Dit heb je nodig voor 4 personen

Voor de deeg

3 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
200 g amandelmeel
1/2 tl zout
vers gemalen zwarte peper
90 ml olijfolie
1 el koud water
Voor de vulling

Voor de vulling

3 sjalotten
3 tenen knoflook
4-5 snijbietbladeren (of 2 handen spinazie)
1 el olijfolie
4 eieren
125 ml volle yoghurt of crème fraîche
50 g geraspte gruyère kaas
1 tl zout
versgemalen zwarte peper

Hulpmiddelen:

quiche- of springvorm van 22 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in met olie.

Snijd de knoflook fijn en rits de blaadjes van de rozemarijntakjes. Hak de rozemarijn fijn.
Vul een mengvorm met het amandelmeel, knoflook, rozemarijn, zout, peper en olijfolie. Roer met een pollepel en voeg een eetlepel water toe en vorm een samenhangend mengsel. Druk het deeg in de taartvorm en maak een opstaande rand van 1-2 cm. Met natte handen blijft het deeg minder plakken en gaat het makkelijker.

Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak de taartbodem in 15-20 minuten goudbruin.

Terwijl de taartbodem in de oven staat, kun je de vulling maken. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Was de snijbietbladeren en verwijder de stengels. Hak het blad grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg het snijbietblad toe, roer af en toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur.

Klop de eieren in een mengkom los en voeg de yoghurt (of crème fraîche), gruyère kaas, zout en peper toe. Voeg de groenten toe en roer even door. Haal de taartbodem uit de oven en schenk de vulling in de vorm.

Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin. Let op dat de korst niet verbrand. Dek de taart eventueel met een stuk aluminiumfolie af.

0
0
0
s2sdefault

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!