Vandebron haalde een score van 9,3 bij Rank-a-brand een goede groene keuze dus!

 

Duurzame ernergie rechtstreeks van de bron

van Rank-a-Brand Vandebron is nieuw in de ranking en behaalt direct het A-label in het Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers dat is opgezet door De Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WISE en de WNF. Vandebron heeft een score van 9,3 gehaald. Groene energie van Vandebron is dus een goede groene keuze!

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

Naar Vandebron.nl

 

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

 

Dat klinkt logisch, maar zo werkt het niet in Nederland. Grote energiebedrijven blijven investeren in fossiele opwek, terwijl ze met buitenlandse certificaten hun grijze stroom vergroenen. Zo gaat ieder jaar een miljard euro die wij aan groene stroom besteden letterlijk in rook op.

 

Dat kan anders, want er is voldoende zon en wind, biomassa en water, en er zijn genoeg mensen die daar energie van maken. Daarom bestaat Vandebron: Wij geven iedereen de mogelijkheid zelf energie te verkopen en te kopen, zonder tussenkomst van zo'n groot energiebedrijf.

 

In 2012 werd in Nederland 30% van alle elektriciteit als groene stroom verkocht. Maar nog geen 10% van alle in Nederland geproduceerde elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen als wind, zon en biomassa. Iets klopt niet. Waar komt al die groene stroom dan vandaan? Grijze stroom wordt in Nederland als groen verkocht. Dat is toegestaan omdat er een systeem is ontwikkeld van handel in Garanties van Oorsprong (GvO's). Bijna alle Europese landen zijn aangesloten bij het GvO-systeem. Ook Noorwegen, waar al jaren groene stroom wordt opgewekt d.m.v. stuwmeren. Handelaren kunnen certificaten door heel Europa vrij aan elkaar verkopen. Het tekort aan groene stroom in Nederland kan dus opgevangen worden door GvO's uit het buitenland te kopen. Er komt in Nederland dus geen windmolen of zonnepaneel bij. De manier waarop de grote energiebedrijven groene stroom verkopen is superondoorzichtig. Vaak gaat het om grijze stroom uit gas- of kolencentrales. Door groene certificaten bij te kopen in bijvoorbeeld Noorwegen, kan die stroom toch als groen worden verkocht. Vandebron biedt een platform waarop je als consument rechtstreeks groene stroom kunt kopen van de producent, zodat je zeker weet dat het groen is.

 

 

Waarom is de import van GvO's een probleem?

 

De groene stroom die in Noorwegen wordt geproduceerd, wordt daar op het hoogspanningsnet gezet en hoogstwaarschijnlijk gewoon gebruikt door Noorse consumenten. Omdat de Noren van oudsher gewend zijn om uitsluitend groene stroom te gebruiken, interesseert zich daar bijna niemand voor het GvO-systeem. De meeste Noren kan het weinig schelen dat hun groene stroom certificaten massaal naar Nederland worden verkocht. Maar strikt genomen houden de Noren nog maar weinig groene stroom over voor zichzelf - op papier dan. In de Noorse fjorden draaien al sinds 80 jaar vele waterkrachtcentrales die ontzettend veel duurzame elektriciteit produceren, meer zelfs dan wat er in het land zelf opgemaakt kan worden. Nederlandse elektriciteitsleveranciers kopen graag (en massaal) GvO's bij Noorse waterkrachtcentrales. Omdat in Noorwegen zelf weinig vraag naar deze GvO's is zijn ze spotgoedkoop.

 

Wat is Vandebron?
Vandebron is de eerste online marktplaats waar je duurzame energie rechtstreeks van de bron koopt. Hierdoor weet je precies waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Bovendien kies je zelf je energiebron. Je hebt keuze uit wind-, water-, bio- en zonne-energie. Omdat de levering van stroom via het nationale elektriciteitsnet gaat, ben je 100% stroomzeker, ook als het niet waait. Vandebron is gebruiksvriendelijk; wij regelen de overstap van je huidige leverancier en je gegevens zijn transparant en inzichtelijk vermeld in jouw persoonlijke profiel.

