specialist in de verkoop van gezondheids- artikelen, natuurvoeding, dieetvoeding, glutenvrij, voedings- supplementen, huid & lichaam vezorging en drogisterij artikelen.

De Weegschaal GezondheidsWinkel 

Deweegschaal.nl is een snel groeiend bedrijf met een sterk groeiende markt. Mensen kiezen steeds vaker voor gezond, duurzaam, milieu, speciaal, aanvulling of iets extra. Hier springt Deweegschaal.nl op in.

Bij hen kunt u terecht voor het hele pakket. Gezonde voeding, maar ook voor voedingssuplementen en natuurlijk huidverzorging. Tevens heeft Deweegschaal.nl een heel uitgebreid drogisterij assortiment om iedereen te voorzien.

In het assortiment van 50.000 artikelen zit voor ieder wat wils.

De Weegschaal is specialist in de verkoop van gezondheidsartikelen, natuurvoeding, dieetvoeding, glutenvrij, voedingssupplementen, huid & lichaam vezorging en drogisterij artikelen.

Vanaf heden kan men ook via Afterpay betalen op Deweegschaal.nl. Afterpay is een nieuwe manier van veilig betalen van de online bestelling. Men ontvangt eerst de producten, pas daarna hoeft de betaling te worden voldaan.

 

Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Dé biologische boerenmarkt bestaat niet. Je hebt boerenmarkten waar uitsluitend biologische producten verkocht worden en boerenmarkten waar die zich vooral richten op streekprodukten. Er zijn boerenmarkten die los staan van andere markten, maar er zijn er ook die bijvoorbeeld deel uitmaken van een groter geheel De meeste boerenmarkten worden in het stadscentrum gehouden en een enkel initiatief vindt op eigen erf plaats. Kortom: er is geen sprake van een eenduidig concept van dé biologische boerenmarkt. Toch roept de term ‘boerenmarkt’ bepaalde associaties op, bijvoorbeeld dat er enkel biologische producten worden verkocht en dat boeren er hun zelfgeproduceerde producten aanprijzen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Er staan vaak zowel producenten als handelaren op de markt, en op de zgn. ‘streek- of duurzame markten’ of ‘fairs’ (zoals in het Amsterdamse Frankendael park, in Delden, in Eindhoven en in Woerden) die op diverse websites als ‘boerenmarkt’ worden aangemerkt, worden zowel gangbare als biologische producten
verkocht. In alle gevallen ben je op deze markten beter af dan in de supermarkt, al was het alleen al omdat niet alles driedubbel verpakt in plastic zit en de producten meestal onbewerkt en veel verser zijn. De tijden en plaatsen waar je Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten vind:

Lees meer: Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

De marktmacht van supermarkten en van voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel het aanbod, de wetenschap als de politiek.

supermarktDe marktmacht van supermarkten en voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel het aanbod, de wetenschap als de politiek.
Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus hebben samen bijna driekwart (73,1%) van de hele markt in handen.

Niet alleen supermarkten hebben een groeiende marktmacht. Ook de productie is grotendeels in handen van enkele voedingsgiganten.
Slechts drie bedrijven - Unilever, de Indiase Tata Group en Associated British Foods beheersen ongeveer 80% van de wereldwijde theehandel. 60% van alle babyvoeding wereldwijd wordt geproduceerd door slechts vier fabrikanten. In West-Europa is hun marktaandeel 74%, en in Australië is hun marktaandeel 92%.

Lees meer: De marktmacht van supermarkten en van voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel...

Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

turkse winkelIn heel Nederland zijn tal van Turkse winkeltjes. Ze zijn zeker de moeite om er regelmatig binnen te lopen. Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

Kruiden en specerijen
kruiden en specerijen zijn bij de Turk. vaak goedkoper dan bij de reguliere supermarkt, het assortiment is vaak enorm uitgebreid. Van chili kruiden en van zoet paprikapoeder tot aan köfte kruiden ras-el-hanout, pul biber (rode pepervlokken), komijn- en, nigellazaadjes, knoflookpeper, saffraan, sumak (gedroogde zure bes) en za-atar. Je vindt het er allemaal. Ook de verse kruiden zijn altijd volop aanwezig.
Basilicum, dille, dragon, koriander, munt en peterselie liggen in grote bossen en kosten absurd weinig

Lees meer: Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

Biologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest

biologische tuinBiologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest. Met de inrichting van je tuin kun je vlinders lokken en slakken weghouden. Regelmatig onderhoud bespaart bovendien veel werk en maakt het gebruik van bestrijdingsmiddelen vaak overbodig. Wanneer je toch last krijgt van ongedierte zijn er milieuvriendelijke methodes waarmee je meestal nog beter van de beestjes afkomt dan met gif. Je kunt ook bij het aanleggen van een moestuin overlast vermijden door op te letten welke planten je naast elkaar zet. En met zelfgemaakte compost bloeit de tuin nog beter.

Brandnetelgier bevordert het bodemleven en de groei van de planten. Het verdrijft ook bladluis en andere schadelijke dieren. Brandnetelgier versterkt de planten waardoor deze minder vatbaar voor ziektes en schimmels worden. Het is geen directe bestrijding tegen bladluizen maar het maakt de bladeren harder en minder smakelijk. Brandnetelgier is de perfecte biologische meststof voor de bemesting van uw planten en groenten. Het is gratis en beter dan synthethische meststoffen

Lees meer: Biologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest

plukkalender en de lol van het wildplukken

vlierbesNiets is heerlijker dan al zoekende naar eetbare wilde planten of vruchten door de natuur te banjeren. Eetbare wilde planten leren herkennen en  gebruiken is goed voor zowel je mentale als je lichamelijke gezondheid. En daarbij zul je zien dat je ook op de lange termijn een betere band opbouwt met moeder aarde. Iets waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben.  Kortom het is een ideale manier van leven om je leven leuker en gezonder te maken! Lekker de natuur in om eetbare wilde planten te zoeken is zowel interessant om in je eentje te doen als met vrienden en/of het hele gezin. Het is daarbij een goed excuus voor jezelf en je kinderen om een tijdje achter de computer weg te zijn. Je leert hen zo ook hoe ze op een positieve manier contact kunnen maken met moeder aarde.

