TerraSana TerraSana Ahornsiroop graad C 1L, bio

Zoek je een lekker zoetmiddel in plaats van suiker? Koop ahornsiroop. Ahornsiroop of esdoornsiroop is een lekker zoetmiddel wat perfect gebruikt kan worden als vervanger van suiker. Overal waar je suiker in gebruikt, zowel in koude als warme gerechten, kan je deze vervangen door ahornsiroop. Denk bijvoorbeeld aan appelmoes, stoofperen, fruitsalades, pudding, muesli en yoghurt. Kinderen vinden ahornsiroop lekker op pannenkoeken. Je kan ahornsiroop zelfs gebruiken als zoetmiddel in thee of koffie. De ahornsiroop van TerraSana is echte ahornsiroop: 100% biologisch, zonder toegevoegde suikers en mild van smaak. Wat is ahornsiroop? Ahornsiroop is eigenlijk een heel eenvoudig en natuurlijk product, nl. sap van de esdoorn. In de winterperiode slaat deze boom veel suiker op in zijn wortels. In het voorjaar kan het suikerhoudende sap uit de stam van de boom worden afgetapt.Het waren de Noord-Amerikaanse indianen die als eerste het zoete sap uit de esdoorn wisten af te tappen en er een houdbare siroop van te maken. De techniek om ahornsiroop te maken is eigenlijk altijd hetzelfde gebleven en is volledig natuurlijk en biologisch. Meer dan 80% van de wereldvoorraad ahornsiroop wordt in Canada geproduceerd. Verschillende gradaties van ahornsiroop Ahornsiroop is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar, van A- tot C-graad. Deze kwaliteitsaanduiding zegt iets over de helderheid en smaak van de siroop. Ahornsiroop graad A is verkregen bij de eerste tapping, in het begin van het voorjaar, en is lichtbruin van kleur. Ahornsiroop graad C is (donker)bruin en heeft een sterkere karamelsmaak. Graad C wordt naar het einde van het seizoen gewonnen en bevat de meeste mineralen. Is ahornsiroop of esdoornsiroop een gezond zoetmiddel? Ahornsiroop is een natuurlijk zoetmiddel en bevat wel wat suiker, maar minder dan pure suiker. In verhouding bevat esdoornsiroop 2/3de sucrose of kristalsuiker. 100gr ahornsiroop bevat dus circa 67 gram suiker. Of door ahornsiroop te gebruiken, verminder je je suikerinname al met een derde.Daarnaast bevat ahornsiroop ook heel wat antioxidanten en veel mineralen, vooral zink en mangaan. Als je ahornsiroop koopt, zorg er dan voor dat je echte koopt, niet gewoon stroop met een esdoornsmaak. Die kan wel eens vol zitten met geraffineerde suiker of fructose-glucosestroop.

€ 19.90

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Amandelmeel 500g, bio

TerraSana amandelmeel: een voedzaam, glutenvrij meel om mee te bakken Amandelen doen ons al snel denken aan marsepein of amandelspijs. Maar tegenwoordig is amandelmeel heel populair in de keuken als vervanger van tarwemeel. Het bevat namelijk minder koolhydraten dan tarwemeel, meer vitaminen en mineralen en het is glutenvrij! Amandelmeel is licht verteerbaar, geeft een heerlijke zachte en romige smaak aan taarten en gebak en droogt niet snel uit. Verder bevatten amandelen een goede samenstelling van vetzuren - zowel verzadigde als onverzadigde. Het is belangrijk om regelmatig gezonde vetten binnen te krijgen. En het eten van amandelen zou helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Amandelmeel gemaakt van gemalen amandelen Amandelmeel wordt gemaakt door amandelen te blancheren en vervolgens te malen. Door het blancheren of kort koken in water, komen de velletjes of bruine vliesjes van de amandelen makkelijker los. Nadien worden de witte amandelen vermalen tot meel.Je eet dus eigenlijk de volledige amandel op. Bovendien gaan op deze manier geen gezonde voedingsstoffen verloren. Amandelmeel: glutenvrij alternatief om mee te bakken Amandelmeel is van nature glutenvrij. Het is daarom een geliefd alternatief voor tarwemeel voor mensen die gevoelig zijn voor gluten en toch eens een taart of cake willen bakken. Het past ook perfect in een paleo-dieet. Hoe gebruik je amandelmeel bij bakken en koken? Amandelmeel is gemakkelijk om mee te bakken. In de meeste bakrecepten kan je tarwemeel gewoon vervangen door amandelmeel. (ratio 1:1) Bij het bakken is het wel belangrijk in te spelen op de wat andere structuur. Amandelmeel is rijk aan olie en dat betekent dat als je deeg maakt, dat wat vochtiger wordt. Dat zorgt ervoor dat je baksels wat smeuïger worden en een voordeel is dat ze dan ook niet snel uitdrogen. Je kunt dit opvangen door iets meer meel en minder vocht te gebruiken. Als je amandelmeel gebruikt om taarten en cakes te bakken, kunnen deze ook iets vaster en platter zijn omdat amandelmeel glutenvrij is. Gluten zorgen er net voor dat je deeg rekt en er meer lucht in komt. Wil je toch luchtig gebak? Combineer het amandelmeel dan met een ander meel, zoals boekweit, havermeel of rijstmeel. Dat geeft ook erg goede resultaten.  Je kan amandelmeel voor veel verschillende recepten gebruiken, van brood en koekjes tot taart en cakes. Maar gebruik het ook eens om pannenkoeken mee te maken of in plaats van broodkruimels om vlees of groenten mee te paneren. Wat is amandelpoeder? Er bestaat ook amandelpoeder. Amandelpoeder is poeder van amandelen waar de olie uit geperst is. Daarom is amandelpoeder heel wat minder smaakvol en droger dan amandelmeel. De gezonde bestanddelen zijn door het verwijderen van de olie ook haast allemaal verdwenen.De benamingen amandelpoeder en amandelmeel worden door fabrikanten wel eens door elkaar gebruikt.