 

Waarom is Vandebron anders dan andere energieleveranciers?
De meeste energiebedrijven hebben een dubbel verdienmodel; ze verdienen aan een maandelijks bedrag (het vastrecht) én ze pakken een marge op het verbruik van energie. Ze maken winst op de stroom die je verbruikt, dus hebben ze er baat bij meer stroom te verkopen. Vandebron verdient alleen aan de vaste abonnementskosten van € 5 per maand per product (dit is vergelijkbaar met het vastrecht dat je nu ook al aan je oude energieleverancier betaalt). Hierdoor hebben we er geen baat bij als je meer verbruikt. Integendeel, een lagere stroomrekening voor jou is ook in ons voordeel; als onze klanten minder stroom verbruiken, kunnen we meer klanten op een bron aansluiten. Bovendien weet je bij Vandebron waar je energie vandaan komt en dat die volledig groen is.

Naar Vandebron

 

 

0
0
0
s2smodern

Drink voortaan kraanwater uit de ONEforONE Waterfles. En help iemand in Afrika aan een leven lang schoon drinkwater.

oneforone letters

Bij ONEforONE Energie krijgt de consument groene energie met korting van Greenchoice. En ONEforONE sponsort namens de klant zonne-energie voor een gezin in Afrika. Zónder dat de klant hier extra voor betaalt. Daarnaast heeft ONEforONE Energie nog andere voordelen, zoals:
• Korting tot €200,- per jaar;
• Eenvoudig overstappen;
• Direct kosteloos opzeggen;
• Één overzichtelijk jaarnota;
• Als beste getest;
• Betrouwbare levering;
• Uitstekende service.

De groene energie wordt geleverd door onze partner Greenchoice. Uit onderzoeken van o.a. de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis komt Greenchoice telkens weer als beste en goedkoopste naar voren.


De ONEforONE Waterfles is speciaal ontwikkeld als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor plastic. En per verkochte fles wordt een leven lang schoon drinkwater gesponsord voor iemand in Afrika.

De waterfles is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is daarom sterk, licht en recyclebaar. Het unieke design maakt de fles zowel duurzaam als functioneel.

De 500ml fles kost €15,95 (de 350ml fles €14,95), en is verkrijgbaar in 2 kleuren en 2 maten, en wordt standaard geleverd met een sportdop. Verder kunnen ook drie andere type doppen worden besteld, waaronder de populaire speen voor kleine kinderen!

waterfles assortiment

0
0
0
s2smodern

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis

zonneenergie

In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

0
0
0
s2smodern

Sjoemelstroom: groene stroom die niet groen is

Er zijn veel mensen die groene stroom kopen. Naar verhouding groeit de productie van groene stroom in Nederland niet mee. Er wordt op grote schaalt gehandeld in Garanties van Oorsprong (GvO's), certificaten die grotendeels afkomstig zijn van Noorse waterkrachtcentrales.
Daarmee wordt grijze stroom groen gemaakt.
GeïmporteerdeGaranties van Oorsprong [GvO's] worden op grijze stroom afkomstig van Nederlandse fossiele centrales 'geplakt' en zo ontstaat er een haast onbeperkte hoeveelheid goedkope groene stroom. De marketingafdelingen van de Nederlandse energieleveranciers gaan met die groene stroom aan de slag en wekken graag de suggestie dat consumenten 'iets goeds voor het milieu doen' door groene stroom af te nemen. Maar in vele gevallen is dat een farce. Zelfs het CBS vermeldt in haar publicatie 'Hernieuwbare Energie in Nederland' dat de keuze van de consument voor groene stroom waarschijnlijk geen effect gehad heeft op de productie van meer groene stroom.
vandebronVandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf. Op deze manier weet je 100% zeker dat je groene stroom koopt.
Kies je voor Vandebron als energieleverancier, dan komt je geld direct bij een lokale, schone energiebron terecht. Zo maakt jouw keuze echt een verschil. Jij bepaalt dus of je een energiebron helpt om meer te investeren in duurzame energie óf dat je een energiebedrijf helpt om meer winst te maken. Makkelijke keuze toch?
Bovendien ben je vaak goedkoper uit, en je weet zeker dat je geld goed terecht komt. Kies bij overzicht boeren de leverancier die je het beste past

