natuurspeeltuinenLekker vies worden, heerlijk rouwdouwen in de natuur, wie wil dat nu niet? Er zijn tal van natuurspeeltuinen; geen schommels, glijbanen of wipkippen maar speelelementen van natuurlijke materialen of rioolbuizen om doorheen te kruipen. Klimmen in bomen, spelen in modderpoelen / spelen met water of hutten bouwen. Het kan hier allemaal!

Je vindt de natuurspeeltuin in het bos, in de polder of er zijn zelfs zogenaamde belevenisboerderijen. Een deel zal verscholen liggen in de natuur, en is dus geen toilet aanwezig bij andere vindt je een brasserie of zelfs een pannenkoekenhuis om na het spelen even lekker te eten. Zorg er wel voor dat je schone kleding mee neemt; want kinderen kunnen flink vies worden!
Wat kun je allemaal aantreffen in een natuurspeeltuin? Een trekpontje of een half gezonken schip, soms is er ook een blotevoetenpad, knuppelpaden en touwbruggen. Klim in de boomhut of neem een kijkje in een echte ondergrondse hut. Er zijn ook natuurspeeltuinen waar je een schat moet zoeken.

De natuur is heerlijk om door te wandelen of fietsen. Bossen, zandverstuivingen en heidevelden, maar in deze natuur vind je ook natuurspeelbossen, natuurspeelplaatsen midden in de natuur, zoals

Speelbos de Kleine Waterlinie
In het Lingebos Hier kun je met een vlot varen vlot naar het fort, daar kun je dwalen in het doolhof of je eigen veldslag naspelen op het toernooiveld enals je goed kijkt vind je er zelfs kanonnen en soldaten… Een speelbos voor stoere kinderen! Het speelbos vindt je in het Lingebos en je mag er gratis in.

Speelbos Schuytgraaf
Dichtbij de stad Arnhem, maar toch midden in de natuur,Ga op zoek naar de beste takken en bouw je eigen hut of ga lekker kliederen met het water. Neem je de brug of slinger je toch liever aan een touw naar de overkant? Er is keuze genoeg! Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen, Parkeren kunnen je ouders bij De Buitenplaats in Arnhem maar het is natuurlijk beter om op de fies te komen. Je kunt ze huen op het station in Arnhem, het gratis speelbos is gratis toegangkelijk.

Naar Speelbos De Schuytgraaf 

Het Indianendorp
Het Indianendorp ligt midden in de Ermelose bossen Je kunt er spelend de natuur ontdekken in de speelweide of gewoon in het bos! Wiebelend over de houten speelbrug kom je over de greppel die midden in het Indianenbos ligt. Ook dit speelbos is gratis toegankelijk en er zijn voldoende picknicktafels aanwezig vanaf waar de kinderen in de gaten gehouden kunnen worden.

Naar Indianendorp

Natuurlijke speelplaats Wentholtpark
In het Wentholtpark in Lichtenvoorde is een speciale plek gecreëerd waar kinderen kunnen spelen, leren en bewegen. Touwbruggen, knuppelpaden en obstakels zorgen voor een leuke uitdaging. Struin langs het water, klim naar de top van de uitkijktoren en cross over het fietscrossbaantje. superspannend toch?

Naar Wentholtpark in Lichtenvoorde

Speelbos Landgoed Schovenhorst
Speelbos Landgoed Schovenhorst is een bos speciaal ingericht voor kinderen, kinderen zijn hier de baas! Bouw zandkastelen in de grote zandbak, speel verstoppertje in het bos of neem een kijkje in het bostheater. Het speelbos is in de weekenden en vakanties vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. En als je dan toch op het Landgoed Schovenhorst bent, neem dan eens een kijkje in de Bostoren en geniet van het uitzicht!

Speel- en Oogstbos Lobith
Naast klimmen in de bomen, hutten bouwen in de bossen en varen met het vlot kun je in het Speel- en Oogstbos bij Lobith ook zelf fruit plukken! In het naastgelegen Oogstbos vind je namelijk, afhankelijk van de seizoenen, appels, peren, kersen, hazelnoten en bramen. Verser kan het niet! Je vindt het bos net buiten Lobith aan de Batavenweg. honden moet je thuislaten, die zijn hier niet toegestaan.

Naar Speelbos Landgoed Schovenhorst 

Avonturenbos Stekkenberg
Kom spelen en klimmen in Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek. Klim in de boomhut of neem een kijkje in een echte ondergrondse hut. Ook ligt er in dit bos ergens een schat verstopt! Kunnen jullie ‘m vinden tijdens een spannende speurtocht? Het bos is geschikt voor jong en oud met afzonderlijk ingerichte delen voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Tussen zonsopgang en zonsondergang is het avonturenbos gratis te bezoeken. Zoek een parkeerplek in de wijk Stekkenburg-west in Groesbeek en je vindt de ingang van het bos op de hoek van de Koekeleklef.

Naar Avonturenbos Stekkenberg 


andere natuurspeeltuinen:

Zuiderzee speelbos in Almere
Het woeste westen in Amsterdam

Speelnatuur Tiengemeten in Zuid-Beijerland

 

 

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.