€ 11.25

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Arrowroot natuurlijk bindmiddel, 200g

TerraSana Arrowroot - natuurlijk bindmiddel Arrowroot is een Japans bindmiddel dat wordt gemaakt van de pijlwortelplant. Het witte poeder wordt gewonnen uit de eetbare wortelstok van de Marante arundinacea. Arrowroot is een krachtig, glutenvrij bindmiddel voor romige sauzen en glazuur. Het is tevens uitstekend voor het binden van zure vruchten. Het is geur- en smaakloos en heeft dus weinig invloed op de smaak van je gerecht. Glutenvrij bindmiddel, ook geschikt voor vegans Arrowroot kan eieren vervangen in zoete baksels, waardoor dit bindmiddel ook heel geschikt is voor de veganistische keuken. Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel dat geen vet bevat en makkelijk verteerd wordt door ons lichaam. In de Caraïben wordt de plant al 7000 jaar als voedingsgewas verbouwd door de inheemse Indiaanse Arawak die er de naam 'aruaru' aan gaven: Maaltijd der Maaltijden. Geen wonder, want het bevat naast eiwitten en vezels ook vitamine A en C, natrium, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Wraps recept met pompoen en arrowroot Ingrediënten (2 pers.) 275g pompoen75g arrowroot4 el kokosolie½ tl zout Optioneel:  1 tl koekkruiden of 2 tl Italiaanse kruiden Bereiding Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Rooster de blokjes in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden Celsius. Combineer de pompoenblokjes met kokosolie en zout in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa. Voeg arrowroot toe (en eventueel wat kruiden naar keuze) en maal tot een plakkerig deeg ontstaat. Leg het deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat en leg er vervolgens nog een vel bakpapier bovenop. Druk het deeg plat met behulp van je handen of een zware pan; zorg dat de wrap een dikte van 3-5 mm heeft. Bak de wrap in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar. Snijd de wrap in 4 gelijke stukken en gebruik een vulling naar keuze.

€ 3.28

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Sushi nori 7 vellen geroosterd, 17g

Sushi nori vellen van TerraSana: ideaal voor sushi Sushi Nori is een zeer gezond zeewier dat in de Japanse Ise-Shima baai wordt geoogst en op traditionele wijze verwerkt tot norivellen. Nori is rijk aan calcium, fosfor, ijzer, kalium en vitamine C. Sushi nori is natuurlijk ideaal om heerlijke sushi mee te rollen. De smaak van nori is licht hartig en umami. Dip je sushi in tamari en een beetje umepasta en je ervaart een echte Japanse smaakexplosie. Recept met Sushi Nori Popcorn met furikake en nori Zin in popcorn met een Japanse twist? Het zachte van de sesamolie, de umami van de nori en het zoute van de furikake maakt deze popcorn echt uniek en bovendien behoorlijk verslavend! Ingrediënten: 50 g pofmaïs5 el sesamolie + voor garnering2 el sesamzaad2 el 4 Algae Botanico-mix van Amanprana1 vel geroosterde, versnipperde nori Bereiding: Gebruik voor dit recept een pan met deksel. Doe de sesamolie in de pan. Zorg dat de bodem, na wat heen en weer schudden, geheel bedekt is. Voeg een dun laagje maïs aan de pan toe. Zorg dat de bodem nét bedekt is, zodat de korrels goed in de olie liggen. Zet het vuur aan. Belangrijk is nu dat je de pan iedere 10 seconden even heen en weer schudt, zodat de korrels geen moment op 1 plek  blijven liggen en tegelijkertijd omringd worden met de olie.  Zodra de pofmaïs begint te poppen, zet je het vuur halfzacht. Blijf heen en weer schudden tot het poppen stopt. Houd het deksel nog even op de pan, zodat je geen laatste gepopte maïskorrel in je gezicht krijgt. Knip dan met een schaar het norivel in vierkantjes van ongeveer 1 cm. Doe de popcorn in een kom. Besprenkel met sesamolie en maak het af met furikake en verknipte nori of, om het nog gemakkelijker te maken, met norisnippers. Zie met eigen ogen zien waar onze zeewieren geoogst worden:

€ 5.09

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana genmai miso sojapasta met bruine rijst, 350g

Genmai miso van TerraSana - sojapasta met bruine rijst Genmai ('bruine rijst' in het Japans) miso is een heerlijke smaakmaker gemaakt van biologische sojabonen en ongepolijste bruine rijst. De miso wordt met genmai koji gemaakt. Koji of Koji-kin speelt een centrale rol in het maken van sake en daarnaast ook voor het produceren van sojasaus, amazake en miso. Het is een schimmel die wordt toegevoegd aan gekookte bruine rijst, waardoor er een fermentatieproces op gang komt. Dit mengsel wordt vervolgens in 100 jaar oude cederhouten vaten met sojabonen gemengd. Het rijpingsproces in deze vaten duurt 1 tot 2 jaar. Deze tijd is nodig om de smaak van dit ambachtelijke product te verdiepen. Genmai miso past goed in de Japanse, maar ook in de Europese keuken. Rijst miso is licht en de meest zoete miso. Genmai miso is ideaal als basis voor misosoepen, vis- en vleesgerechten, sauzen en dressings. Ook lekker in combinatie met peulvruchten of koolachtige groenten. Het bevat relatief veel graansuikers en weinig zout. Recept met genmai miso Ingrediënten 100g kokosolie25g genmai miso1 volle el gehakte peterselie Bereiding Doe de miso, kokosolie en peterselie in een kom en prak alles goed door elkaar. Schep het misomengsel in een kommetje en dek af met folie. Zet het vervolgens even in de koelkast, zodat de kokosolie stolt. Schep de misoboter in een stukje bakpapier en rol tot je een cilindervorm hebt. Leg daaena opnieuw in de koelkast tot de rol stevig aanvoelt. Heb je wat misoboter nodig? Snijd dan gewoon een plakje af.

