20% korting op Attitude Deodorant

20% korting op Attitude Deodorant

20% korting op Attitude Deodorant

Over Big Green Smile:

Nederlandse grootste webwinkel met natuurlijke producten. Van make-up en verzorgingsproducten tot ecologische schoonmaakmiddelen en babyproducten. Vindt alle toonaangevende merken en ontdek nieuwe producten

10% korting op Marcel's Green Soap Sinaasappel & Jasmijn

De lente in je handen met Orange & Jasmin handzeep van Marcel's Green Soap
De lente in je handen met Orange & Jasmin handzeep van Marcel's Green Soap
 
De lente in je handen met Orange & Jasmin handzeep van Marcel's Green Soap 🍊🌸 Heb je deze heerlijke geur van Marcel's Green Soap al ontdekt? De unieke sinaasappel & Jasmijn geur vind je niet enkel bij hun handzepen terug, maar bijvoorbeeld ook als allesreiniger. Geef je huis nu een lentefrisse geur met Marcel's Green Soap en geniet van 10% korting op het Orange & Jasmin assortiment.
 

Over Big Green Smile

Nederlandse grootste webwinkel met natuurlijke producten. Van make-up en verzorgingsproducten tot ecologische schoonmaakmiddelen en babyproducten. Vindt alle toonaangevende merken en ontdek nieuwe producten

Keukenreiniger Spray - Clementine

Keukenreiniger Spray - Clementine
 

Method keukenreiniger is een biologisch afbreekbare reiniger op basis van maïs en kokosnoot. De innovatieve powergreen® technologie van Method gebruikt enkel duurzame en plantaardige ingrediënten om je keuken op een natuurlijke manier schoon te maken. Bovendien heeft deze reinigingsspray een heerlijk frisse geur op basis van Clementine. Zo sta je steeds opgewekt achter de kookpotten!

  • Vegan
  • Biologisch afbreekbaar
  • Duurzame ingrediënten
  • Unieke powergreen® technologie
  • Frisse geur van clementine

Gebruik: Je kan de Method keukenreiniger spray gebruiken op de meeste niet-poreuze oppervlakken. Enkel sprayen en afvegen, en klaar!

 
Over Big Green Smile:
Nederlandse grootste webwinkel met natuurlijke producten. Van make-up en verzorgingsproducten tot ecologische schoonmaakmiddelen en babyproducten. Vindt alle toonaangevende merken en ontdek nieuwe producten

specialist in de verkoop van gezondheids- artikelen, natuurvoeding, dieetvoeding, glutenvrij, voedings- supplementen, huid & lichaam vezorging en drogisterij artikelen.

De Weegschaal GezondheidsWinkel 

Deweegschaal.nl is een snel groeiend bedrijf met een sterk groeiende markt. Mensen kiezen steeds vaker voor gezond, duurzaam, milieu, speciaal, aanvulling of iets extra. Hier springt Deweegschaal.nl op in.

Bij hen kunt u terecht voor het hele pakket. Gezonde voeding, maar ook voor voedingssuplementen en natuurlijk huidverzorging. Tevens heeft Deweegschaal.nl een heel uitgebreid drogisterij assortiment om iedereen te voorzien.

In het assortiment van 50.000 artikelen zit voor ieder wat wils.

De Weegschaal is specialist in de verkoop van gezondheidsartikelen, natuurvoeding, dieetvoeding, glutenvrij, voedingssupplementen, huid & lichaam vezorging en drogisterij artikelen.

Vanaf heden kan men ook via Afterpay betalen op Deweegschaal.nl. Afterpay is een nieuwe manier van veilig betalen van de online bestelling. Men ontvangt eerst de producten, pas daarna hoeft de betaling te worden voldaan.

