Veel klimaatacties aangekondigd voor september | Wereldwijde Klimaatactiedag 25 september 2020

It's a countdown to Rebel against Extinction! Meld je aan, neem je Opa en je buurvrouw mee, nodig al je vrienden uit!
Tussen 15 en 21 september voert Extinction Rebellion Nederland massaal actie in Amsterdam en Den Haag tegen de klimaat-en ecologische crisis. Een paar dagen later, op 25 september, is er de wereldwijde stakingsdag van Fridays for Future.
Sluit je aan bij onze acties van 15 t/m 21 september!
 
Sluit je aan bij onze acties van 15 t/m 21 september! De tijd dringt. De wereld raakt steeds verder ontwricht door de klimaat- en ecologische crisis. Droogtes in Nederland, overstromingen in Azië en de halve planeet staat in brand. We zijn terug en zetten onze eis voor een Burgerberaad over rechtvaardig klimaatbeleid kracht bij met vreedzame en creatieve acties! #BurgersBeslissen #SeptemberRebellie

https://www.facebook.com/events/3297820580282351/
 
De wereld raakt steeds verder ontwricht. Extreme weersomstandigheden, mislukte oogsten, bosbranden, smeltende ijskappen, toenemende CO2 en de ondergang van hele ecosystemen. De klimaat- en ecologische crisis is net als racisme en uitbuiting het gevolg van menselijk handelen. Het is duidelijk dat politici niet in staat zijn het tij te keren; het komt aan op gewone mensen. Tussen 15 en 21 september voert Extinction Rebellion daarom massale, creatieve, vreedzame en disruptieve acties in Den Haag en Amsterdam. De acties zijn coronaproof. XR richt zich op de overheid die weigert om echte actie te ondernemen en het bedrijfsleven dat door mag gaan met vervuilende winstmaximalisatie. XR eist in deze actieweek dat de overheid een burgerberaad instelt om een rechtvaardige transitie uit de klimaat- en ecologische crisis vorm te geven.
Dit najaar roept de stakingsbeweging Fridays For Future op tot een wereldwijde klimaatactiedag. Op 25 september vinden overal ter wereld demonstraties en manifestaties plaats, allemaal aangepast aan de Covid-19-omstandigheden.


De komende maanden en jaren zullen cruciaal zijn om te zorgen voor een veilige route richting minder dan 1,5 ° C opwarming, een doelstelling die is vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. Als we de risico's van het veroorzaken van onomkeerbare kettingreacties buiten de menselijke controle willen minimaliseren, moeten we nu actie ondernemen. Het is daarom essentieel dat de klimaatcrisis niet wordt vergeten in de schaduw van het coronavirus, maar als de hoogste prioriteit wordt beschouwd. Fridays For Future blijft protesteren zolang de exploitatie van de natuur wordt voortgezet. De vorm van protest zal worden aangepast aan de lokale Covid-19-omstandigheden en op plaatsen waar fysieke actie zal plaatsvinden, zullen deelnemers worden gevraagd om voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. In gevallen waarin fysiek protest ongepast is, zullen we ons in plaats daarvan wenden tot digitale actie.

“De pandemie heeft ons laten zien dat politici de kracht hebben om snel en consistent te handelen met de best beschikbare wetenschap. Maar zelfs niet tijdens een pandemie is de klimaatcrisis opgeschort. Er zijn geen maatregelen genomen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen op een duurzame en rechtvaardige manier te verminderen. De investeringen van een miljard dollar die nu worden gedaan om de pandemie en de nasleep ervan aan te pakken, moeten in overeenstemming zijn met het Akkoord van Parijs ”, zegt Eric Damien van Fridays For Future Kenya.

“Als je de klimaatcrisis daadwerkelijk ervaart, begrijp je de urgentie van de situatie. Miljoenen verliezen hun huis en levensonderhoud, dit kan niet langer bestaan ​​in een vacuüm. We hebben wereldleiders nodig om de mensheid voorrang te geven boven hebzucht. De jongeren zullen steeds weer bij elkaar komen - elke keer meer strategisch en verenigd dan ooit tevoren ”, zegt Disha Ravi van Fridays For Future India.

We houden u op de hoogte over de details van de planning van de protesten.

Door de huidige omstandigheden kunnen acties afwijken van normaal, omdat wij in tijden van crisis ons gedrag veranderen. Neem contact op of volg de richtlijnen van uw lokale organisatoren.