€ 7.10

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Agar agar vegan gelatine, 120g

TerraSana Agar agar - vegetarische gelatine Agar-agar is een extract uit diverse soorten roodwieren met een sterk gelerende werking. Een bind- en geleermiddel, vergelijkbaar met gelatine, maar 100% vegan, biologisch en veel krachtiger. Het is geur- en smaakloos, bevat geen vet, nauwelijks calorieën én veel vezels. Je kunt er heerlijke vegan cheesecakes, confituur of (suikervrije) jelly mee maken. Agar agar (Maleisisch voor 'gelei') wordt steeds populairder, met dank aan vegetariërs, veganisten en liefhebbers van de macrobiotische keuken, omdat het volledig plantaardig is. Probeer ook de andere Japanse bindmiddelen eens: kuzu of arrowroot. Vegan bindmiddel met veel eiwitten en mineralen Agar agar bevat veel eiwitten en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Niet verwonderlijk dus dat deze plantaardige gelatine in de loop van de zeventiende eeuw, in Japan de naam Kanten kreeg, voedsel van de goden. De Japanners gebruiken agar-agar bij voorkeur heel eenvoudig: zij lossen een koffielepel op in hun soep, groene thee of andere warme vloeistof. Iedere dag, vijftien minuten voor de maaltijd, drinken zij dit om een lichtjes verzadigd gevoel te krijgen vooraleer ze gaan eten.  Vegan kwarktaart recept met agar agar Bodem voor een taartje van ø16 cm: 1 rol digestive koekjes7-8 eetlepels kokosolie Vulling: 8g agar-agar poeder300g bosbessen400g plantaardige "kwark"2 à 3 el gula java, 1/2 tl vanillepoederrasp van 1/2 citroen Topping: aardbeien, bosbessen, eetbare bloemen Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix tot kruimels. Voeg de olie toe en mix weer door. Doe de mix in een ingevet bakblik. Verdeel 'het deeg' met je vinger of achterkant van een lepel over het blik. Zet de bodem voor 10 minuten in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen. Doe het agar agar poeder samen met 10 eetlepels water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat 2-3 minuutjes langzaam koken terwijl je blijft roeren. Het krijgt een soort 'jelly' structuur. Laat dit een beetje afkoelen. Doe de dik geworden agar agar, plantaardig alternatief voor kwark, bosbessen, suiker, vanillepoeder en citroenrasp in een blender of keukenmachine en mix tot een egale massa. Schenk dit in de taartbodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Verdeel de toppings over de taart en snijd in puntjes.

€ 9.76

Lees verder

TerraSana
Product
 

Werfzeep Werfzeep Haverscrub, 100g

Werfzeep Haverscrub: een milde scrub voor een zachte, verzorgde huid Haver geeft een zachte, prettige scrub. In gemalen vorm is het niet alleen een natuurlijk scrubmiddel, het heeft ook een bijzonder verzorgende werking op de huid. Het verwijdert dode cellen, hydrateert en laat een beschermend laagje achter. Na een wasbeurt voelt je huid heerlijk zacht aan. Deze milde zeep/scrub bevat lavendel, jeneverbes, korianderzaad en limoen. Deze etherische oliën kunnen helpen bij pijntjes, stijfheid en vermoeidheid en werken heerlijk ontspannend. Eén nadeel, de hemelse geur ervan maakt het moeilijk om je kraan tijdig dicht te draaien. De haver van deze scrub heeft het Demeter keurmerk en komt van het Zuid-Duitse familiebedrijf de Spielberger Mühle. Deze mooie haver is bio-dynamisch en krijgt de tijd om te groeien in de volle grond, zonder nare middelen opgejaagd. En bovengenoemde heilzame stoffen zitten dus juist in rijp graan. Duik dus die douche in en verwen jezelf!  Waarom kiezen voor natuurlijke zeep van Werfzeep? Gezond leven houdt niet op bij gezond eten. Wat je op je huid smeert, is best ook eetbaar! De huid is immers ons grootste orgaan en wat je er op smeert, kan wel degelijk je huid in trekken, zowel de goede als de schadelijke stoffen. Werfzeep is ambachtelijke en biologische zeep, met de hand en met veel liefde gemaakt van de beste kwaliteitsoliën en ingrediënten. Vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine Vrij van palmolie, dierlijke vetten en irriterende stoffen (parfumolie, kleurstof, schuimverbeteraars) Bedoeld voor de gevoelige huid en dus geschikt voor ons allemaal Met planten vers geplukt uit het Wickenburgshe bos (Utrecht, NL) 100% Biologisch en in plasticvrije verpakking

