E-mailAfdrukkenExport ICS

Noodlandingvoorhetklimaat - Picknick met Fridays For Future NL

Event

Title:
Noodlandingvoorhetklimaat - Picknick met Fridays For Future NL
When:
ma, 15. juli 2019, 18:00 h - 20:30 h
Where:
Vondelbunker - Amsterdam, noord holland
Category:
Bijeenkomsten
Created by:
Redactie

Description

Noodlandingvoorhetklimaat - Picknick met Fridays For Future NL

Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de Nederlandse luchtvaart.
Maar hoe maken we samen een noodlanding voor het klimaat?

Je bent welkom om hierover mee te denken tijdens een gezellige picknick van de opkomende actiebeweging Fridays For Future Nederland. We houden dan een brainstorm over de nieuwe Greenpeace campagne #Noodlandingvoorhetklimaat. Iedereen met hart voor het klimaat is welkom. Samen met omwonenden en jongeren, kunstenaars. rebellen en grootouders zoeken we antwoord op de vraag:

'Met welke grandioze actie krijgen we Schiphol Groep zover om hun klimaataanpak radicaal om te gooien?'

Deze brainstorms vinden plaats door heel het land. Op 27 juli brengen we bij Greenpeace al die ideeën en mensen bij elkaar om campagneplannen te smeden. Die scherpen we aan en in september kan iedereen meebeslissen welk plan we echt uitvoeren.

Meld je aan ons noodlanding-team:
http://bit.ly/NoodlandingAanmelding

Voor meer informatie en contact over de bredere campagne:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAROM DEZE CAMPAGNE?
Overal ter wereld komen mensen in actie voor het klimaat. Jongeren staken, burgers gaan de straten op en wetenschappers slaan alarm. Toch krijgen al deze mensen de grote vervuilers niet in beweging. Zij blijven gigantische hoeveelheden CO2 het luchtruim in pompen, zónder consequenties. Zo gaan we de doelstellingen uit het Parijsakkoord niet halen. Het is tijd om een stap verder te gaan. Greenpeace wil samen met jou de grote vervuilers ontregelen. Ben jij aan boord?

Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de luchtvaart. De luchtvaart stoot ontzettend veel CO2 uit, zonder op te draaien voor de gevolgen. Sterker nog: deze vervuiler krijgt de ruimte om door te groeien. Daarom gaan we onze grootste actie ooit opzetten. Geweldig, maar geweldloos. Transparant, maar tactisch. En tenslotte; ongehoorzaam, maar open. Zodat iedereen op de hoogte is van onze plannen. En zich bij ons aansluit. Samen maken we een #Noodlandingvoorhetklimaat.

Deze campagne is een initiatief van Greenpeace, powered by people. We werken open en transparant. Als actievoerder ben je volwaardig betrokken bij het uitdenken, uitwerken en uitrollen van de campagne. Door de krachten te bundelen met nieuwe mensen, nieuwe netwerken en nieuwe supporters, maken we samen ruim baan voor een groene en eerlijke toekomst.


Venue

Location:
Vondelbunker
Street:
Vondelpark 8a
ZIP:
1071AA
City:
Amsterdam
State:
noord holland
Country:
Netherlands

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!