Alles lijkt wel gemaakt om zo snel mogelijk kapot te gaan en weg te gooien. Weggooien is vaak nog goedkoper dan laten repareren ook. Dat is zonde, niet alleen van het geld, maar ook van de (onnodige) belasting van het milieu. Daarom komen in op allerlei plaatsen handige vrijwilligers bijeen in het Repair Café om kapotte spullen van buurtbewoners te repareren.

Door kapotte spullen te (laten) repareren, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperk je zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen. En of je kapotte artikel nu gemaakt kan worden of niet: je weet na je bezoek in ieder geval waar je aan toe bent: het mag terug naar de fabrikant, is ‘overleden’ of wordt door de deskundige herstellers uit de buurt gemaakt. Zo leer je nog eens wat én je leert – op een leuke informele manier – handige buren kennen.

Er zijn inmiddels bijna 2000 repair cafés. Er is er dus altijd wel eentje bij je in de buurt. Je vind ze hier: Naar Reaircafés

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.