€ 6.45

Lees verder

Werfzeep
Product
 

Rrraw Rrraw Rauwe cacaobonen 250g, bio

Rrraw rauwe cacaobonen: een gezonde snack en pure smaaksensatie Cacao is een superfood. Het zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine; allemaal stofjes die zorgen voor een blij lijf. Het is dus zeker interessant om dagelijks wat rauwe cacao te eten. De rauwe cacaobonen van Rrraw behouden al hun aromatische kracht en nutritionele voordelen, dankzij het natuurlijke productieproces, zonder roosteren of koken. Na de oogst worden de cacaobonen met hun pulp gefermenteerd. Vervolgens worden ze gewassen voordat ze in de Peruaanse zon worden gedroogd. Hoe rauwe cacaobonen eten? Je kan rauwe cacaobonen zo eten. Het kan zijn dat je eerst wat moet wennen aan de pure smaak van cacao. Deze is helemaal anders dan van (klassieke) chocolade. Het is een hele andere smaakbeleving: minder zoet, beetje bitter, droger, maar knapperig. Mis je toch wat zoetigheid? Dan kan je de rauwe cacaoboon in een klein beetje honing dippen. Hoeveel cacaobonen kan je per dag eten? Rrraw zegt maximum 5 tot 10 voor een volwassene en 2 tot 5 cacaobonen voor een kind. Als je een cacaoboon pelt, valt de boon uit elkaar in cacao nibs. Deze kan je aan een smoothie toevoegen of over je muesli of ontbijtgranen strooien. Meng ze met wat noten en vruchten en je hebt een voedzame, gezonde snack. Wat is het verschil tussen rauwe cacao en chocolade? Cacao is een grondstof en basisingrediënt voor het maken van chocolade. Rauwe cacaobonen bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Bij het maken van chocolade, zoals wij die kennen, gaan deze voedingsstoffen grotendeels verloren door het roosteren van de cacaobonen. Ook worden er aan gewone chocolade veel suikers en vetten toegevoegd, waardoor de smaak en gezonde eigenschappen van cacao niet tot hun recht komen. Het is dus zeker een aanrader om eens rauwe cacaobonen te proeven. De smaak is wel niet te vergelijken met die van chocolade. Droger, beetje bitter, maar knapperig. Lees hier meer over Frédéric Marr, de maker van Rrraw, de "grand cru" van de rauwe chocolade.

€ 12.75

Lees verder

Rrraw
Product
 

Rrraw Rrraw Rauwe cacaobonen met laagje chocolade natuur 80g, bio

Rrraw rauwe cacaobonen: een gezonde snack en pure smaaksensatie Af en toe een paar rauwe cacaobonen eten, is gewoon chocolade proeven in zijn meest pure, maar extravagante vorm! De rauwe cacaobonen van Rrraw zijn krokant, stimulerend en euforisch. Want bij Rrraw krijg je de cacaoboon in al zijn puurheid, maar ook nog eens omwikkeld met een zacht en knapperig laagje chocolade. Dat zorgt voor een zoete toets. De hemel op aarde! Deze rauwe cacaobonen zijn geoogst en gefermenteerd in hun eigen wilde omgeving. Daarna zijn ze gedroogd in de Peruaanse zon en met liefde in een laagje chocolade gerold in Frankrijk. De rauwe cacaobonen van Rrraw behouden al hun aromatische kracht en nutritionele voordelen dankzij het natuurlijke productieproces, zonder roosteren of koken. Hoe rauwe cacaobonen eten? Je kan rauwe cacaobonen zo eten. Het kan zijn dat je eerst wat moet wennen aan de pure smaak van cacao. Deze is helemaal anders dan van (klassieke) chocolade. Het is een hele andere smaakbeleving: minder zoet, beetje bitter, droger, maar knapperig. Het laagje chocolade rond de rauwe cacaoboon zorgt voor een zoete toets. Hoeveel cacaobonen kan je per dag eten? Rrraw zegt maximum 5 tot 10 voor een volwassene en 2 tot 5 cacaobonen voor een kind. Waarom rauwe cacaobonen of rauwe chocolade eten? Rauwe cacaobonen zitten boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine; allemaal stofjes die zorgen voor een blij lijf. Het is dus zeker interessant om dagelijks wat rauwe cacao of rauwe chocolade te eten. In gewone chocolade zijn de gezonde voedingsstoffen van cacao grotendeels verloren gegaan door het roosteren van de cacaobonen. Ook worden er aan gewone chocolade veel suikers en vetten toegevoegd, waardoor de smaak en gezonde eigenschappen van cacao niet tot hun recht komen. Het is dus zeker een aanrader om eens rauwe cacao te proeven. Een hele nieuwe smaaksensatie. Lees hier meer over Frédéric Marr, de maker van Rrraw, de "grand cru" van de rauwe chocolade.

€ 10.99

Lees verder

Rrraw
Product
 

TerraSana TerraSana Kokosmelk 200ml, bio

TerraSana kokosmelk: de romigste kokosmelk en 100% natuurlijk Kokosmelk of klappermelk is een product dat altijd handig is om in huis te hebben. En niet alleen als je van Aziatische gerechten houdt. Voeg het toe aan een gerecht of drankje om het smeuïger en smaakvoller te maken. Kokosmelk kan je dus in veel gerechten gebruiken: in soepen, sauzen, dressings, desserts, cocktails of als vegan room. En het is ook lekker in smoothies. Wat is kokosmelk of kokosroom? Kokosmelk wordt gemaakt door geraspte kokos te vermengen met water en dit uit te knijpen. Het is dus niet het vocht of het water dat in de kokosnoot zit. Hoe meer kokos er gebruikt wordt, hoe meer (kokos)vet er in de kokosmelk zit. Het vetpercentage van kokosmelk is daarmee een belangrijke aanwijzing voor de kwaliteit van het product. Kokosroom is een kokosmelk met een heel hoog vetpercentage. Als je kokosroom verdunt met water, kan je er hetzelfde mee doen als met kokosmelk. Kokosroom heeft een iets dikkere structuur, waardoor je er ook een lekkere slagroom van kan kloppen. Waarom TerraSana kokosmelk kiezen? De biologische kokosmelk van TerraSana bestaat voor 80% uit kokos en voor 20% uit water. Dit is een bijzonder hoog kokospercentage en dat proef je aan de rijke smaak en volle structuur. Ook onttrekt TerraSana geen vet aan de kokos, maar houden ze het vetpercentage natuurlijk hoog (22% kokosvet). Dit betekent dat je met TerraSana de beste kwaliteit kokosmelk in handen hebt. De kokosroom (het dikke gedeelte van deze kokosmelk) kan je heel goed voor (vegan) baksels of als room gebruiken. Zet het blikje dan vóór het bakken een nacht in de koelkast. Kokosmelk is niet geschikt om gewone melk of plantaardige melk te vervangen. Ook verkrijgbaar in een blik van 400 ml. Kokosmelk invriezen Vaak heb je in een gerecht maar een klein beetje kokosmelk nodig. Het zou zonde zijn om de kokosmelk te moeten weggooien wanneer er veel overblijft of om plots gedwongen te zijn veel recepten met kokosmelk te maken. Gelukkig kan je kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten doosje. Hou er wel rekening mee dat de melk wat schift door het vriesproces. Dat is geen probleem. Je hoeft enkel de kokosmelk na ontdooien goed door te roeren. Handig is ook om de kokosmelk in te vriezen in een ijsklontjesvorm. Zo kan je telkens kleine beetjes ontdooien. Het is niet aan te raden kokosmelk meerdere malen opnieuw in te vriezen.

