Vandebron haalde een score van 9,3 bij Rank-a-brand een goede groene keuze dus!

 

Duurzame ernergie rechtstreeks van de bron

van Rank-a-Brand Vandebron is nieuw in de ranking en behaalt direct het A-label in het Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers dat is opgezet door De Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WISE en de WNF. Vandebron heeft een score van 9,3 gehaald. Groene energie van Vandebron is dus een goede groene keuze!

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

Naar Vandebron.nl

 

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

 

Dat klinkt logisch, maar zo werkt het niet in Nederland. Grote energiebedrijven blijven investeren in fossiele opwek, terwijl ze met buitenlandse certificaten hun grijze stroom vergroenen. Zo gaat ieder jaar een miljard euro die wij aan groene stroom besteden letterlijk in rook op.

 

Dat kan anders, want er is voldoende zon en wind, biomassa en water, en er zijn genoeg mensen die daar energie van maken. Daarom bestaat Vandebron: Wij geven iedereen de mogelijkheid zelf energie te verkopen en te kopen, zonder tussenkomst van zo'n groot energiebedrijf.

 

In 2012 werd in Nederland 30% van alle elektriciteit als groene stroom verkocht. Maar nog geen 10% van alle in Nederland geproduceerde elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen als wind, zon en biomassa. Iets klopt niet. Waar komt al die groene stroom dan vandaan? Grijze stroom wordt in Nederland als groen verkocht. Dat is toegestaan omdat er een systeem is ontwikkeld van handel in Garanties van Oorsprong (GvO's). Bijna alle Europese landen zijn aangesloten bij het GvO-systeem. Ook Noorwegen, waar al jaren groene stroom wordt opgewekt d.m.v. stuwmeren. Handelaren kunnen certificaten door heel Europa vrij aan elkaar verkopen. Het tekort aan groene stroom in Nederland kan dus opgevangen worden door GvO's uit het buitenland te kopen. Er komt in Nederland dus geen windmolen of zonnepaneel bij. De manier waarop de grote energiebedrijven groene stroom verkopen is superondoorzichtig. Vaak gaat het om grijze stroom uit gas- of kolencentrales. Door groene certificaten bij te kopen in bijvoorbeeld Noorwegen, kan die stroom toch als groen worden verkocht. Vandebron biedt een platform waarop je als consument rechtstreeks groene stroom kunt kopen van de producent, zodat je zeker weet dat het groen is.

 

 

Waarom is de import van GvO's een probleem?

 

De groene stroom die in Noorwegen wordt geproduceerd, wordt daar op het hoogspanningsnet gezet en hoogstwaarschijnlijk gewoon gebruikt door Noorse consumenten. Omdat de Noren van oudsher gewend zijn om uitsluitend groene stroom te gebruiken, interesseert zich daar bijna niemand voor het GvO-systeem. De meeste Noren kan het weinig schelen dat hun groene stroom certificaten massaal naar Nederland worden verkocht. Maar strikt genomen houden de Noren nog maar weinig groene stroom over voor zichzelf - op papier dan. In de Noorse fjorden draaien al sinds 80 jaar vele waterkrachtcentrales die ontzettend veel duurzame elektriciteit produceren, meer zelfs dan wat er in het land zelf opgemaakt kan worden. Nederlandse elektriciteitsleveranciers kopen graag (en massaal) GvO's bij Noorse waterkrachtcentrales. Omdat in Noorwegen zelf weinig vraag naar deze GvO's is zijn ze spotgoedkoop.

 

Wat is Vandebron?
Vandebron is de eerste online marktplaats waar je duurzame energie rechtstreeks van de bron koopt. Hierdoor weet je precies waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Bovendien kies je zelf je energiebron. Je hebt keuze uit wind-, water-, bio- en zonne-energie. Omdat de levering van stroom via het nationale elektriciteitsnet gaat, ben je 100% stroomzeker, ook als het niet waait. Vandebron is gebruiksvriendelijk; wij regelen de overstap van je huidige leverancier en je gegevens zijn transparant en inzichtelijk vermeld in jouw persoonlijke profiel.

