E-mailAfdrukkenExport ICS

XR Amsterdam: Begrafenisstoet door de Grachten

Event

Title:
XR Amsterdam: Begrafenisstoet door de Grachten
When:
zo, 16. juni 2019, 13:30 h - 17:30 h
Where:
FOAM museum - Amsterdam, Noord-Holland
Category:
Demonstratie
Created by:
Redactie

Description

XR Amsterdam: Begrafenisstoet door de Grachten

Doe mee met onze volgende ludieke actie op zondag 16 juni!

Met de huidige snelheid waarmee het klimaat instort kan Amsterdam tegen het einde van deze eeuw overstromen. We zullen een bootuitvaart houden in de grachten van Amsterdam om te rouwen, zowel over het verdwijnen van de stad Amsterdam als de voortdurende gedwongen verplaatsing, het lijden en de slachtoffers gemaakt onder mensen die nu al de gevolgen van de klimaatcrisis ondervinden. We zijn solidair met iedereen die als eerste de gevolgen van zeespiegelstijging en overstromingen door verergerde klimaatinstorting.

Na de bootuitvaart, waarbij spandoeken van bruggen zullen worden uitgerold en andere creatieve elementen, zullen we een protestmars lopen naar het gemeentehuis van Amsterdam en eisen dat de klimaatcrisis wordt uitgeroepen. De gemeente moet de klimaatcrisis die de hele wereld bedreigt, inclusief Amsterdam, onder ogen zien.

Doe asjeblieft mee met de waarheid vertellen over klimaatinstorting. Hoe meer mensen, hoe sterker de boodschap. We hebben mensen nodig voor verschillende taken, waaronder spandoeken uitrollen, praten met toeschouwers, en meer. Als je gewoon solidair wilt zijn met onze actie, neem dan bloemen mee met naar het gemeentehuis waar we de doodskist om 16 uur zullen plaatsen om een klimaatnoodtoestand van de gemeenteraad te eisen.

Al onze actie zijn geheel geweldloos.

Verzamelpunt: De briefing zal om 13:30 plaatsvinden voor het Foam museum (Keizersgracht 609). Bij deze actie is er geen kans op arrestatie.
Kledingvoorschrift: Begrafeniskleding

Tijdlijn
13:30 - We verzamelen voor het FOAM museum
14:00 - Briefing
15:00 - Begin van de actie
16:00 - Aankomst bij de Stopera


Venue

Location:
FOAM museum
Street:
Keizersgracht 609
ZIP:
1017 DS
City:
Amsterdam
State:
Noord-Holland
Country:
Netherlands

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!