kraanEr zijn tientallen verschillende merken bronwater verkrijgbaar. Op de etiketten staan vaak afbeeldingen van bergen, watervallen en bergstromen waardoor we geloven dat het water direct uit de Alpen getapt wordt, maar in feite komt het merendeel uit exact dezelfde bron als ons kraanwater. Kraanwater komt namelijk meestal ook uit een bron en is dus in feite ook bronwater.

Het merk Bar le Duc, haalt zijn water uit dezelfde bron als waar een deel van de stad Utrecht zijn water haalt, Sourcy haalt zijn water uit de bron van Bunnik en het Albert Heijn thuismerk uit de bron in Hoensbroek. Een gemiddelde 1,5 liter fles bronwater in de supermarkt komt op ongeveer 1,50 euro, voor datzelfde geld koop je 1000 liter kraanwater van dezelfde kwaliteit!

Is er dan totaal geen verschil tussen kraanwater en bron- en mineraalwater? Jawel, het grootste verschil zit em in de zuivering. De kwaliteitseisen voor leidingwater in Nederland zijn extreem streng( waardoor er in ons land nagenoeg het schoonste water ter wereld uit de kraan komt). Om dit te bereiken wordt het kraanwater eerst door een waterzuiveringsinstallatie gepompt. Bron- en mineraalwater worden direct bij de bron in flessen gedaan.

Voor je gezondheid hoef je geen water uit flessen te drinken, maar het zou kunnen dat je de smaak van kraanwater niet lekker vindt. Maar bedenk dan wel dat je 1000 maal meer voor hetzelfde glas water betaalt.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!