 

Waarom is Vandebron anders dan andere energieleveranciers?
De meeste energiebedrijven hebben een dubbel verdienmodel; ze verdienen aan een maandelijks bedrag (het vastrecht) én ze pakken een marge op het verbruik van energie. Ze maken winst op de stroom die je verbruikt, dus hebben ze er baat bij meer stroom te verkopen. Vandebron verdient alleen aan de vaste abonnementskosten van € 5 per maand per product (dit is vergelijkbaar met het vastrecht dat je nu ook al aan je oude energieleverancier betaalt). Hierdoor hebben we er geen baat bij als je meer verbruikt. Integendeel, een lagere stroomrekening voor jou is ook in ons voordeel; als onze klanten minder stroom verbruiken, kunnen we meer klanten op een bron aansluiten. Bovendien weet je bij Vandebron waar je energie vandaan komt en dat die volledig groen is.

Naar Vandebron

 

 

0
0
0
s2smodern

Drink voortaan kraanwater uit de ONEforONE Waterfles. En help iemand in Afrika aan een leven lang schoon drinkwater.

oneforone letters

Bij ONEforONE Energie krijgt de consument groene energie met korting van Greenchoice. En ONEforONE sponsort namens de klant zonne-energie voor een gezin in Afrika. Zónder dat de klant hier extra voor betaalt. Daarnaast heeft ONEforONE Energie nog andere voordelen, zoals:
• Korting tot €200,- per jaar;
• Eenvoudig overstappen;
• Direct kosteloos opzeggen;
• Één overzichtelijk jaarnota;
• Als beste getest;
• Betrouwbare levering;
• Uitstekende service.

De groene energie wordt geleverd door onze partner Greenchoice. Uit onderzoeken van o.a. de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis komt Greenchoice telkens weer als beste en goedkoopste naar voren.


De ONEforONE Waterfles is speciaal ontwikkeld als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor plastic. En per verkochte fles wordt een leven lang schoon drinkwater gesponsord voor iemand in Afrika.

De waterfles is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is daarom sterk, licht en recyclebaar. Het unieke design maakt de fles zowel duurzaam als functioneel.

De 500ml fles kost €15,95 (de 350ml fles €14,95), en is verkrijgbaar in 2 kleuren en 2 maten, en wordt standaard geleverd met een sportdop. Verder kunnen ook drie andere type doppen worden besteld, waaronder de populaire speen voor kleine kinderen!

waterfles assortiment

0
0
0
s2smodern

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis

zonneenergie

In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

0
0
0
s2smodern

Sjoemelstroom: groene stroom die niet groen is

Er zijn veel mensen die groene stroom kopen. Naar verhouding groeit de productie van groene stroom in Nederland niet mee. Er wordt op grote schaalt gehandeld in Garanties van Oorsprong (GvO's), certificaten die grotendeels afkomstig zijn van Noorse waterkrachtcentrales.
Daarmee wordt grijze stroom groen gemaakt.
GeïmporteerdeGaranties van Oorsprong [GvO's] worden op grijze stroom afkomstig van Nederlandse fossiele centrales 'geplakt' en zo ontstaat er een haast onbeperkte hoeveelheid goedkope groene stroom. De marketingafdelingen van de Nederlandse energieleveranciers gaan met die groene stroom aan de slag en wekken graag de suggestie dat consumenten 'iets goeds voor het milieu doen' door groene stroom af te nemen. Maar in vele gevallen is dat een farce. Zelfs het CBS vermeldt in haar publicatie 'Hernieuwbare Energie in Nederland' dat de keuze van de consument voor groene stroom waarschijnlijk geen effect gehad heeft op de productie van meer groene stroom.
vandebronVandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf. Op deze manier weet je 100% zeker dat je groene stroom koopt.
Kies je voor Vandebron als energieleverancier, dan komt je geld direct bij een lokale, schone energiebron terecht. Zo maakt jouw keuze echt een verschil. Jij bepaalt dus of je een energiebron helpt om meer te investeren in duurzame energie óf dat je een energiebedrijf helpt om meer winst te maken. Makkelijke keuze toch?
Bovendien ben je vaak goedkoper uit, en je weet zeker dat je geld goed terecht komt. Kies bij overzicht boeren de leverancier die je het beste past

Overzicht boeren

0
0
0
s2smodern

Bedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten.

duurzaamtegeltjeBedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten. Oliemaatschappijen anticiperen - stiekem of openlijk - op hoge CO2 prijzen, beleggers als Rockefeller en de pensioenfondsen willen niet meer investeren in fossiel, energiebedrijven worden opgesplitst in duurzaam en fossiel, en wereldwijd ontstaat een massabeweging om geld uit de fossiele sector terug te trekken. Voorbeelden van duurzame voorlopers zijn DSM, AkzoNobel en Philips. Waar grote bedrijven volop bezig zijn met een aktief klimaatbeleid. In Nederland twijfelen de VVD en de PVV nog altijd aan de opwarming van de aarde en het menselijk aandeel daarin.

Helma Neppérus heeft zich regelmatig laten horen naar aanleiding van "Climategate", het in opspraak geraakte IPCC om hun onzuivere manier van onderzoek naar het veranderende klimaat.Moet het IPCC nog wel serieus genomen worden? Moet global warming nog wel serieus genomen worden? En is het verantwoord de belastingbetaler miljarden te laten betalen voor een vermoeden waarvan de bewijzen nu op losse schroeven lijken te staan?"We moeten stoppen met paniek over de opwarming van de aarde en stoppen met het geven van geld aan een onbewezen klimaathype", zo schrijft de PVV

0
0
0
s2smodern

Het kan wel

hetkanWel ziet de toekomst als een kans

Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld
Een kans voor een verantwoorde lifestyle
Een kans voor nieuwe energie
Een kans voor dialoog
Een kans voor nieuwe media

Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

hetkanWEL

groener, eerlijker en leuker leven
 • Wat zijn de duurzame alternatieven voor leer?26 April 2019, 6:00 am
  Of het nou gaat om tassen, jassen, schoenen, riemen, banken of een fauteuil: we zijn gek op leer. Het is stevig, het is soepel en het gaat lang mee. Maar met een groeiend aantal vegans, raakt leer als materiaal steeds meer uit de gratie. Een ontwikkeling waar grote modemerken maar al te graag op in […] Het bericht Wat zijn de duurzame alternatieven voor leer? verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Plastic in de Waddenzee: je hoeft geen Boyan Slat te zijn om op te ruimen25 April 2019, 6:00 am
  De wereldwijde vervuiling van de zeeën neemt elke dag toe. Plastic is het grootste probleem, ook in onze geliefde Waddenzee. Om daar iets aan te doen, hoef je echt geen Boyan Slat te zijn. Je kunt klein beginnen en je kunt er zelfs een vakantie-uitje van maken.   Mensen komen snel in actie Mensen komen […] Het bericht Plastic in de Waddenzee: je hoeft geen Boyan Slat te zijn om op te ruimen verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Zo ziet de drijvende stad van de toekomst eruit24 April 2019, 6:00 am
  In de videoclip Earth riep de Amerikaanse rapper en comedian Lil Dicky het nog: we hebben 12 jaar de tijd om het tij te keren, mensen! Doen we dat niet dan is de klimaatverandering onomkeerbaar. Wat dat betekent, kan je lezen in ‘climate fiction’ boeken als The Wall en New York 2140. In die verhalen […] Het bericht Zo ziet de drijvende stad van de toekomst eruit verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Wordt Nederland straks massaal aangesloten op een warmtenet?23 April 2019, 6:00 am
  Als we het over de energietransitie hebben, denken veel mensen in eerste instantie aan zonnepanelen en een warmtepomp. Maar volgens de plannen in het ontwerp-klimaatakkoord heeft straks de helft van alle Nederlanders verwarming via een warmtenet en dan is de aanschaf van een warmtepomp dus niet nodig. Aan het warmtenet kleeft een slecht imago bleek […] Het bericht Wordt Nederland straks massaal aangesloten op een warmtenet? verscheen eerst op hetkanWEL.
 • De videoclip Earth, met 30 wereldsterren, gaat compleet viral22 April 2019, 2:00 pm
  Het klimaat blijft een hot item, ook in Hollywood, waar acteur Leonardo DiCaprio al in 1998 zijn foundation inzet om de aarde en al z’n inwoners te beschermen. Nu komt daar nog een hele groep A-listers bij: van Ed Sheeran tot Ariane Grande en van Miley Cyrus tot Justing Bieber. Allemaal deden ze mee aan […] Het bericht De videoclip Earth, met 30 wereldsterren, gaat compleet viral verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Zelf je planten stekken is makkelijker dan je denkt22 April 2019, 6:00 am
  De leukste en goedkoopste manier om meer planten in huis te hebben is door ze zelf te stekken. Dit is ook de duurzaamste optie, want je weet op die manier zeker dat jouw plant zonder insecticide is opgegroeid. Bovendien zijn er voor het kweken van je plant geen vrachtwagens of verwarmde kassen aan te pas […] Het bericht Zelf je planten stekken is makkelijker dan je denkt verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Veilig de zon in: de belangrijkste feiten over zonnebrand voor je op een rij21 April 2019, 6:00 am
  Het is heerlijk warm en zonnig dit weekend! Dat betekent vrolijke gezichten, zonnebrillen, volle terrassen, blote benen en heel veel zonnebrandcrème smeren. Vraag je je af hoe vaak je moet smeren, welke factor het beste is en of je ondanks dat gesmeer wel een kleurtje krijgt? Lees dan vooral even verder. We zetten de belangrijkste feiten over […] Het bericht Veilig de zon in: de belangrijkste feiten over zonnebrand voor je op een rij verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Zo maak je plantaardig koken makkelijker20 April 2019, 6:00 am
  Of ze zich nou carnivoor, pescotariër, (flexi)-vegetariër of vegan noemen; tegenwoordig willen steeds meer mensen, vaker plantaardig koken en eten. Nou is plantaardig koken helemaal niet moeilijker dan koken met dierlijke producten, maar als je het niet gewend bent, moet je soms wel even oefenen met nieuwe recepten. Veel nieuwbakken of experimenterende veganisten maken tijdens het […] Het bericht Zo maak je plantaardig koken makkelijker verscheen eerst op hetkanWEL.
 • 7 tips om écht lekkere thee te zetten19 April 2019, 6:00 am
  Kwaliteitsthee is in opmars. Steeds meer mensen vinden thee een goed alternatief voor koffie, of zelfs voor wijn bij het eten, maar dan moet je de thee wel goed zetten. Elk soort thee heeft zijn eigen bereidingswijze. In een theespeciaalzaak kun je je goed laten voorlichten, maar wij geven je alvast 7 tips. Een goede […] Het bericht 7 tips om écht lekkere thee te zetten verscheen eerst op hetkanWEL.
 • 9 tips om veel water te besparen18 April 2019, 6:00 am
  We denken dat we 60 liter water per dag gebruiken, maar in werkelijkheid is het 120 liter! Ons watergebruik is tussen 2014 en 2018 met bijna 9% gestegen. En de verwachting is dat we in 2050 nog eens 30% meer water gebruiken dan nu. Als we zo doorgaan, verwacht waterbedrijf Vitens grote problemen in de […] Het bericht 9 tips om veel water te besparen verscheen eerst op hetkanWEL.
0
0
0
s2smodern