€ 1.95

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Arame gedroogd zeewier 50g, bio

Arame gedroogd zeewier van TerraSana: zoete, zachte hartige smaak Zijn zeegroenten nog onbekend terrein voor je? Probeer dan eens de arame van TerraSana! Arame heeft een licht hartige, zachte smaak en aangename structuur. Je kunt er alle kanten mee op: het is lekker in misosoepen, salades, als bijgerecht of bij Japanse noodles. Arame groeit in de beschermde Ise-Shima baai in het wild en wordt met de hand geoogst. Gezonde zeegroenten, waarom zeewier kopen? Arame is zoals de meeste zeewieren rijk aan eiwitten en mineralen: het bevat veel calcium, ijzer en heel hoge jodiumwaardes. Dit zeewier lijkt op hiziki, maar het heeft een veel breder blad. Een verrassend lekker recept met deze zeegroente is een zeewiersalade: Zeewier eten: recept Zeewiersalade met arame Met de bite van boontjes, de umamismaak van zeewier en de hartige smaak van Japanse shoyu wordt deze salade snel je favoriet! Ingrediënten (2 pers.) 10 g arame zeewier ✔ 10 g hiziki zeewier20 g sengiri daikon ✔ 100 g wortel, geraspt100 g tuinbonen of peulvruchten naar keuze2 el  shoyu ✔ 2 cm verse geraspte gember1 bosuitje ✔ ½ citroen Bereiding: Spoel de arame en hiziki goed af. Laat de hiziki ongeveer 15 minuten weken en de arame enkele minuten. Laat de sengiri daikon 5-10 minuten weken in koud water. Breng in een steelpan water aan de kook. Kook de hiziki vervolgens 15 minuten en de arame 5-10 minuten. Spoel de zeewieren na het koken af met koud water en laat het nog wat afkoelen. Rasp de wortel grof. Rasp de gember. Meng met de shoyu en de citroen en zet even opzij. Meng vervolgens de zeewieren met de geraspte wortel, peulvruchten en geweekte daikon. Snijd de bosui fijn en garneer de salade met de bosui. Maak af met de gember dressing.  Zie met eigen ogen waar het zeewier van Terrasana geoogst wordt />

€ 7.66

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana Wakame gedroogd zeewier 50g, bio

Wakame van TerraSana: gedroogd zeewier Wakame is een iets gladde zeewier met een olijfgroene tot bruine kleur. Hij smaakt heerlijk bij zure en koolachtige groenten, zoals gepekelde komkommer en wortel. Daarnaast wordt wakame in Japan veel gebruikt om salades en soepen mee op te vullen. Wakame wordt geënt op touwnetten in het beschermde Ise-Shima gebied in Japan en later met de hand geoogst. Deze zeewier is volledig biologisch gecertificeerd. Waarom bio zeewier kopen: wakame gezonde zeegroenten Wakame heeft een delicate en zoete smaak met een zuiver aroma, dat qua smaak doet denken aan oesters: de zee in je mond. Dit zeewier is een rijke bron van calcium, vitamine A, B, C en K. Tevens bevat het hoge concentraties aan proteïne, ijzer, magnesium, jodium, natrium, chroom, zink, fosfor en kalium. Recept: wakame salade Komkommersalade met wakame INGREDIENTEN 1 komkommer, in linten1 grote wortel, in linten10g gedroogde wakame2 el sesamzaad DRESSING 2 el sesamolie1 el appelazijn2 cm verse gember, geraspt BEREIDING Bereid de wakame volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster daarin de sesamzaadjes goudbruin. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Doe de komkommer, wortel en wakame in een kom. Meng de dressing erdoor en garneer met de geroosterde sesamzaadjes.  Zie met eigen ogen waar de zeewieren van terrasana geoogst worden

€ 9.96

Lees verder

TerraSana
Product
 

Amanprana Amanprana Balance Delight olie, 500ml, biologisch

Omega 3 6 9 7 – Balance Delight Okinawa Omega Hennepolie is het hoofdbestanddeel van de omega 3 6 9 7 Balance Delight Okinawa Omega-olie Smaak: zachte nootachtige hennepsmaakInhoud: 85,5% hennep-*, 10% rode palm-*, 4,5% tarwekiemolie. En verder niets. *op bio gecontroleerd door TÜV NORD INTEGRA. Hoe Balance Delight gebruiken: Schudden voor gebruik.Nooit in het koelvak houden.Bepaalde oliën stollen bij koude temperaturen.Je kan de olie innemen voor, tijdens of na het eten. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, want de oliën van het Amanprana Balance Delight Okinawa Omega-gamma zijn volwaardig: ze bevatten vitaminen E. Je kan de olie zo innemen, of toevoegen aan een glas groentesap, potje yoghurt, vinaigrette of mengen onder aardappelpuree of tomatensaus na het opscheppen. Deze olie mag niet verhit worden in het bereidingsproces van etenswaren Wel mag je het op een bereid warm gerecht aanbrengen. Hoeveel Balance Delight gebruiken: 1 koffielepel per dag (5 g): voor algemene gezondheid1 eetlepel per dag (15 g): voor topconditie2 à 3 eetlepels per dag: kuur en tijdelijk nuttig (beperkte duur: 6 tot 12 maanden) Hoelang Balance Delight gebruiken: voor onbepaalde duur Meer info over Balance Delight en de andere Okinawa Omega-oliën vind je hier. In de Balance Delight is de hennepolie verrijkt met duurzame rode palmolie en tarwekiemolie.Bovendien bevat hennepolie bijna 2% GLZ (gamma-linoleenzuur). In de Balance Delight is de hennepolie verrijkt met duurzame rode palmolie en tarwekiemolie. Cannabis Sativa was tot 1937 een wonderlijke plant:De Encyclopedia Britannica en de meeste boeken waren op henneppapier gedrukt.De hennepindustrie was één van de belangrijkste in de wereld.De Napoleon oorlog in 1812 ging over hennep.‘Canvas’ betekent eigenlijk cannabis. Schilderijen van Rembrandt en Van Gogh waren geschilderd op henneplinnen.