Lees meer: plukkalender en de lol van het wildplukken

Mochila tas in jouw eigen stijl en kleur

 Mochila tas in jouw eigen stijl en kleur

Wayuu Mochila bags worden steeds populairder en passen helemaal in de zomerse boho Ibiza style. De mooie, geometrische patronen en veelal heldere kleuren geven deze tassen een vrolijke, hippe uitstraling.

Zo ga je helemaal stylish naar een festival of op vakantie met je eigen unieke Mochila tas. Maak er een stijlvolle zomer van met een prachtige Mochila bag. Kies hieronder je eigen, unieke exemplaar.

De Wayuu (uitgesproken als 'Wah-You') is een inheems volk dat leeft in La Guajira, een woestijnachtig schiereiland in het noordoosten van Colombia. De Wayuu leven in kleine nederzettingen, die bestaan uit slechts vijf of zes huizen. Binnen deze ‘rancherias’ proberen  hun manier van leven, die van generatie op generatie is doorgegeven in stand te houden.

De unieke Mochila tassen worden gemaakt door de Wayuu, een inheems Colombiaans volk. De Wayuu staan bekend om hun prachtige Mochila bags - ‘Susu’ in hun eigen taal.

De kunst van het maken van Mochila tassen wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit. De haak- en weeftechnieken gaan dan ook over van moeder op dochter en spelen een belangrijke rol bij het behoud van de Wayuu traditie.Het kost minstens twee weken  om zo’n prachtige, unieke tas te maken? 

Mochila tas in jouw eigen stijl en kleur

Autodelen is duurzaam

 

Steeds meer spullen kun je delen. Door spullen zoals apparaten, auto's of tuingereedschap te delen, hoeven er minder gemaakt te worden. Dat is duurzamer en voordeliger. Autodelen via Greendeal

Naar Greenwheel

Hoe werkt SnappCar?


Huur een auto bij jou in de buurt makkelijk, snel en zonder gedoe
In Nederland staan 8 miljoen auto's gemiddeld 23 uur per dag stil. Onzinnig natuurlijk! Zeker omdat er veel mensen geen auto hebben. SnappCar brengt auto-eigenaren en mensen zonder auto samen.

Naar SnappCar

Help de vlinders met de vrolijke Vlinder Tas

vlinderHet gaat niet goed met de vlinders in Nederland.
De afgelopen 130 jaar verdween minimaal 84 procent van de vlinders zo blijkt uit een uitgebreide studie. De wetenschappers onderzochten 120.000 vlinders die tot aan 1980 gevangen werden door verzamelaars en de wetenschappelijke data van meer dan twee miljoen vlinders die de afgelopen decennia gespot werden in Nederland. Van de 71 vlindersoorten die van nature in Nederland voorkwamen, zijn er de afgelopen eeuw 15 uitgestorven.
Genoeg reden om een vlindervriendelijke tuin in te richten.
Bij bloembollen kopen is nu de Vrolijke Vlinder Tas in de aanbieding,
Nu met 33% korting van € 14.99 voor € 9.99
Deze vrolijke Vlinder Tas bloembollen geven gemengd, roze, paars en wit gekleurde bloemen van juli tot oktober.
Deze bloembollen / tuinplanten kunnen worden geplant van maart tot mei.
Naar de Vrolijke Vlinder Tas

Het stikstofdebat wordt al maanden gegijzeld door een kleine groep geradicaliseerde boeren.

Het kan je niet zijn ontgaan, Farmers Defence Force voert weer actie in Den Haag en ook nu is hier weer disproportionele aandacht voor. Het stikstofdebat wordt al maanden gegijzeld door deze kleine groep geradicaliseerde boeren. Wij laten vandaag een tegengeluid horen: Minister Schouten, laat je niet afleiden door een achterhoedegevecht. Kom in actie voor duurzaam landbouwbeleid, minder stikstofuitstoot en bescherm onze kwetsbare natuur!

Lees meer: Het stikstofdebat wordt al maanden gegijzeld door een kleine groep geradicaliseerde boeren.

Klimaatvriendelijk eten!

klimaatvriendelijke vegetarische receptenVrij eenvoudig kun je een bijdrage leveren aan het verminderen van de klimaatverandering door ons eetpatroon te veranderen. Om te beginnen helpt het om geen of minder vlees te eten. Andere manieren om een bijdrage te leveren zijn: eet groente van het seizoen, dus eet nu geen aardbeien, ook al zij die bij de Lidl in de reclame. Ze komen van ver en/of uit verwarmde kassen. Eet groente van het seizoen en dichtbij.

Bij deze een reeks vegetarische recepten met groenten van Nederlandse bodem

eten afhalen via thuisgekookt

Aan de ene kant zijn er mensen voor wie koken een hobby is. Aan de andere kant zijn er mensen die wel lekker willen eten, maar soms gewoon geen tijd hebben om een goede maaltijd te bereiden.  Thuisgekookt brengt deze twee groepen bij elkaar. Als afhaler kun je kiezen uit thuiskoks bij jou in de buurt.

Lees meer: eten afhalen via thuisgekookt

Subcategorieën