 

Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Dé biologische boerenmarkt bestaat niet. Je hebt boerenmarkten waar uitsluitend biologische producten verkocht worden en boerenmarkten waar die zich vooral richten op streekprodukten. Er zijn boerenmarkten die los staan van andere markten, maar er zijn er ook die bijvoorbeeld deel uitmaken van een groter geheel De meeste boerenmarkten worden in het stadscentrum gehouden en een enkel initiatief vindt op eigen erf plaats. Kortom: er is geen sprake van een eenduidig concept van dé biologische boerenmarkt. Toch roept de term ‘boerenmarkt’ bepaalde associaties op, bijvoorbeeld dat er enkel biologische producten worden verkocht en dat boeren er hun zelfgeproduceerde producten aanprijzen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Er staan vaak zowel producenten als handelaren op de markt, en op de zgn. ‘streek- of duurzame markten’ of ‘fairs’ (zoals in het Amsterdamse Frankendael park, in Delden, in Eindhoven en in Woerden) die op diverse websites als ‘boerenmarkt’ worden aangemerkt, worden zowel gangbare als biologische producten
verkocht. In alle gevallen ben je op deze markten beter af dan in de supermarkt, al was het alleen al omdat niet alles driedubbel verpakt in plastic zit en de producten meestal onbewerkt en veel verser zijn. De tijden en plaatsen waar je Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten vind:

Lees meer: Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

De marktmacht van supermarkten en van voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel het aanbod, de wetenschap als de politiek.

supermarktDe marktmacht van supermarkten en voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel het aanbod, de wetenschap als de politiek.
Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus hebben samen bijna driekwart (73,1%) van de hele markt in handen.

Niet alleen supermarkten hebben een groeiende marktmacht. Ook de productie is grotendeels in handen van enkele voedingsgiganten.
Slechts drie bedrijven - Unilever, de Indiase Tata Group en Associated British Foods beheersen ongeveer 80% van de wereldwijde theehandel. 60% van alle babyvoeding wereldwijd wordt geproduceerd door slechts vier fabrikanten. In West-Europa is hun marktaandeel 74%, en in Australië is hun marktaandeel 92%.

Lees meer: De marktmacht van supermarkten en van voedselconcerns is buitensporig groot, dat beinvloed zowel...

Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

turkse winkelIn heel Nederland zijn tal van Turkse winkeltjes. Ze zijn zeker de moeite om er regelmatig binnen te lopen. Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

Kruiden en specerijen
kruiden en specerijen zijn bij de Turk. vaak goedkoper dan bij de reguliere supermarkt, het assortiment is vaak enorm uitgebreid. Van chili kruiden en van zoet paprikapoeder tot aan köfte kruiden ras-el-hanout, pul biber (rode pepervlokken), komijn- en, nigellazaadjes, knoflookpeper, saffraan, sumak (gedroogde zure bes) en za-atar. Je vindt het er allemaal. Ook de verse kruiden zijn altijd volop aanwezig.
Basilicum, dille, dragon, koriander, munt en peterselie liggen in grote bossen en kosten absurd weinig

Lees meer: Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

Biologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest

biologische tuinBiologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest. Met de inrichting van je tuin kun je vlinders lokken en slakken weghouden. Regelmatig onderhoud bespaart bovendien veel werk en maakt het gebruik van bestrijdingsmiddelen vaak overbodig. Wanneer je toch last krijgt van ongedierte zijn er milieuvriendelijke methodes waarmee je meestal nog beter van de beestjes afkomt dan met gif. Je kunt ook bij het aanleggen van een moestuin overlast vermijden door op te letten welke planten je naast elkaar zet. En met zelfgemaakte compost bloeit de tuin nog beter.

Brandnetelgier bevordert het bodemleven en de groei van de planten. Het verdrijft ook bladluis en andere schadelijke dieren. Brandnetelgier versterkt de planten waardoor deze minder vatbaar voor ziektes en schimmels worden. Het is geen directe bestrijding tegen bladluizen maar het maakt de bladeren harder en minder smakelijk. Brandnetelgier is de perfecte biologische meststof voor de bemesting van uw planten en groenten. Het is gratis en beter dan synthethische meststoffen

Lees meer: Biologisch tuinieren, dus zonder gifstoffen en kunstmest

Subcategorieën

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.