Overzicht boeren

0
0
0
s2smodern

Bedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten.

duurzaamtegeltjeBedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten. Oliemaatschappijen anticiperen - stiekem of openlijk - op hoge CO2 prijzen, beleggers als Rockefeller en de pensioenfondsen willen niet meer investeren in fossiel, energiebedrijven worden opgesplitst in duurzaam en fossiel, en wereldwijd ontstaat een massabeweging om geld uit de fossiele sector terug te trekken. Voorbeelden van duurzame voorlopers zijn DSM, AkzoNobel en Philips. Waar grote bedrijven volop bezig zijn met een aktief klimaatbeleid. In Nederland twijfelen de VVD en de PVV nog altijd aan de opwarming van de aarde en het menselijk aandeel daarin.

Helma Neppérus heeft zich regelmatig laten horen naar aanleiding van "Climategate", het in opspraak geraakte IPCC om hun onzuivere manier van onderzoek naar het veranderende klimaat.Moet het IPCC nog wel serieus genomen worden? Moet global warming nog wel serieus genomen worden? En is het verantwoord de belastingbetaler miljarden te laten betalen voor een vermoeden waarvan de bewijzen nu op losse schroeven lijken te staan?"We moeten stoppen met paniek over de opwarming van de aarde en stoppen met het geven van geld aan een onbewezen klimaathype", zo schrijft de PVV

0
0
0
s2smodern

Het kan wel

hetkanWel ziet de toekomst als een kans

Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld
Een kans voor een verantwoorde lifestyle
Een kans voor nieuwe energie
Een kans voor dialoog
Een kans voor nieuwe media

Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

hetkanWEL

groener, eerlijker en leuker leven
 • Zo houd je een basilicumplant in leven19 June 2019, 6:00 am
  Iedereen heeft zo z’n favoriete kruiden. Bij mij is dat naast koriander vooral basilicum. Een plant, die ik trouwens maar met moeite in leven weet te houden. En daarin ben ik niet de enige, zo blijkt na een korte zoektocht over het net. Hoe komt het toch dat juist de basilicumplant zo snel verpietert? En […] Het bericht Zo houd je een basilicumplant in leven verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Slow fashion season: meer dan 10.000 mensen kopen deze zomer niks nieuws18 June 2019, 6:00 am
  Langzaam (of liever gezegd slow) is het nieuwe sleutelwoord. Naast slow food is er (dankzij de vliegschaamte) nu ook slow travel en er is natuurlijk slow fashion. Mode, die er níet op gericht is om zo veel mogelijk te kopen voor zo weinig mogelijk geld, maar die er juist op gericht is om (veel) minder […] Het bericht Slow fashion season: meer dan 10.000 mensen kopen deze zomer niks nieuws verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Minder werken kan de planeet redden17 June 2019, 6:00 am
  Stel je voor: je gaat structureel minder werken en minder spullen kopen. Wat gebeurt er dan? Het geld dat je bespaart door minder te kopen, staat dat in verhouding met je lagere inkomen? Volgens de ‘degrowth’ beweging is het antwoord op die vraag ‘ja’. Voorwaarde is dat we stoppen om in groei te denken, maar […] Het bericht Minder werken kan de planeet redden verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Taboes en rollenpatronen doorbreken: Meindert werd huisvader16 June 2019, 6:00 am
  Huisvader, dat is pas echt een mooie baan. Meindert van Wensen gooide zijn leven om en zijn professionele carrière staat nu in het teken van zijn kinderen. Hij heeft er zo veel plezier in, dat hij zijn ervaringen en inzichten deelt met andere vaders. Zijn doel? Taboes en rollenpatronen doorbreken. Op vaderdag horen we zijn […] Het bericht Taboes en rollenpatronen doorbreken: Meindert werd huisvader verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Het Japanse geheim voor een leven in het nu15 June 2019, 6:00 am
  Leven in het nu is niet gemakkelijk, maar kan je wel helpen om gelukkig oud te worden. Vooral als je weet wat je echt belangrijk vindt en je daardoor laat leiden. Het kan van alles zijn; je familie, je gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, je werk, je vrienden of sport. In Japan hebben ze er een mooie […] Het bericht Het Japanse geheim voor een leven in het nu verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Tosca gaat haar basisinkomen crowdfunden14 June 2019, 6:00 am
  Ze werkt bij een groen reclamebureau, geeft workshops en is actief bij een gemeenschapstuin met permacultuur, die ze heeft helpen opzetten. Toch heeft Tosca het gevoel dat ze te weinig tijd heeft om te doen wat ze echt belangrijk vindt.  “In het huidige systeem leven we tegen de natuur in, in plaats van met de […] Het bericht Tosca gaat haar basisinkomen crowdfunden verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Handige tips: zo was je groente en fruit echt goed13 June 2019, 6:00 am
  Groente en fruit goed wassen, is heel belangrijk. Het verwijdert bacteriën, schimmels en pesticiden en zorgt ervoor dat je producten langer goed blijven. We geven je tips hoe je dit het beste kunt doen.  Schoon kraanwater In Nederland zijn we gezegend met schoon water uit de kraan. Dat maakt het wassen van je groente en fruit een […] Het bericht Handige tips: zo was je groente en fruit echt goed verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Hoe zuiver is jouw natuurlijke make-up?12 June 2019, 6:00 am
  Het is vandaag Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Een uitgelezen gelegenheid om het eens te hebben over make-up. Want daarin wordt vaak gebruik gemaakt van ‘mica’. Een verzamelnaam voor een groep mineralen, die voor een mooie parelmoerglans zorgt. Niks mis mee zou je zeggen, zeker omdat het hier om een natuurlijk materiaal gaat, maar het zijn […] Het bericht Hoe zuiver is jouw natuurlijke make-up? verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Marlous gaat als minimalist door het leven11 June 2019, 6:00 am
  “Het kwam nier persé omdat ik vond dat ik te veel spullen had. Het was meer een soort ontevredenheid, die ik voelde,” vertelt Marlous van der Veen (27). Na haar afstuderen, kreeg ze een baan als ‘high potential’, een leuk huis, de nieuwste gadgets en had ze bovendien ook nog een fijn sociaal leven. Ze […] Het bericht Marlous gaat als minimalist door het leven verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Vlees eten is straks taboe, planten eten wordt de norm10 June 2019, 6:00 am
  Melk is goed voor elk. Een ei hoort erbij. Jij en ik groeiden op in een tijd waarin vlees eten en het eten van dierlijke producten heel normaal was. Maar die tijd is snel aan het veranderen. In mijn boek Ooit Aten we Dieren laat ik zien dat we langzaam maar zeker afstevenen op wat […] Het bericht Vlees eten is straks taboe, planten eten wordt de norm verscheen eerst op hetkanWEL.
0
0
0
s2smodern

Duurzaamnieuws

Duurzaamnieuws

alles wat je weten wil over groen en over duurzaamheid
0
0
0
s2smodern

EasySun een los zonnepaneel wat overal bruikbaar is.

Zonnepanelencompany.nl

Een EasySun zonnepaneel werkt heel eenvoudig en makkelijk. De Easysun zit met alle nodige onderdelen in één doos. U zoekt de beste plaats uit; in de zon op de grond in de tuin, naast uw vakantiehuisje of tenthuisje in de duinen, op de dak van de schuur.
Aansluiten is uiteindelijk heel eenvoudig, gewoon de stekker in het stopkontakt en de Easysun begint met het leveren van stroom. De Easysun is makkelijk verplaatsbaar. Hij is dus ook in huurhuizen te gebruiken. Er zijn geen bijzondere vergunningen nodig. Bij een verhuizing neem je de Easysun gewoon mee, net als uw wasmachine. Een Easysun zonnepaneel kost € 549,- incl btw
Eén EasySun pakket wekt in Nederland 220 kWh op. Dat is ongeveer € 65,00 op jaarbasis. (Prijspeil april 2013). U verdient hem dus in 10 jaar ruim terug

Naar Zonnepanelencompany

0
0
0
s2smodern

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd