E-mailAfdrukkenExport ICS

FridaysForFuture 15 maart, #GretaThunberg

Event

Title:
FridaysForFuture 15 maart, #GretaThunberg
When:
vr, 15. maart 2019, 08:00 h - 22:00 h
Category:
aktiviteit
Created by:
Redactie

Description

FridaysForFuture 15 maart, #GretaThunbergIn alle continenten, 40+landen en vele honderden plaatsen zullen tien-duizenden mensen voor hun stadhuis of parlement een statement maken op vrijdag 15 maart. We komen lokaal samen, in verbinding met alle mensen over de hele wereld. Om de urgentie te erkennen, draagvlak te tonen en oplossingen te delen. In Nederland gaan we er voor om in iedere provincie onze stem te laten horen, wil jij ook meedoen? Maak een event aan voor jouw stad of dorp en/of neem contact op met FridaysForFuture NL om in contact te komen met andere mensen in jouw omgeving. Dit wordt groots!

Oproep aan alle mensen, van jongeren over de hele wereld, geïnspireerd door Greta Thunberg:
In 2015 hebben onze regeringen in Parijs beloofd om onze toekomst veilig te stellen, door het nemen van stappen die ons flink onder de 2 graden Celsius opwarming zouden gaan houden, en waar arm en rijk naar draagkracht aan bijdragen.

Drie jaar zijn voorbij, en onze toekomst ziet er grimmiger uit dan ooit!
Maar de rijken gokken er op dat 3 graden opwarming ook wel OK is. Klimaatwetenschappers hebben bewijs dat zelfs 2 graden opwarming oorzaak zal zijn voor grootschalige hongersnoden, droogtes, vuurstormen, overstromingen, oorlog en het versneld uitsterven van vele planten- en diersoorten.
Allemaal omdat de volwassenen van vandaag zich niets aantrekken van de dag van morgen. Recht onder onze neus beroven ze ons van onze toekomst!
De volwassenen zijn niet volwassen genoeg om te vertellen hoe het echt zit – zelfs dat laten ze aan ons kinderen over!

En waarom zouden wij op school dingen gaan leren voor een toekomst die er binnenkort niet meer zal zijn, omdat er niemand is die er iets aan doet om die toekomst veilig te stellen?
En waarom zouden we feiten uit ons hoofd leren als de meest belangrijke feiten overduidelijk genegeerd worden door onze samenleving?
Wat voor nut heeft onderwijs als onze overheden niet luisteren naar de geleerden?

Vandaag de dag verbruiken we elke dag weer 100 miljoen vaten olie. Er is geen beleid om dat te veranderen. Er zijn geen regels om die olie ondergronds te houden.
We kunnen de wereld niet redden door ons aan de regels te houden. Omdat de regels moeten veranderen.

Greta Thunberg heeft ons geïnspireerd, door elke vrijdag te staken bij de ingang van haar Zweedse parlement.
Sinds augustus 2018 hebben vele duizenden scholieren gestaakt bij de ingang van 300 parlementsgebouwen en stadhuizen in meer dan 30 landen wereldwijd. En in tal van landen zijn jongeren massaal de straat op gegaan in grote demonstraties onder schooltijd.
En nu, op 15 maart, gaan we met zijn allen een Diepe Staking organiseren. Om te laten zien dat de Klimaatcrisis echt een crisis is! Doe mee!
We staken om onze regeringen te laten weten dat ze hun huiswerk moeten doen, en ons daarvan bewijs moeten leveren!
We hebben bewijs nodig dat onze regeringen de weg hebben ingezet naar een opwarming ruim beneden de 2 graden Celsius!
Zolang dit bewijs niet kan worden geleverd, roepen we ook volwassenen op dit eerlijk te erkennen, en onze staking te komen versterken.

Overtuig de volwassenen in je omgeving om onze staking te ondersteunen, zeg ze dat ze met je mee moeten komen, zeg ze dat je ze nodig hebt om simpelweg nog een kans te hebben om in de toekomst te kunnen overleven!
De afgelopen 40jaar hebben alle politieke partijen de strijd tegen klimaatverandering verloren. Nu is er alleen nog tijd over om de omvang van de ramp zo klein mogelijk te houden.
We hebben bewijs nodig, geen mooie beloften! Daarom roepen we mensen wereldwijd op tot een Klimaatstaking voor de Toekomst op vrijdag 15 maart!

Het wereldwijde evenement, waar al 40 landen op alle continenten aan werken: https://www.facebook.com/events/1994180377345229/

#FridaysForFuture #ClimateBreakdown #YouthForClimate #YouthIsRising #WhateverItTakes #ClimateStrike #KlimaatStaking #KlimaatSpijbelen #SchoolStrike4Climate

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd