Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

turkse winkelIn heel Nederland zijn tal van Turkse winkeltjes. Ze zijn zeker de moeite om er regelmatig binnen te lopen. Wat koop je zoal in een Turkse winkel?

Kruiden en specerijen
kruiden en specerijen zijn bij de Turk. vaak goedkoper dan bij de reguliere supermarkt, het assortiment is vaak enorm uitgebreid. Van chili kruiden en van zoet paprikapoeder tot aan köfte kruiden ras-el-hanout, pul biber (rode pepervlokken), komijn- en, nigellazaadjes, knoflookpeper, saffraan, sumak (gedroogde zure bes) en za-atar. Je vindt het er allemaal. Ook de verse kruiden zijn altijd volop aanwezig.
Basilicum, dille, dragon, koriander, munt en peterselie liggen in grote bossen en kosten absurd weinig

Groente en fruit
Het fruit dat bij de Turk ligt ziet er altijd supergoed uit. Omdat het soms minder goed gekoeld is, moet je het redelijk snel gebruiken. Het is snel minder van kwaliteit. Met dat in je achterhoofd kun je voor een goede prijs lekker fruit inslaan. Ook voor groente ben je bij een Turkse winkel aan het goede adres.
Bijzonder fruit en groente die jouw groenteboer waarschijnlijk niet verkoopt, vind je vaak in Turkse winkels. Zoals artisjok, courgettebloemen, granaatappels, verse vijgen en dadels. Vergeten groente zoals aardpeer, kardoen, schorseneer, snijbiet, raapstelen, postelein en waterkers. Ook vergeten fruit zoals kweepeer, kastanjes, mispels.

Turks brood/flatbread
Alle Turkse winkels verkopen wel brood. Arabische en Turkse broden, filodeeg en wraps, ze hebben het allemaal in huis.

Olijven en dips
In alle Turkse winkels hebben ze lekkere verse olijven in allerlei smaken en vaak hebben ze een enorme keuze uit dips. In vergelijking met de gewone supermarkt zijn de Turkse verse olijven altijd het beste. Deze zijn vaak wat zachter dan de olijven uit de supermarkt koopt. Ook verse fetta en pesto zijn vaak prima

Lamsvlees
Lamsvlees is altijd wat moeilijker verkrijgbaar in de supermarkt. Niet bij de Turkse super.

Zuivel
De Turkse yoghurt is erg lekker en een aanrader om mee te nemen. Halloumi is een stevig kaasje die je perfect kunt grillen.

Wat extra lekkers
dadels, gedroogd fruit en baklava of Turkse Pizza

Tot 25% korting op het Weleda assortiment ?