BamboeWat zijn de voordelen van bamboe kleding?


Het gebruik van bamboe in kleding kent veel voordelen, zowel voor het milieu als voor jezelf! Al sinds 2001 bestaat Bamboe als textielvezel en wordt dit steeds vaker gebruikt in bijvoorbeeld kleding. Bamboe textiel is zijdezacht en hierdoor extreem comfortabel, het heeft zelfs dezelfde eigenschappen als kasjmier! Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezel.

Is bamboe sterk en comfortabel?


Ondanks dat bamboe zijdezacht is, is het heel sterk en geeft het een perfecte fit. Bamboe ondergoed omsluit ieder lichaamstype perfect en voelt super comfortabel aan. De combinatie met katoen en elastaan zorgt hiervoor. Daarnaast is bamboe hypoallergeen, als je een gevoelige huid hebt of last van allergieën dan is bamboe onderkleding heel erg fijn om te dragen.Bamboe kleding beschikt ook over thermo comfort en UV-bescherming, dit houdt in dat bamboe verkoelend werkt in de zomer, 98% van de schadelijke UV-straling filtert en in de winter warmer is dan katoen door de open structuur van de vezels. Zo kun je het bamboe ondergoed het hele jaar door dragen!

Is bamboe klimaat- en milieuvriendelijk?

Zeker Bamboe is het snelst groeiende gewas dat overal kan groeien en geen kunstmatige bewatering nodig heeft. Ook heeft het geen pesticides of insecticiden nodig, in tegenstelling tot andere textielsoorten zoals katoen. Nog een pluspunt is dat bamboe 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en 10x meer oogst dan katoen!

De voordelen van bamboe kleding:
bamboe onderkleding voelt zijdezacht aan;
heeft een perfect fit;
bamboe textiel is antibacterieel en anti-transpirant;
kleding van bamboe beschikt over thermo comfort en UV-bescherming;
bamboe kleding neemt veel vocht op en maskeert vieze geurtjes;
en het gebruik van bamboe is milieuvriendelijk! Bamboe heeft geen kunstmatige bewatering, pesticides en insecticiden nodig en neemt 35% meer CO2 op.

Produkten van bamboe:


De Bamboo Basics collectie bestaat uit bamboe ondergoed en bamboe T-shirts voor dames en heren!

Bamboe slaapgerei van Bamboosleep