Vandebron haalde een score van 9,3 bij Rank-a-brand een goede groene keuze dus!

 

Duurzame ernergie rechtstreeks van de bron

van Rank-a-Brand Vandebron is nieuw in de ranking en behaalt direct het A-label in het Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers dat is opgezet door De Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WISE en de WNF. Vandebron heeft een score van 9,3 gehaald. Groene energie van Vandebron is dus een goede groene keuze!

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

Naar Vandebron.nl

 

Vandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf.

 

Dat klinkt logisch, maar zo werkt het niet in Nederland. Grote energiebedrijven blijven investeren in fossiele opwek, terwijl ze met buitenlandse certificaten hun grijze stroom vergroenen. Zo gaat ieder jaar een miljard euro die wij aan groene stroom besteden letterlijk in rook op.

 

Dat kan anders, want er is voldoende zon en wind, biomassa en water, en er zijn genoeg mensen die daar energie van maken. Daarom bestaat Vandebron: Wij geven iedereen de mogelijkheid zelf energie te verkopen en te kopen, zonder tussenkomst van zo'n groot energiebedrijf.

 

In 2012 werd in Nederland 30% van alle elektriciteit als groene stroom verkocht. Maar nog geen 10% van alle in Nederland geproduceerde elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen als wind, zon en biomassa. Iets klopt niet. Waar komt al die groene stroom dan vandaan? Grijze stroom wordt in Nederland als groen verkocht. Dat is toegestaan omdat er een systeem is ontwikkeld van handel in Garanties van Oorsprong (GvO's). Bijna alle Europese landen zijn aangesloten bij het GvO-systeem. Ook Noorwegen, waar al jaren groene stroom wordt opgewekt d.m.v. stuwmeren. Handelaren kunnen certificaten door heel Europa vrij aan elkaar verkopen. Het tekort aan groene stroom in Nederland kan dus opgevangen worden door GvO's uit het buitenland te kopen. Er komt in Nederland dus geen windmolen of zonnepaneel bij. De manier waarop de grote energiebedrijven groene stroom verkopen is superondoorzichtig. Vaak gaat het om grijze stroom uit gas- of kolencentrales. Door groene certificaten bij te kopen in bijvoorbeeld Noorwegen, kan die stroom toch als groen worden verkocht. Vandebron biedt een platform waarop je als consument rechtstreeks groene stroom kunt kopen van de producent, zodat je zeker weet dat het groen is.

 

 

Waarom is de import van GvO's een probleem?

 

De groene stroom die in Noorwegen wordt geproduceerd, wordt daar op het hoogspanningsnet gezet en hoogstwaarschijnlijk gewoon gebruikt door Noorse consumenten. Omdat de Noren van oudsher gewend zijn om uitsluitend groene stroom te gebruiken, interesseert zich daar bijna niemand voor het GvO-systeem. De meeste Noren kan het weinig schelen dat hun groene stroom certificaten massaal naar Nederland worden verkocht. Maar strikt genomen houden de Noren nog maar weinig groene stroom over voor zichzelf - op papier dan. In de Noorse fjorden draaien al sinds 80 jaar vele waterkrachtcentrales die ontzettend veel duurzame elektriciteit produceren, meer zelfs dan wat er in het land zelf opgemaakt kan worden. Nederlandse elektriciteitsleveranciers kopen graag (en massaal) GvO's bij Noorse waterkrachtcentrales. Omdat in Noorwegen zelf weinig vraag naar deze GvO's is zijn ze spotgoedkoop.

 

Wat is Vandebron?
Vandebron is de eerste online marktplaats waar je duurzame energie rechtstreeks van de bron koopt. Hierdoor weet je precies waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Bovendien kies je zelf je energiebron. Je hebt keuze uit wind-, water-, bio- en zonne-energie. Omdat de levering van stroom via het nationale elektriciteitsnet gaat, ben je 100% stroomzeker, ook als het niet waait. Vandebron is gebruiksvriendelijk; wij regelen de overstap van je huidige leverancier en je gegevens zijn transparant en inzichtelijk vermeld in jouw persoonlijke profiel.

