overzicht van alle lokale klimaatalarmen.

 
'S-HERTOGENBOSCH

KLIMAATALARM IN ‘S-HERTOGENBOSCH

ALKMAAR

KLIMAATALARM IN ALKMAAR

ALMERE

KLIMAATALARM IN ALMERE

AMERSFOORT

KLIMAATALARM IN AMERSFOORT

AMSTERDAM

KLIMAATALARM IN AMSTERDAM

APELDOORN

KLIMAATALARM IN APELDOORN

ARNHEM

KLIMAATALARM IN ARNHEM

BREDA

KLIMAATALARM IN BREDA

CASTRICUM

KLIMAATALARM IN CASTRICUM

CULEMBORG

KLIMAATALARM IN CULEMBORG

DELFT

KLIMAATALARM IN DELFT

DEN HAAG

KLIMAATALARM IN DEN HAAG

DEVENTER

KLIMAATALARM IN DEVENTER

DIEMEN

KLIMAATALARM IN DIEMEN

DORDRECHT

KLIMAATALARM IN DORDRECHT

DRENTHE

KLIMAATALARM IN DRENTHE

EERSEL

KLIMAATALARM IN EERSEL

EINDHOVEN

KLIMAATALARM IN EINDHOVEN-HELMOND

ENSCHEDE

KLIMAATALARM IN ENSCHEDE

GOUDA

KLIMAATALARM IN GOUDA

GRONINGEN

KLIMAATALARM IN GRONINGEN

HAARLEM

KLIMAATALARM IN HAARLEM

HAARLEMMERMEER

KLIMAATALARM IN HAARLEMMERMEER

HEERLEN

KLIMAATALARM IN HEERLEN

HILLEGOM

KLIMAATALARM IN HILLEGOM

HILVERSUM

KLIMAATALARM IN HILVERSUM

HOEK

KLIMAATALARM IN HOEK

HOORN

KLIMAATALARM IN HOORN

LEEUWARDEN

KLIMAATALARM IN LEEUWARDEN

LEIDEN

KLIMAATALARM IN LEIDEN

MAASTRICHT

KLIMAATALARM IN MAASTRICHT

MIDDELBURG

KLIMAATALARM IN MIDDELBURG

NIJMEGEN

KLIMAATALARM IN NIJMEGEN

NOORDWIJK

KLIMAATALARM IN NOORDWIJK

ROERMOND

KLIMAATALARM IN ROERMOND

ROTTERDAM

KLIMAATALARM IN ROTTERDAM

TILBURG

KLIMAATALARM IN TILBURG

UTRECHT

KLIMAATALARM IN UTRECHT

WAALRE

KLIMAATALARM IN WAALRE

WAGENINGEN

KLIMAATALARM IN WAGENINGEN

WATERLAND

KLIMAATALARM IN WATERLAND

WEERT

KLIMAATALARM IN WEERT

WIJK AAN ZEE

KLIMAATALARM IN WIJK AAN ZEE

ZWOLLE

KLIMAATALARM IN ZWOLLE

 

Klimaatalarm Roermond Zondag 14 maart 2021 om 14:00

Op zondag 14 maart om 14 uur komen we in 35+ steden in Nederland in actie, om voor de verkiezingen op 17 maart te protesteren voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.
Ook in Roermond. Hieronder staat wat jij kan doen. #kiesklimaat
 

