groente-uit-potGroenten zijn hartstikke gezond en we eten er veel te weinig van – dat is zo klaar als een klontje. Wist je bijvoorbeeld dat maar 1% van de kinderen voldoende groente eet? Het advies is 250 gram groente per dag te eten, we komen met zijn allen aan ongeveer de helft.

Maar wat als je die groente door de voedingsindustrie laat bereiden?

Aan bijna de helft van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd. Zelfs groente - hét toonbeeld van gezond - wordt zo door de voedingsindustrie met suiker bedorven. foodwatch onderzocht het assortiment groenteconserven van de grootste 4 supermarkten en hieruit bleek dat aan 79 van de 170 blikken en potten groenten (46%) suikers waren toegevoegd. Zelfs aan biologische groenten bleken geregeld suikers toegevoegd. Doordat de voedingsindustrie overal suikers aan toevoegt, tot zelfs groente aan toe, krijgen consumenten veel teveel suikers binnen en een eenzijdige smaakvoorkeur voor zoet.

Joomla SEF URLs by Artio

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!