 

Waarom is Vandebron anders dan andere energieleveranciers?
De meeste energiebedrijven hebben een dubbel verdienmodel; ze verdienen aan een maandelijks bedrag (het vastrecht) én ze pakken een marge op het verbruik van energie. Ze maken winst op de stroom die je verbruikt, dus hebben ze er baat bij meer stroom te verkopen. Vandebron verdient alleen aan de vaste abonnementskosten van € 5 per maand per product (dit is vergelijkbaar met het vastrecht dat je nu ook al aan je oude energieleverancier betaalt). Hierdoor hebben we er geen baat bij als je meer verbruikt. Integendeel, een lagere stroomrekening voor jou is ook in ons voordeel; als onze klanten minder stroom verbruiken, kunnen we meer klanten op een bron aansluiten. Bovendien weet je bij Vandebron waar je energie vandaan komt en dat die volledig groen is.

Naar Vandebron

 

 

0
0
0
s2smodern

Drink voortaan kraanwater uit de ONEforONE Waterfles. En help iemand in Afrika aan een leven lang schoon drinkwater.

oneforone letters

Bij ONEforONE Energie krijgt de consument groene energie met korting van Greenchoice. En ONEforONE sponsort namens de klant zonne-energie voor een gezin in Afrika. Zónder dat de klant hier extra voor betaalt. Daarnaast heeft ONEforONE Energie nog andere voordelen, zoals:
• Korting tot €200,- per jaar;
• Eenvoudig overstappen;
• Direct kosteloos opzeggen;
• Één overzichtelijk jaarnota;
• Als beste getest;
• Betrouwbare levering;
• Uitstekende service.

De groene energie wordt geleverd door onze partner Greenchoice. Uit onderzoeken van o.a. de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis komt Greenchoice telkens weer als beste en goedkoopste naar voren.


De ONEforONE Waterfles is speciaal ontwikkeld als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor plastic. En per verkochte fles wordt een leven lang schoon drinkwater gesponsord voor iemand in Afrika.

De waterfles is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is daarom sterk, licht en recyclebaar. Het unieke design maakt de fles zowel duurzaam als functioneel.

De 500ml fles kost €15,95 (de 350ml fles €14,95), en is verkrijgbaar in 2 kleuren en 2 maten, en wordt standaard geleverd met een sportdop. Verder kunnen ook drie andere type doppen worden besteld, waaronder de populaire speen voor kleine kinderen!

waterfles assortiment

0
0
0
s2smodern

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis

zonneenergie

In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

0
0
0
s2smodern

Sjoemelstroom: groene stroom die niet groen is

Er zijn veel mensen die groene stroom kopen. Naar verhouding groeit de productie van groene stroom in Nederland niet mee. Er wordt op grote schaalt gehandeld in Garanties van Oorsprong (GvO's), certificaten die grotendeels afkomstig zijn van Noorse waterkrachtcentrales.
Daarmee wordt grijze stroom groen gemaakt.
GeïmporteerdeGaranties van Oorsprong [GvO's] worden op grijze stroom afkomstig van Nederlandse fossiele centrales 'geplakt' en zo ontstaat er een haast onbeperkte hoeveelheid goedkope groene stroom. De marketingafdelingen van de Nederlandse energieleveranciers gaan met die groene stroom aan de slag en wekken graag de suggestie dat consumenten 'iets goeds voor het milieu doen' door groene stroom af te nemen. Maar in vele gevallen is dat een farce. Zelfs het CBS vermeldt in haar publicatie 'Hernieuwbare Energie in Nederland' dat de keuze van de consument voor groene stroom waarschijnlijk geen effect gehad heeft op de productie van meer groene stroom.
vandebronVandebron zet de bestaande energiemarkt op zijn kop, net zoals andere markten die ook ontwricht worden door nieuwe spelers als Uber, Airbnb, Spotify en Blendle. Vandebron geeft onafhankelijke producenten van duurzame energie, zoals een boer met een windmolen, de mogelijkheid om energie rechtstreeks te verkopen aan de alledaagse consument (wij allemaal dus), zonder tussenkomst van een energiebedrijf. Op deze manier weet je 100% zeker dat je groene stroom koopt.
Kies je voor Vandebron als energieleverancier, dan komt je geld direct bij een lokale, schone energiebron terecht. Zo maakt jouw keuze echt een verschil. Jij bepaalt dus of je een energiebron helpt om meer te investeren in duurzame energie óf dat je een energiebedrijf helpt om meer winst te maken. Makkelijke keuze toch?
Bovendien ben je vaak goedkoper uit, en je weet zeker dat je geld goed terecht komt. Kies bij overzicht boeren de leverancier die je het beste past