Klimaatalarm Amsterdam Museumplein ZONDAG 14 MAART 2021 OM 14:00

De Amsterdamse Klimaat Coalitie gaat op 14 maart om 14.00 actie voeren voor het klimaat, op het Museumplein in Amsterdam. Wees erbij, neem je vrienden en mondkapje mee en houd 1,5m afstand!✊🏾🌏
💚📢Een paar dagen voor de verkiezingen demonstreren we met een keihard groen geluid. Amsterdam is niet alleen, klimaatcoalities in het hele land zullen op 14 maart in actie komen. Hiermee willen we gezamenlijk de Nederlandse kiezers overtuigen zo groen mogelijk te stemmen, om vervolgens een snel én sociaal klimaatbeleid af te kunnen dwingen 💚📢
=============================================
👉 Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar https://klimaatmars2021.nl . Hiervoor heb je alleen een naam en e-mailadres nodig. 👈
=============================================
De verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 zijn bekend. Hierin zijn alle bekende 'groene' beloftes terug te vinden. Wij Amsterdammers weten echter dat een groen college geen garantie is voor een groen beleid. Aan halve maatregelen hebben we niets en uitstel tot 2030 (of zelfs 2050!) is geen optie. We kunnen de gevolgen van de klimaatcrisis alleen beperken als we nú handelen. Daarom eisen wij een snelle energietransitie met écht duurzame oplossingen.
Maar alleen een groen beleid is niet genoeg. Juist de landen die het minst in staat zijn om de verwoestende gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, zullen het eerst en het hardst worden getroffen. Dit, terwijl Westerse landen de grootste veroorzakers zijn. Daarom is het belangrijk dat wij ons extra inzetten om een verandering in gang te zetten.
Ook in Nederland is sprake van klimaat-onrechtvaardigheid. Mensen met een klein inkomen zijn de financiele slachtoffers van het huidige regeringsbeleid. Zij draaien op voor kosten van de klimaattransitie. Het zijn de vervuilende, maar bepalende multinationals die deze rekeningen moeten betalen. Groene oplossingen moeten bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom eisen wij ook een rechtvaardige en sociale overgang naar een krachtig klimaatbeleid.
Deze overgang betekent ook een radicale verandering in onze manier van produceren en consumeren. Westerse bedrijven slepen producten en grondstoffen de hele wereld over met maar een doel: het behalen van de grootst mogelijke winst. Deze mondiale vorm van productie, die samengaat met een op hol geslagen consumptie, leidt tot het uitbuiten van mensen en de ineenstorting van biodiversiteit. Zolang de echte kosten van productie niet in rekening gebracht worden bij bedrijven (en consumenten) putten we de aarde in rap tempo verder uit. Daarom eisen wij een beleid dat zorgt voor zowel duurzame als lokale productie en consumptie.
=============================================
‼️Op 14 maart eisen wij, voor een urgente oplossing van het wereldwijde klimaatprobleem:
⚡️ Een snelle energietransitie met écht groene oplossingen ⚡️
✿Fossiele brandstoffen worden binnen 10 jaar uitgefaseerd, zonder biomassa en kernenergie als alternatieven in te zetten.
✿ De energietransitie wordt betaald door bedrijven die de afgelopen decennia geld hebben verdiend aan de huidige klimaatontwrichting.
💚 Een rechtvaardige transitie naar een groene samenleving 💚
✿Duurzaam opgewekte energie gebruiken voor mensen, niet voor winstvergroting van bedrijven
✿ Ook binnen Nederland heeft het beleid van de afgelopen decennia geleid tot een grotere kwetsbaarheid van bepaalde groepen. Stop alle vormen van discriminatie, waaronder die op basis van afkomst, geloof en geaardheid.
✿ Een grootschalige transitie naar groene banen met goede arbeidsvoorwaarden. Baangarantie en omscholing voor iedereen die door de transitie een baan verliezen
✿Gratis en goed OV
🌽 Duurzame productie en consumptie krijgen prioriteit in het beleid 🌽
✿Beperk het wereldwijde vervoer van grondstoffen, halfproducten en producten om maximale winst te behalen ten koste van mens en milieu.
✿Geef voorrang aan lokale, ecologische productie van voedsel en gebruiksgoederen
✿Behoud de Lutkemeer Polder
✿Nederlandse luchthavens moeten niet groeien maar krimpen
=============================================
‼️COVID-19 en veilig demonstreren ‼️
De wereldwijde COVID-19 pandemie en de klimaatcrisis zijn gevolgen van dezelfde menselijke praktijken. Op 14 maart voeren we op een veilige manier actie voor een beleid dat de oorzaken van beide problemen aanpakt. We demonstreren op het Museumplein, met mondkapjes en op anderhalve meter afstand. De demonstratie is aangemeld en wij blijven in nauw contact met de gemeente over de stand van de maatregelen. Hiernaast voeren we ook op andere manieren actie, zodat iedereen met ons mee kan doen.
============================================
 

Wij komen samen in actie om klimaatchaos te stoppen. Een betere wereld is mogelijk!