€ 39.95

Lees verder

Amanprana
Product
 

TerraSana TerraSana noodles boekweit met zoete aardappel 250g, bio

Noodles van boekweit met zoete aardappel: glutenvrij genieten van de Japanse keuken Deze noedels bestaan voor 95% uit boekweit en voor 5% uit zoete aardappel. Qua smaak passen ze perfect bij de hartige, umami smaken van de Japanse keuken. Boekweit is daar al eeuwenlang een geliefd glutenvrij product.Tevens is deze typisch Oosterse deegwaar licht verteerbaar en veelzijdig in gebruik. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met miso (soep), zeewieren en Japanse smaakmakers als tamari, mirin en sesamolie of in vegetarische gerechten met tofu en ei. Noodles recept met wortel en romige miso saus Ingrediënten: 1 portie boekweitnoedels met zoete aardappel 1 wortel 2 bosuitjes 1 rode ui 1 el sesamolie 25 g taugé  Voor de saus: 1 el shiro miso 1 el cashew pasta 2 el tamari Bereiding: Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de wortel fijn. Snijd de rode ui in kleine stukjes, evenals de bosuitjes. Doe een el sesamolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de geraspte wortel toe en bak zo'n 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosuitjes toe en bak nogmaals 2 minuten. Voeg de taugé toe en roer een minuut door. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus. Als je de saus te dik vindt, kun je het beste een aantal eetlepels sesamolie toevoegen. Spoel de noedels na het koken af met koud water. Leg de noedels op een bord, gevolgd door het groentemengsel en de saus. Garneer eventueel met sesamzaad.

€ 2.87

Lees verder

TerraSana
Product
 

TerraSana TerraSana noodles bruine rijst met wakame 250g, bio

Noodles bruine rijst met wakame: glutenvrij genieten van de Japanse keuken Deze glutenvrije noedels bevatten naast rijst alleen wakame (zeewier) en water. Qua smaak passen ze perfect bij de hartige, umami smaken van de Japanse keuken. Tevens is deze typisch Oosterse deegwaar licht verteerbaar en veelzijdig in gebruik. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met miso (soep), zeewieren en Japanse smaakmakers als tamari, mirin en sesamolie of in vegetarische gerechten met tofu en ei. Noodles recept: misosoep Ingrediënten: 10g arame zeewier 180 gram bruine rijstnoedels met wakame 4 eieren  1 el kokosolie 100g Bertyn seitan 1 rode ui - in zeer fijne ringen 3 cm gember- fijn geraspt 2 teentjes knoflook- gesnipperd 1 chilipeper- gesneden 750 ml water 5 bosuitjes- in ringen 3 el mugi miso (ongepasteuriseerd) Shoyu naar smaak                             Bereiding: Was de arame en laat 5 minuten weken. Breng een pan water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook in 3-4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water, zodat de noedels hun structuur behouden. Kook de eieren gaar. Doe een el kokosolie in een soeppan. Voeg de seitan toe en bak in enkele minuten gaar. Haal de seitan vervolgens uit de pan. Fruit de ui. Voeg indien nodig nog wat kokosolie toe. Doe de geraspte gember, gesnipperde knoflook en fijngesneden chilipeper bij de ui en bak 2 minuten, tot de boel begint te geuren. Blus af met 750 ml kokend water. Voeg de geweekte arame, gesneden bosuitjes en miso toe en meng tot de miso is opgelost. Verdeel de noedels over de soepkommen. Giet de soep over de noedels. Voeg tamari naar smaak toe. Snijd de gekookte eieren doormidden en maak je bord miso soep af met de eieren, seitan en eventueel extra bosuitjes als garnering. Allergenen Er kunnen sporen van noten, soja en sesam in zitten. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de noedels toe tot ze volledig in het water gedrenkt zijn. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur op half vermogen. Laat gedurende 3-4 minuten koken. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met koud water. bruine rijstmeel*, wakame zeewier 0,5%, water * = van biologische landbouw

