Het stikstofdebat wordt al maanden gegijzeld door een kleine groep geradicaliseerde boeren.

Het kan je niet zijn ontgaan, Farmers Defence Force voert weer actie in Den Haag en ook nu is hier weer disproportionele aandacht voor. Het stikstofdebat wordt al maanden gegijzeld door deze kleine groep geradicaliseerde boeren. Wij laten vandaag een tegengeluid horen: Minister Schouten, laat je niet afleiden door een achterhoedegevecht. Kom in actie voor duurzaam landbouwbeleid, minder stikstofuitstoot en bescherm onze kwetsbare natuur!

 

Onze landbouw moet anders. Dat weten we al heel lang, en door de stikstofcrisis hebben we echt geen keus meer. Ons land is te klein, onze grond is te duur en de natuur te kwetsbaar om nog langer op dezelfde voet door te gaan. Dit is hét moment om af te stappen van uitwassen als varkensflats, megakippenschuren en slachtfabrieken.

Er liggen uitstekende eerste stappen om af te rekenen met de bio-industrie, een goed bestaan te bieden aan boeren die willen stoppen, of willen overstappen naar duurzame en circulaire landbouw. Gelukkig wil een groot deel van de boeren dit zelf ook. Maar dit land wordt al een half jaar gegijzeld door schreeuwers, die voor het karretje gespannen worden van de grote slachterijen, de veevoedergiganten en de vleesmultinationals.

Door het stikstofoverschot gaat het slechter dan ooit met onze natuur. Sinds 1990 is het aantal wilde dieren gehalveerd. [2] Maar de natuur zelf kan niet op een trekker naar het Malieveld. Daarom roepen wij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten op zich niet langer te laten afleiden door radicale boeren, maar te luisteren naar de grote groep Nederlanders die nu echt goede duurzame landbouw, en actie voor de natuur wil. Steun jij onze oproep?

Dit is hét moment om samen in actie te komen en een tegengeluid te laten horen. Kies voor een duurzame toekomst van de landbouw!

 

 

 

 

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.