Op 14 maart vindt het klimaatalarm plaats op meer dan 40 plekken door heel Nederland, georganiseerd door een coalitie van NGOs en klimaatactiegroepen. Wij roepen iedereen op om mee te doen met een demonstratie in de buurt.
De urgentie van de klimaatcrisis is zo groot dat we ook in deze coronacrisis de straat op moeten. In solidariteit met iedereen voor wie de klimaatcrisis nu al een ontwrichtende realiteit is. We hebben geen tijd om rustig af te wachten maar moeten nú in actie komen om verdere klimaatontwrichting af te remmen.
De klimaatcrisis is slechts één symptoom van een politiek en economisch systeem dat winst boven mensen en natuur stelt, dat op oneindige groei gebaseerd is en extreme ongelijkheid produceert, dat bevolkingsgroepen verdeelt en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt. Het is een systeem dat de schuld bij individuen legt en niet in staat is om de klimaatcrisis op een rechtvaardige manier tegen te gaan. De verkiezingen zullen de klimaatcrisis niet tot een halt roepen - enkel een strijdbare massabeweging kan dit afdwingen.
👉 Doe mee als je gelooft dat een meer rechtvaardige wereld mogelijk is!
👉 Doe mee uit solidariteit met (klimaat)vluchtelingen en tegen Fort Europa!
👉 Doe mee als je gelooft dat we samen een brede en militante klimaatbeweging moeten bouwen om klimaatchaos te stoppen!
Check www.klimaatmars2021.nl voor informatie over een klimaatalarm bij jou in de buurt!
 

Op 14 maart klimaatalarm in Zwolle

In Zwolle vindt op 14 maart vanaf 14.00 uur een klimaatalarm plaats. Ook in andere Nederlandse steden wordt deze actie gevoerd door de Klimaat Coalitie, waar klimaatbeweging Extinction Rebellion deel van uitmaakt.

Waarom een klimaatalarm? “De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd,” staat te lezen op de website van het klimaatalarm. “Mensen met de minste invloed worden het hardst getroffen. Nu al kampen mensen in Azië, Afrika en bijvoorbeeld het Amazonegebied met hittegolven, watertekorten en verwoeste oogsten. En ook in Nederland is de opwarming van de aarde merkbaar.”

“Een steeds bredere beweging van jongeren, wetenschappers, ondernemers, werknemers en grootouders wil dat het roer omgaat. Wij willen eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid. Want de klimaatcrisis dendert voort. Maar de politiek treuzelt,” vindt het klimaatalarm.

Maandag gaven de rebellen van Extinction Rebellion (XR) alvast een voorproefje van zo’n ‘klimaatalarm’. Om 12.00 uur, tijdens de maandelijkse luchtalarmtest lieten zij zich ‘dood’ neervallen op het plein van de Grote Markt. “Dit is geen test”, zeggen zij. “Wij slaan vandaag alarm, omdat onze toekomst op het spel staat als we niet snel handelen.”

De ‘die-in’ staat symbool voor wat ons te wachten staat, aldus XR. Wat voor velen op aarde al lang gaande is, maar wat wij nog te weinig beseffen. We bevinden ons middenin een crisis en deze treft ons allemaal, stelt XR.

Toeschouwers van de actie kregen een flyer aangeboden met een uitnodiging voor het Klimaatalarm in Zwolle. “Zodat we samen de overheid kunnen oproepen te stoppen met subsidies aan vervuilende bedrijven en om deze bedrijven te dwingen zelf te betalen voor de klimaatschade die ze in binnen- en buitenland veroorzaken.”

