Klimaatalarm Breda 14 maart 14.00 uur Chasséveld

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Dodelijke hittegolven, ernstige watertekorten en overstromingen verwoesten wereldwijd miljoenen levens. Vooral kleine, arme boeren in ontwikkelingslanden worstelen met de gevolgen van extreem weer. Hun oogsten mislukken, vee sterft en voedseltekorten nemen toe. Zo houdt klimaatverandering armoede in stand.

Nederland kan veel meer doen om de meest kwetsbare mensen te steunen in hun strijd tegen klimaatverandering. Want terwijl zij het hardst worden getroffen, dragen rijke landen de grootste verantwoordelijkheid voor vervuiling en klimaatverandering. Zo geeft de overheid miljarden euro’s aan grote, vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen.  

Wij eisen dat het kabinet het roer omgooit. Het is nu tijd voor een eerlijk, daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen! Waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Jouw stem is daarbij van levensbelang. Alleen samen kunnen we de druk op de politiek opvoeren. Daarom laten we op 14 maart samen één geluid horen voor een eerlijk klimaatbeleid. Kies jij ook voor klimaat? Laat je horen en meld je aan voor ons (coronaproof) Klimaatalarm!