Duurzaamnieuws

Duurzaamnieuws

alles wat je weten wil over groen en over duurzaamheid
 • De Duurzame Doorbraak – De Bloemrijke Stad25 April 2019, 10:24 am
  Wat zijn de duurzame innovaties in de wereld van bloemen en planten? Vanavond is de eerste aflevering van De Duurzame Doorbraak. Deze nieuwe reeks richt zich op de voorhoede van Nederlandse ondernemers en bedrijven die werkt aan een duurzame economie. Deze keer staat de sierteeltsector centraal, oftewel de wereld van bloemen en planten. Nederland is […]
 • Lanceringsdebat Jongerenkieswijzer25 April 2019, 10:19 am
  Weet jij al wat je gaat stemmen tijdens de Europese Parlementsverkiezingen? Op donderdag 23 mei vinden de Europese Parlementsverkiezingen weer plaats. Dit parlement gaat op Europees niveau over zaken als onderwijs, arbeid, migratie, veiligheid en klimaat. Kortom, allemaal onderwerpen die jongeren aangaan. Weet jij nog niet op welke partij je moet stemmen? Kom dan op […]
 • Food Autonomy Festival25 April 2019, 9:28 am
  Grassroots alternatieven voor een fossiel-vrij voedselsysteem. Het Festival presenteert en viert alternatieven en verzet tegenover de staat en het door bedrijven gedomineerde industriële voedselsysteem. Van praktische activiteiten tot gesprekken en debatten rondom agro-ecologie, stadslandbouw en land conflicten. Bajesdorp. Ook biologische en gentechvrije planten- en stekjesruil. Met trots kondigen wij daarom het thema voor dit jaar […]
 • Openbare behandeling cassatieverzoek van de Nederlandse Staat vs Urgenda25 April 2019, 9:20 am
  De Staat is in cassatie gegaan tegen de door Urgenda gewonnen 'klimaatzaak'. Komt allen op 24 mei aanstaande naar Den Haag voor het pleidooi dat plaatsvindt  bij de Hoge Raad in Den Haag naar aanleiding van het in cassatie gaan van de Staat na onze beide overwinningen. Het is belangrijk dat we samen laten zien […]
 • Het Europese Verkiezingsdebat: kiezen we voor het klimaat en een rechtvaardig Europa?25 April 2019, 9:05 am
  De toekomst van Europa. Hoe ziet die er uit en vooral, wat voor Europa wíllen we? Kiezen we voor het klimaat en een rechtvaardig Europa? In de aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert de Fair, Green and Global Alliantie in samenwerking met FNV en Tax Justice op 12 mei 2019 het Europese Verkiezingsdebat: een debat […]
 • Brandstof uit CO2 maken met behulp van zonlicht24 April 2019, 10:25 am
  TNO en de Universiteit Hasselt hebben een concept ontwikkeld om zonlicht direct te gebruiken om met brandstof uit CO2 chemische processen aan te drijven.
 • Greenpeace wil naar rechter tegen bijstoken biomassa in kolencentrales24 April 2019, 9:22 am
  Greenpeace heeft drie kolenbedrijven aangeschreven en dreigt met een kort geding wanneer zij niet binnen 10 dagen stoppen met het bijstoken van biomassa.
 • Fête de la Nature24 April 2019, 8:12 am
  Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Tijdens het weekend van 25 & 26 mei vieren we overal in Nederland samen de natuur, in wilde natuurgebieden en in stadsparken. In het weekend van Fête de la Nature kan iedereen een evenement organiseren, van een speurtocht naar kevers in het bos tot […]
 • EU-verkiezingsdebat Energie en Klimaat23 April 2019, 10:22 pm
  Op 8 mei vindt het grote EU-verkiezingsdebat over energie en klimaat plaats in het nhow Rotterdam. Energie en klimaat zijn belangrijke thema’s voor de Europese verkiezingen van 23 mei. Er liggen grote uitdagingen voor ons en er valt echt wat te kiezen. Daarom organiseren Essent en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) op 8 mei […]
 • Zo kun je geld verdienen met afval23 April 2019, 6:30 pm
  Om het afvalprobleem onder armen aan te pakken moeten we de juiste prikkels creëren, zoals flessenhandelaren in de stad twintig jaar geleden al deden.
0
0
0
s2smodern

EasySun een los zonnepaneel wat overal bruikbaar is.

Zonnepanelencompany.nl

Een EasySun zonnepaneel werkt heel eenvoudig en makkelijk. De Easysun zit met alle nodige onderdelen in één doos. U zoekt de beste plaats uit; in de zon op de grond in de tuin, naast uw vakantiehuisje of tenthuisje in de duinen, op de dak van de schuur.
Aansluiten is uiteindelijk heel eenvoudig, gewoon de stekker in het stopkontakt en de Easysun begint met het leveren van stroom. De Easysun is makkelijk verplaatsbaar. Hij is dus ook in huurhuizen te gebruiken. Er zijn geen bijzondere vergunningen nodig. Bij een verhuizing neem je de Easysun gewoon mee, net als uw wasmachine. Een Easysun zonnepaneel kost € 549,- incl btw
Eén EasySun pakket wekt in Nederland 220 kWh op. Dat is ongeveer € 65,00 op jaarbasis. (Prijspeil april 2013). U verdient hem dus in 10 jaar ruim terug

Naar Zonnepanelencompany

0
0
0
s2smodern

Kies groene stroom

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!