Het klimaatalarm vindt op 14 maart plaats in Park de Wezenlanden vanaf 14.00 uur. Meer lees je hier: www.klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-zwolle/

 

Klimaatalarm Deventer 14 maart 14.00 uur

Klimaatalarm Deventer
De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Het roer moet nu om! Drie dagen voor de verkiezingen laten we daarom in heel Nederland het Klimaatalarm horen, op straat en online. Georganiseerd door tientallen organisaties en honderden vrijwilligers, 
 
 

Klimaatalarm Den Haag 2021 om 14:00 uur op 14 maart 2021

 
Wil jij ook stilstaan bij het klimaat?
Kies jij voor gezond eten, warme woningen, duurzaam reizen en groene banen voor iedereen? Voor mensen boven multinationals en de vervuiler die betaalt? Vind jij ook dat de overheid lang genoeg heeft getreuzeld?
Op 17 maart zijn de verkiezingen. Op 14 maart laten wij ons geluid door heel Nederland horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar - jouw stem is van levensbelang!
De Klimaatmars is een onvergetelijk evenement. Twee jaar geleden stond er 40 000 man op de Dam!
Dit jaar decentraal georganiseerd, maar niet minder leuk. Zo kun je dus vlakbij waar jij woont, meedoen!
Van jonge bewegingen tot je buurvrouw en de skepticus uit de straat! Iedereen is welkom om mee te doen.
Vertel je vriend(inn)en en ga naar www.klimaatmars2021.nl !
 

Klimaatalarm Utrecht 14 maart 14.00 uur Jaarbeursplein

Klimaatalarm Utrecht 14 maart 14.00 uur Jaarbeursplein
De Utrechtse Klimaat Coalitie slaat de komende weken de handen ineen om op 14 maart actie te voeren voor het klimaat. Een paar dagen voor de verkiezingen demonstreren we voor een keihard groen geluid. Utrecht is niet alleen, klimaatcoalities in het hele land zullen op 14 maart in actie komen. Hiermee willen we gezamenlijk de Nederlandse kiezers overtuigen zo groen mogelijk te stemmen, om vervolgens een snel én sociaal klimaatbeleid af te kunnen dwingen.
 
**COVID-19 en veilig demonstreren**
De wereldwijde COVID-19 pandemie en de klimaatcrisis zijn gevolgen van dezelfde menselijke praktijken. Op 14 maart voeren we op een veilige manier actie voor een beleid dat de oorzaken van beide problemen aanpakt. We demonstreren op het jaarbeursplein, met mondkapjes en op anderhalve meter afstand. De demonstratie is aangemeld en wij blijven in nauw contact met de gemeente over de stand van de maatregelen. Hiernaast voeren we ook op andere manieren actie, zodat iedereen met ons mee kan doen. 
 

Klimaatcrisis Coalitie organiseert nieuwe Klimaatmars vlak voor verkiezingen

Op 12 december is het precies vijf jaar geleden dat met het Akkoord van Parijs werd afgesproken om de klimaatverandering te beperken. Ook Nederland sloot zich daarbij aan, maar met het huidige beleid komt daar weinig van terecht. De klimaatcrisis dendert voort en de politiek treuzelt. Daarom initieert een brede coalitie van 11 organisaties op zondag 14 maart weer een Klimaatmars, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

De overheid kiest niet voor mensen

Het draagvlak voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid wordt steeds breder. Dat bleek ook tijdens de Klimaatmars en de Klimaatstaking in 2019 toen tienduizenden jongeren, wetenschappers, boeren, ondernemers en werknemers de straat op gingen. Desondanks kiest de overheid keer op keer voor grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders en niet voor het recht op een leefbaar en veilig leven voor mensen in Nederland en daarbuiten. Of het gaat om het creëren van nieuwe groene banen, of het steunen van kleine ondernemers, jongeren en mensen met een kleine portemonnee. Of dat het gaat om mensen die nu al dagelijks te maken hebben met het schenden van dat recht zoals Inheemse groepen in Azië, boeren in Afrika of de bewoners van de Amazone.