€ 2.87

Lees verder

TerraSana
Product
 

Rrraw Rrraw truffels KINDERHERINNERING hazelnoot vanille 55g, bio

Truffel van rauwe chocolade: praliné smaakte nog nooit zo lekker Van ambachtelijke praline tot de wereldwijd geliefde chocopasta, cacao-hazelnoot-vanille of praliné is ongetwijfeld de populairste smaakcombinatie bij chocolade. Maar zoals de Rrraw versie smaakt, dat heb je nog nooit geproefd!  De drie smaken geven zich eerst apart bloot om daarna samen te vloeien tot één ongelooflijke, magische smaaksensatie. Bij Rrraw worden de cacaobonen niet geroosterd, waardoor je pas echt de pure, natuurlijke smaken van cacao proeft. Deze truffels zijn kleine blokjes cacao, die verleidelijk kraken als je er zachtjes op bijt, waarna de chocolade al zijn smaken bloot geeft. Het voordeel van rauwe chocolade? Een truffel van rauwe chocolade is klein, maar geeft voldoening en de lekkere smaak blijft echt lang nazinderen in je mond. Daarom heb je geen behoefte om in één keer een heel pakje op te eten. Het is echt een andere smaakbeleving.  Rauwe chocolade, een gezonde snack? Rauwe cacaobonen zitten vol goede voedingsstoffen, maar deze gaan bij klassieke chocolade grotendeels verloren tijdens het roosteren van de bonen. Bij Rrraw roostert men de rauwe cacaobonen niet. Rauwe chocolade bevat 4 keer meer antioxidanten dan gebrande chocolade.  Het is niet alleen een smaaksensatie, maar ook een gezonde snack. Proef Rrraw en laat je verrassen door de smaak van échte pure chocolade "Eén van de meest lonende zinnen die ik hoor wanneer ik deze Rrraw-reep van rauwe chocolade aan chocoladeliefhebbers introduceer, is - Ik heb nog nooit echte chocolade gegeten, tot nu!" zegt Frédéric Marr, maker van Rrraw. "En dit is exact de zin die ik uitsprak toen ik mijn eerste wilde cacaoboon in de Amazone tussen mijn tanden kraakte," besluit hij.Misschien is dat ook wat jij zegt na het proeven van Rrraw!? Lees hier meer over Frédéric Marr, de prins van de rauwe chocolade.

€ 9.80

Lees verder

Rrraw
Product
 

Rrraw Rrraw Rauwe cacaomassa 100 200g, bio

Rauwe cacaomassa van Rrraw: topkwaliteit voor je culinaire experimenten Bak je graag taarten of zoek je cacao van hoge kwaliteit voor je c(r)ulinaire experimenten in de keuken? Dan zit je goed bij de rauwe cacaomassa van Rrraw. Deze blokjes rauwe chocolade kan je smelten en verwerken in je desserts, gebak of creatieve gerechten allerhande. Rrraw maakte zijn "Cook it Rrraw" (kook het rauw) gamma speciaal voor keukenprinsen en -prinsessen die thuis ook aan de slag willen met de grondstoffen waarmee Rrraw zijn succesvolle chocoladerepen maakt, de "grand cru" van de rauwe chocolade. Wat is cacaomassa? Cacaomassa wordt gewonnen uit cacaobonen. Rrraw pelt de rauwe cacaobonen, waarna deze uiteen vallen in stukjes of cacao nibs. De rauwe cacao nibs worden vervolgens met een klein beetje cacaoboter heel fijn gemalen in een stenen molensteen tijdens een koud procédé. Dan krijg je de zogenaamde cacaomassa, die verder kan worden verwerkt tot cacaopoeder en cacaoboter. Bij het maken van cacaoboter wordt de massa geperst onder hoge druk. Hieruit ontstaat cacaoboter en een harde bruine koek. Wanneer deze koek wordt gebroken, gemalen en gezeefd ontstaat cacaopoeder. Dankzij het koude proces zonder roosteren of koken, blijven alle aromatische kracht en nutritionele voordelen van rauwe cacao bewaard. Is het eten van rauwe chocolade en rauwe cacaobonen gezond? Rauwe cacaobonen zitten vol goede voedingsstoffen. Bij klassieke chocolade gaan deze stoffen helaas grotendeels verloren tijdens het roosteren van de bonen. Bij rauwe chocolade slaat men het roosteren van de bonen over. Rauwe chocolade bevat daarom 4 keer meer antioxidanten dan gebrande chocolade. Het is dus zeker een aanrader om rauwe cacao te eten of te gebruiken in je gerechten of bij het maken van desserts. Lees hier meer over Frédéric Marr, de prins van de rauwe chocolade.

€ 14.20

Lees verder

Rrraw
Product
 

TerraSana TerraSana Kombu gedroogd zeewier 50g, bio

Kombu van TerraSana: gedroogde zeewier, rijk aan jodium Maak kennis met de in Japan allereerste biologisch gecertificeerde kombu. In Japan en China wordt kombu gegeten als groente, op zichzelf of verwerkt in allerlei gerechten. Voor gebruik week je het zeewier een uurtje in water dat net van de kook af is. Het wordt dan glibberig, groen en ongeveer 2 mm dik. De kombu wordt op het noordelijke eiland Hokkaido in Japan geoogst. Daar groeit het op de bodem van de oceaan in de koude golfstroom. Door het koude klimaat is dit dé plek om deze zeegroente te laten groeien. Waarom bio zeewier kopen: kombu gezonde zeegroenten Kombu bevat een behoorlijk aantal vitamines zoals B1, B2, B3, B6 en C en mineralen zoals calcium, ijzer en jodium. Dit smakelijke zeewier kook je met rijst of bonen mee, zodat het gerecht extra (umami) smaak krijgt. In combinatie met shiitake kun je er ook goede dashi, oftewel Japanse basisbouillon van trekken. Wanneer je kombu meekookt met groenten, werkt het als een natuurlijke smaakversterker, die kostbare mineralen toevoegt. In kombu zit van nature veel jodium (ruim 200 mg per 100g). Zwangere vrouwen, mensen met een schildklieraandoening en kinderen passen daarom liever een beetje op met dit gedroogde bruinwier. Japanse kombu dashi ramen Ingrediënten voor 4 personen4 porties ramen noedels2 liter (paddenstoelen)bouillon20 g gedroogde kombu (dikke vellen zeewier)250 ml sojasaus, 1 theelepel mirin Toppings1 grote of 4 kleine paksoi, grof gesneden125 g zeewiersalade, 20 g nori vlokken100 g onoki paddenstoelen, uiteinde verwijderd4 tl wasabi sesamzaadjes Bereiding Verwarm de bouillon in een ruime pan. Voeg de gedroogde kombu toe aan de bouillon en laat deze 30 minuten sudderen. Zet het vuur uit, verwijder de kombu uit de pan en voeg de sojasaus en mirin toe. Roer de bouillon nog een keer door. Blancheer de paksoi en onoki paddenstoelen in een pan met kokend water ongeveer 2-3 minuten. Kook de noodles in dezelfde pan ongeveer 1 minuut. Check altijd even de preciese kooktijd op de verpakking. Serveer de noedels, paksoi, zeewiersalade en onoki paddenstoelen in een ruime kom. Giet de bouillon erbij en garneer met nori vlokken en wasabi sesamzaadjes. Zie met eigen ogen waar het zeewier van TerraSana geoogst worden:

€ 5.91

Lees verder

TerraSana
Product
 

Amanprana Amanprana Gula Java Blocs kokosbloesem suikerklontjes bio

Gula Java blocs kokosbloesem-suikerklontjes De biologische kokosbloesem suikerklontjes vervangen de geraffineerde suikerklontjes in warme dranken zoals koffie en thee. Geniet van de zoetheid en zachte karamel smaak. De kokosbloesem suiker is uitgeroepen tot meest duurzame suiker door de Voeding & Landbouw Organisatie (FAO). Ijzer draagt bij tot een normale cognitieve functie, een normale energieleverend metabolisme, de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, een normaal zuurstoftransport in het lichaam, de normale werking van het immuunsysteem, de vermindering van vermoeidheid en moeheid en speelt een rol in het celdelingsproces. Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels, een energieleverend metabolisme, een normale werking van het zenuwstelsel, normale pigmentatie van het haar en de huid, normaal ijzertransport, normale werking van het immuunsysteem en bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Wat is Gula Java? Gula Java is de kokosbloesem suiker uit Java. De zoete nectar van de kokosbloesem is een gekoesterde rijkdom, door tappers hoog in de kokosbomen geoogst. Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in een heerlijke, ongeraffineerde rijke suiker. Om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamelsmaak. Gula Java kan je gebruiken ter vervanging van riet- of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. In thee en koffie, heerlijk op appels in de oven, gebakken bananen, pannenkoeken, taarten, wafels, gebak en cake. Perfect in cocktails (vb Mojito, Caipirinha,...). Ook als decoratief suikerrandje aan je glas. Om gerechten af te werken en Aziatische recepten met Gula Java hun authenticiteit te geven. Gula Java is Fairworld kokosbloesemsuiker, extra inkomen voor 2.000 families. Amanprana werkt voor haar kokosbloesem suiker samen met Lestari Mandiri, Fairworld en Hivos. Lestari is een associatie die wedijvert voor de belangen van kleinschalige boeren en hun families in centraal Java. Hivos is een humanistische organisatie die staat voor een faire, vrije en duurzame wereld. Een organisatie die ook staat voor gelijke kansen voor mensen. In de provincie Kulon Progo, centraal Java, werkt Amanprana ook samen met Fairworld, die erop toeziet dat de oogst en productie van onze kokosbloesem suiker met bio en fair trade principes gebeurt. Beide zijn lid van Organic Alliance, een organisatie die wedijvert voor meer bio in Indonesië. Samen trachten ze 2.000 families in Kulon Progo een extra inkomen te geven en hun eco habitat te beschermen. De kokosbomen in hun tuinen brengen nu een eigen oogst op. Kokosbloesemsuiker is door de Voedsel- en Landbouw Organisatie FAO uitgroepen tot meest duurzame suiker.

€ 7.95

Lees verder

Amanprana
Product
 

TerraSana TerraSana Mugi miso sojapasta met gerst, 350g

Mugi miso van TerraSana - sojapasta met gerst koji Mugi miso wordt gemaakt van biologische sojabonen en gerstkoji. Koji of Koji-kin speelt een centrale rol in het maken van sake en daarnaast ook voor het produceren van sojasaus, amazake en miso. Het is een schimmel die wordt toegevoegd aan gekookte gerst, waardoor er een fermentatieproces op gang komt. Dit mengsel wordt vervolgens in 100 jaar oude cederhouten vaten met sojabonen gemengd. Het rijpingsproces in deze vaten duurt 1 tot 2 jaar. Deze tijd is nodig om de smaak van dit ambachtelijke product te verdiepen. Het resultaat is een authentiek smakende Japanse smaakmaker die qua smaak tussen hatcho en shiro miso in ligt. Deze miso is een perfecte mix van alle vijf de smaken: zout, zoet, bitter, zuur en umami. Mugi miso is ideaal als basis voor misosoep, maar doet het ook goed met noodles, groenten, tofu of zeewier. Recept met mugi miso Hartige Japanse pannenkoek: Okonomiyaki Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. Vrij vertaald betekent okonomi 'zoals je wilt' en yaki 'gegrild' of 'gebakken'. Het deeg bestaat doorgaans uit bloem, geraspte nagaimo, water of dashi, ei en geraspte kool. Ingrediënten voor 2 personen: Beslag: 1 grote el mugi miso, 25 ml mirin65 g speltmeel, 75 ml water200 g fijngesneden spitskool 4 eieren, 1 el sesamolie Topping: 50 g taugé en 100 g geraspte oude kaas of 100 g plakjes spek of 10 gram gedroogde shiitake Bereiding: Mix de mugi miso, de mirin en het water. Voeg het speltmeel toe en meng tot een mooi beslag. Voeg de fijngesneden kool en taugé toe en meng tot alle kool bedekt is met een laagje beslag. Voeg 4 eieren toe en klop alles zo'n 15 seconden goed door. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan. Voeg een deel van het mengsel toe en bak een pannenkoek van maximaal 3 cm dik, 4 min. aan elke kant. Houd de structuur van de kool luchtig. Wanneer de pannenkoek goudbruin is, kun je gaan genieten van deze typische Japanse lekkernij! Maak zelf wasabimayonaise voor een lekkere boost aan je pannenkoek. Meng de volgende ingrediënten: 2 eetlepels wasabi5 eetlepels friszure mayonaisesap van een halve citroenpeper en zout naar smaak

€ 6.43

Lees verder

TerraSana
Product
 

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd