te optimaliseren en uit restjes iets lekkers te toveren. Zie af van weggooien, want levensmiddelen zijn niet alleen lekker maar ook kostbaar. Met onze talrijke slimme bewaarhulpen zorgt u voor meer versheid en houdbaarheid in de keuken.
Eco omdat...
... duurzaamheid in de keuken begint en levensmiddelen te kostbaar zijn om weg te gooien.

€ 9,95

Bestel bij Waschbär

Assortiment Waschbär

0
0
0
s2sdefault

Koekjesuitsteker met persstempel om koekjes te maken met een boodschap!

koekjesstempelvoor het maken van koekjes met een boodschap
Leuk idee! Voor koekjes met gelukwensen of gastennamen! 55 letters, 18 cijfers, 12 speciale tekens, extra regel voor langere tekst. Simpele drukmechanica. Ca. b 7/d 4,5 cm.

€ 9,95

Bestel bij Waschbär

Waschbaer: één van de grootste postorderbedrijven van milieuproducten

Waschbär assortiment

 

Koekjes bakken met een boodschap.

 

 

0
0
0
s2sdefault

Subcategorieën

Meatfree monday

 


Om voedsel te produceren is water nodig, mest, grond en energie.
Het produceren van voedsel heeft invloed op het milieu;
er is een duidelijk verband tussen de moderne grootschalige
land- en tuinbouw, intensieve veeteelt en visserij, en problemen zoals water- en
grondvervuiling, erosie, de uitstoot van kooldioxide (CO2), het dalen van de grondwaterspiegel
en het afnemen van de biologische diversiteit. Ook draagt voedsel bij
aan het broeikaseffect: bij iedere stap in het productieproces komen broeikasgassen
vrij uit de verbranding van de benodigde fossiele brandstoffen. Het produceren, opslaan,
transporteren, bewaren en koken van voedsel kost bovendien veel energie. Verder
belast voedsel het milieu door afval.

Broeikasgassen

Vlees is ook een belangrijke bron van broeikasgassen. De veehouderij stoot wereldwijd
net zoveel broeikasgassen uit als alle auto's, vrachtwagens, treinen, boten en
vliegtuigen samen: circa 18 procent. Uit onderzoek blijkt dat als alle Nederlanders
één dag in de week alle dierlijke producten zouden vervangen door sojaproducten, dit
evenveel CO2 zou besparen als het verdwijnen van 430.000 auto's van de Nederlandse
wegen (bron ENSA).
Ook op dit punt scoort rundvlees het slechtst. Naast koolstofdioxide dat vrijkomt
uit de verbranding van fossiele brandstoffen, gaat het om methaan en lachgas, die
nog schadelijker zijn voor het milieu. Methaan ontstaat in de maag van

Daarom  een vlees-vrije maandag

De vlees vrije maandag probeert mensen één dag, een week geen vlees, te laten eten.

Niet alleen voor vegetariërs, maar voor voor mensen die willen experimenteren met smaken en groenten en ontdekken dat ze spannende kleurrijke maaltijden kunnen maken  zonder altijd op vlees te vertrouwen.

Eet meer groenten is niet alleen ideaal voor uw gezondheid maar ook goed voor de aarde!

VN-top klimaat wetenschapper Rajendra Pachauri stelt dat "de vleesproductie meer broeikasgassen in de atmosfeer brengt dan vervoer."

 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!