Groener, eerlijker, nu!

Dat kán en moet anders. Want iedereen heeft recht op een veilige omgeving, schoon drinkwater, voldoende gezond eten, veilige huisvesting en kansen in het onderwijs en werk, in Nederland én daarbuiten. Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en haar macht gebruikt in Den Haag én in de Europese Unie. Het moet sneller, eerlijker, nu!  Met de Klimaatmars op 14 maart laten we zien dat Nederland daarvoor kiest, met activiteiten in het hele land: van Maastricht tot Groningen. Op de website Klimaatmars2021.nl kunnen mensen zich aansluiten bij de lokale klimaatcoalities in 18 steden.

Over de Klimaatcrisis Coalitie

De Klimaatmars van 14 maart is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een nieuw samenwerkingsverband van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

locaties klimaatalarmVanwege het coronavirus wordt de Klimaatmars verspreid door het hele land  georganiseerd, zodat mensen op een veilige manier hun stem kunnen laten horen. Actuele coronamaatregelen worden daarbij in acht genomen.

 

een overzicht van alle lokale klimaatalarmen.

Klimaatalarm Den Haag 2021 14 maart 14.00 uur Laan van Reagan en Gorbatsjov

Kies jij voor gezond eten, warme woningen, duurzaam reizen en groene banen voor iedereen? Voor mensen boven multinationals en de vervuiler die betaalt? Vind jij ook dat de overheid lang genoeg heeft getreuzeld?
Op 17 maart zijn de verkiezingen. Op 14 maart laten wij ons geluid door heel Nederland horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar - jouw stem is van levensbelang!
De Klimaatmars is een onvergetelijk evenement. Twee jaar geleden stond er 40 000 man op de Dam!
Dit jaar decentraal georganiseerd, maar niet minder leuk. Zo kun je dus vlakbij waar jij woont, meedoen!
Van jonge bewegingen tot je buurvrouw en de skepticus uit de straat! Iedereen is welkom om mee te doen.
Vertel je vriend(inn)en en ga naar www.klimaatmars2021.nl 

zondag 14 maart 14.00 uur KlimaatAlarm Den Bosch De Pettelaarse Schans

zondag 14 maart 14.00 uur  KlimaatAlarm Den Bosch De Pettelaarse SchansEvenement van KlimaatAlarm Den BoschExtinction Rebellion Den Bosch en Extinction Rebellion Brabant

Wij eisen echte oplossingen voor gezinnen, boeren, kleien ondernemers en jongeren. Want iedereen verdient een gelijke kans op gezond eten, duurzaam reizen, groene banen en een goede woning. Het klimaat wacht niet. De regering heeft genoeg getreuzeld. Een Eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang. Laat je horen op het klimaatalarm op 14 maart!
Tijdens de manifestatie op de Pettelaarse Schans staan we met een uitgebreid podiumprogramma vanaf 14:00 stil voor het klimaat, de inloop is vanaf 13.30 uur. We roepen alle inwoners van Den Bosch en omstreken op zich aan te melden via Klimaatalarm2021.nl!
Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid!
Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder. Aanmelden kan via klimaatalarm2021.nl!
Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met ruim 30 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. "Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Den Bosch nog van zich horen!"
Wij vragen alle deelnemers om zich aan de coronamaatregelen te houden, een mondkapje te dragen en thuis te blijven bij symptomen.
Vrijwilligers zullen iedereen in goede banen leiden en met stippen op de grond kan iedereen op afstand van elkaar deelnemen aan de manifestatie.
Het KlimaatAlarm in Den Bosch is een initiatief van:
Milieudefensie Den Bosch
Grootouders voor het Klimaat Den Bosch
Extinction Rebellion Den Bosch 
Meer informatie vind je op www.klimaatmars2021.nl
VEILIGHEID VOOROP
We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatmars2021.nl
aan te melden. Zodat we kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximumaantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.
 

Subcategorieën