Beste lezer,


Dat het Repair Café goed is voor het milieu, is duidelijk. Maar de repareerbijeenkomsten vervullen ook nog eens een belangrijke sociale functie. Dat blijkt uit onderzoek onder Repair Café-vrijwilligers in het hele land. Vrijwilligers leren bezoekers en andere vrijwilligers kennen, hebben het gevoel dat zij nuttig werk doen en krijgen meer zelfvertrouwen door hun werk bij het Repair Café. Een mooie opsteker voor iedereen!

Intussen blijft de Repair Bus door het land rijden om aanwezig te zijn bij nieuwe Repair Cafés . Op veel plaatsen, van Emmen tot Oud-Beijerland, van Oegstgeest tot Vorden, werd enthousiast gereageerd op de openingsbijeenkomsten. Een ongekend aantal van 250 bezoekers kwam op het nieuwe Repair Café in Oegstgeest af!

Stichting Repair Café deed onlangs een proef met het organiseren van een cursus repareren voor beginners. Wijnand Klaver, vrijwillig reparateur bij de Stichting én docent repareren, leerde in een middag aan een kleine groep cursisten hoe je een stekker aan een snoer zet en gaf theorieles over gereedschap en elektriciteit. De deelnemers vonden de cursus nuttig en gezellig. Houd de website in de gaten voor meer nieuws over leren repareren.

Volg ons op Facebook en Twitter. Of word donateur ! Tot ziens in het Repair Café,

Hartelijke groet,

Het Landelijk Repair Café-team
 
 
   
 
  

 

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!