Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten

Dé biologische boerenmarkt bestaat niet. Je hebt boerenmarkten waar uitsluitend biologische producten verkocht worden en boerenmarkten waar die zich vooral richten op streekprodukten. Er zijn boerenmarkten die los staan van andere markten, maar er zijn er ook die bijvoorbeeld deel uitmaken van een groter geheel De meeste boerenmarkten worden in het stadscentrum gehouden en een enkel initiatief vindt op eigen erf plaats. Kortom: er is geen sprake van een eenduidig concept van dé biologische boerenmarkt. Toch roept de term ‘boerenmarkt’ bepaalde associaties op, bijvoorbeeld dat er enkel biologische producten worden verkocht en dat boeren er hun zelfgeproduceerde producten aanprijzen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Er staan vaak zowel producenten als handelaren op de markt, en op de zgn. ‘streek- of duurzame markten’ of ‘fairs’ (zoals in het Amsterdamse Frankendael park, in Delden, in Eindhoven en in Woerden) die op diverse websites als ‘boerenmarkt’ worden aangemerkt, worden zowel gangbare als biologische producten
verkocht. In alle gevallen ben je op deze markten beter af dan in de supermarkt, al was het alleen al omdat niet alles driedubbel verpakt in plastic zit en de producten meestal onbewerkt en veel verser zijn. De tijden en plaatsen waar je Biologische markten, streekmarkten en boerenmarkten vind:

plaats dag en tijden  waar bijzonderheden
Alkmaar  Zaterdag 08:00 - 17:00 uur Kerkplein
Er worden alleen biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen. Voor al uw wekelijkse boodschappen: Brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen.
Almere zaterdag  van 09.30 uur tot 13.00 uu
Stadslandgoed de Kemphaan
Op de Biologische markt in Almere worden alleen biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen. Voor al uw wekelijkse boodschappen: Brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen.
Amersfoort vrijdag 11.00-17.00 uur Eemplein

De Boerenmarkt Amersfoort op het Eemplein brengt duurzame, veelal biologische, ambachtelijke en culinair aantrekkelijke producten van het platteland naar de binnenstad van Amersfoort. Het aanbod is veelzijdig, volgt de seizoenen en de verkopers zijn altijd bereid u alles te vertellen over de achtergronden en over mogelijke toepassingen, bereidingswijzen en geheimen en tips van de chef.

Amstelveen dinsdag 9.00 uur - 15.00 uur Verlengde Rembrandtweg Ongeveer 20 kramen staan tussen Rembrandthof en Binnenhof, met alleen biologisch geteelde producten. De hoofdgroepen zijn AGF,vlees, melk- zuivel en brood. zijn in het afgelopen jaar verdubbeld. De producten die behoren tot de non-food sector geven de markt body en uitstraling.
Door haar wisselwerking met de winkels in de directe omgeving levert een bezoekje aan de biologische markt een aantrekkelijk uitje

Amsterdam

(Nieuwmarkt)

Zaterdag 09:00 - 17:00 uur
Nieuwmarkt 1012 Amsterdam Deze markt is een biologische versmarkt.

Gelegen aan de voet van de oude Waag. Historische omgeving!

Amsterdam (Jordaan Zaterdag 9:00 - 17:00 uur Jordaan en de Prinsengracht Deze zaterdagmarkt is een Biologische markt met puur ecologische veld en kas producten. Op deze markt vind uitsluitend verkoop plaats van biologische en ecologische producten afkomstig van bedrijven die werken volgens de richtlijnen van de ecologisch-dynamische landbouw.
Apeldoorn
Donderdag 09:00 - 14:00 uur
Centrum Apeldoorn Er worden biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen. Voor al uw wekelijkse boodschappen: Brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen.
 
Arnhem
 vrijdag van 9.00 - 16.30 uur  Kerkplein  o.a. biologische producten. Waarbij bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen. Voor al uw wekelijkse boodschappen: Brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen.
Assen zaterdag 09.00-17.00 U kunt de markt vinden op de Brink, Brinkstraat, Noordersingel en Nieuwe Huizen in Assen. Op de markt is er een compleet assortiment ambachtelijke kwaliteitsproducten te koop waaronder groenten, brood, kaas, ijs, honing en worsten. Vers vlees is op bestelling verkrijgbaar.
De producten worden rechtstreeks door de producent aan de consument verkocht.
Breda dinsdag 09.00-13.00 Veemarkt Iedere dinsdag biologische boerenmarkt in Breda
 

Brielle

 donderdag: 10:00 – 16:00 uur  Markt
Brielle
 biologische en streekproducten
Delft
Dinsdag 09.00-16.00 Papasouwselaan Sfeervolle markt in een gezellige volksbuurt!

Tot 25% korting op het Weleda assortiment ?