alles wat je weten wil over groen en over duurzaamheid
 1. Helft MKB-ondernemers wil meer steun van banken bij verduurzaming

  50 procent van de MKB-ondernemers vindt dat ze van de bank te weinig steun krijgen om te verduurzamen maar ze willen wel investeren in duurzaamheid.
 2. Plastic spullen als invasieve soorten die natuurlijke materialen verdringen

  Zorg over plastics zette Nina Romanus aan om een heel nieuwe soort te creëren naar analogie van de indeling van de botanische wereld: de Polymerogamen.
 3. Energiestrijd Zorghuizen

  Samen aan de slag met energiebesparing! Zorghuizen strijden in het stookseizoen, tijdens de drie wintermaanden, tegen elkaar om zoveel mogelijk te besparen op het gebruik van gas en elektriciteit. De Energiestrijd is daarmee dé wedstrijd waarbij bewustwording en gedragsverandering leidt tot een besparing op de energierekening. Met de bespaarde Euro's kunnen bijvoorbeeld weer leuke activiteiten […]
 4. Als Shell Eneco koopt wordt Zuid-Holland fossiele warmterotonde

  Via de aankoop van Eneco krijgt Shell het warmtemonopolie van Zuid-Holland in handen en een eigen afzetmarkt voor de fossiele restwarmte van Pernis. 
 5. De Energie Investeringsaftrek voor grootkeukenapparatuur verlaagd naar 45%

  Ondernemers blijven profiteren van fiscaal voordeel bij de aanschaf van energiezuinige horeca en grootkeukenapparatuur met Energie Investeringsaftrek (EIA).
 6. De energietransitie gaat mislukken zonder waterstof

  Zonder groene waterstof is het niet mogelijk om een betaalbare CO2-neutrale gebouwde omgeving te creëren en gaat de energietransitie mislukken.
 7. Klimaat verandert het leven van boeren in Mexico

  Yucatán, waar 4,5 miljoen van de 129 miljoen Mexicanen wonen, is zeer kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering.
 8. Nieuw soort lening koppelt rente aan duurzaamheid bedrijf

  Bij nieuwe duurzame bedrijfsleningen voor ondernemingen stijgt of daalt het renteniveau mee met het wel of niet behalen van duurzaamheidscriteria.
 9. Journalisten jagen samen op verantwoordelijken klimaatverandering

  Meer dan 25 gedrukte en digitale media in Latijns-Amerika gaan nauw samenwerken in hun berichtgeving over de verantwoordelijken voor klimaatverandering.
 10. Nieuwe circulaire initiatieven breken maar moeilijk door

  Nederlandse telt zo’n 85.000 circulaire activiteiten maar er is nog geen zicht op de versnelde overgang naar een volwaardige circulaire economie.

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!