Overzicht boeren

0
0
0
s2smodern

Bedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten.

duurzaamtegeltjeBedrijven met een actief klimaatbeleid presteren inmiddels 20 procent beter dan bedrijven die afwachten. Oliemaatschappijen anticiperen - stiekem of openlijk - op hoge CO2 prijzen, beleggers als Rockefeller en de pensioenfondsen willen niet meer investeren in fossiel, energiebedrijven worden opgesplitst in duurzaam en fossiel, en wereldwijd ontstaat een massabeweging om geld uit de fossiele sector terug te trekken. Voorbeelden van duurzame voorlopers zijn DSM, AkzoNobel en Philips. Waar grote bedrijven volop bezig zijn met een aktief klimaatbeleid. In Nederland twijfelen de VVD en de PVV nog altijd aan de opwarming van de aarde en het menselijk aandeel daarin.

Helma Neppérus heeft zich regelmatig laten horen naar aanleiding van "Climategate", het in opspraak geraakte IPCC om hun onzuivere manier van onderzoek naar het veranderende klimaat.Moet het IPCC nog wel serieus genomen worden? Moet global warming nog wel serieus genomen worden? En is het verantwoord de belastingbetaler miljarden te laten betalen voor een vermoeden waarvan de bewijzen nu op losse schroeven lijken te staan?"We moeten stoppen met paniek over de opwarming van de aarde en stoppen met het geven van geld aan een onbewezen klimaathype", zo schrijft de PVV

0
0
0
s2smodern

Het kan wel

hetkanWel ziet de toekomst als een kans

Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld
Een kans voor een verantwoorde lifestyle
Een kans voor nieuwe energie
Een kans voor dialoog
Een kans voor nieuwe media

Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

hetkanWEL

groener, eerlijker en leuker leven
 • Hoe zit het ook alweer met UV-straling?22 February 2019, 6:00 am
  We worden allemaal heel erg blij van het lentezonnetje, maar met de lente (en ook stiekem al een klein beetje de zomer) in het vizier spelen de vragen rondom UV-straling weer op. Wat is ook alweer het verschil tussen UV-A-straling en UV-B-straling? En hoe kun je je voor beide stralingen het beste beschermen? HetkanWEL dook […] Het bericht Hoe zit het ook alweer met UV-straling? verscheen eerst op hetkanWEL.
 • 9 natuurlijke tips tegen hooikoorts21 February 2019, 6:00 am
  We lopen drie weken voor op de natuurlijke kalender. Dat betekent dat de vogels vrolijk fluiten, de zonnestralen onze winterbotten voorzichtig verwarmen en de eerste bloemen de grond uitkomen. Daar worden we met z’n allen natuurlijk super vrolijk van, maar er komt één klein nadeel kijken bij deze vroege lente: vroege hooikoorts. Er zijn al […] Het bericht 9 natuurlijke tips tegen hooikoorts verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Hoe kom ik aan een stuk grond voor mijn tiny house?20 February 2019, 6:00 am
  Wonen in een tiny house heeft grote voordelen. Het draagt bij aan een beter milieu, je hebt lagere woonlasten en meer vrije tijd, je verzamelt minder spullen en je staat meer in contact met de natuur. Een kant-en-klaar tiny house is al vanaf 40.000 euro te krijgen, maar dan? Want dat huisje moet natuurlijk wel […] Het bericht Hoe kom ik aan een stuk grond voor mijn tiny house? verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Het dieet van de toekomst is goed voor jou en de planeet19 February 2019, 8:00 am
  Gezond eten, dierenwelzijn verbeteren en klimaatverandering tegen gaan; dat komt allemaal samen in het dieet van de toekomst. We leggen je graag uit hoe.   Vorige maand schreef de Britse krant The Guardian een artikel over het dieet van de toekomst en het nieuws ging in sneltreinvaart de hele wereld over. Het ‘planetary health diet’ […] Het bericht Het dieet van de toekomst is goed voor jou en de planeet verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Deze stad heeft een eigen onafhankelijke duurzame economie opgezet18 February 2019, 8:00 am
  Het begon ooit uit onvrede, maar nu is ‘transition town Totnes’ een wereldwijde inspiratiebron voor hoe het ook kan. Het stadje in het zuidwesten van Engeland heeft sinds 2007 een eigen munteenheid, wekt eigen energie op, brouwt eigen bier, verbouwt zoveel mogelijk eigen eten en creëert daarbij banen voor de lokale bevolking. Dit allemaal om […] Het bericht Deze stad heeft een eigen onafhankelijke duurzame economie opgezet verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Het belang van ochtendrituelen17 February 2019, 9:00 am
  Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen ochtendmens. Opstaan is zeg maar echt niet mijn ding. Nou las ik laatst, dat dit kan duiden op een latente depressie (in bed willen blijven), maar er zijn ook onderzoeken die juist stellen dat mensen die moeite hebben met opstaan creatiever, slimmer […] Het bericht Het belang van ochtendrituelen verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Dit is waarom we zo blij worden van de lente16 February 2019, 10:00 am
  Ben jij net zo blij als ik? Ieder jaar weer verbaas ik me erover hoe gelukkig ik word van die eerste zonnestralen. Ik snel naar buiten zodra de zon haar gezicht laat zien, ik glimlach naar iedereen die ik tegenkom en ik haal van gekkigheid het hele huis ondersteboven. Het is duidelijk: de lente staat […] Het bericht Dit is waarom we zo blij worden van de lente verscheen eerst op hetkanWEL.
 • 10x duurzame truien voor deze Warmetruiendag15 February 2019, 8:00 am
  Het is Warmetruiendag vandaag. En als we dan toch de verwarming een paar graden naar beneden doen en die dikke trui aantrekken, dan is het natuurlijk wel zo fijn als die truien ook duurzaam zijn. Daarom hebben we tien duurzame opties voor je op een rij gezet… De Fryske Trui We schreven er eerder al […] Het bericht 10x duurzame truien voor deze Warmetruiendag verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Meer energie nodig? Dit is de invloed van licht op je lichaam14 February 2019, 8:00 am
  In de winter, als het nog donker is, vinden de meeste mensen het lastig om op te staan. In de zomer is het een ander verhaal. Bij de eerste zonnestralen spring je zo je bed uit. Dat heeft te maken met je natuurlijke dag- en nachtritme, maar wat doet licht verder nog met je lichaam? […] Het bericht Meer energie nodig? Dit is de invloed van licht op je lichaam verscheen eerst op hetkanWEL.
 • Kan zeewier de wereld redden?13 February 2019, 8:00 am
  De klimaatbestseller “Drawdown” presenteert zeewier als 1 van de 100 hoopvolle oplossingen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Verrassend? Niet als je uitgebreider kennismaakt met de enorme veelzijdigheid van dit bescheiden waterplantje. CO2 als grondstof Zeewier is 1 van de snelst groeiende planten op aarde. Als planten groeien, nemen ze CO2 op. Zeewier […] Het bericht Kan zeewier de wereld redden? verscheen eerst op hetkanWEL.
0
0
0
s2smodern

Duurzaamnieuws

Duurzaamnieuws

alles wat je weten wil over groen en over duurzaamheid
0
0
0
s2smodern

EasySun een los zonnepaneel wat overal bruikbaar is.

Zonnepanelencompany.nl

Een EasySun zonnepaneel werkt heel eenvoudig en makkelijk. De Easysun zit met alle nodige onderdelen in één doos. U zoekt de beste plaats uit; in de zon op de grond in de tuin, naast uw vakantiehuisje of tenthuisje in de duinen, op de dak van de schuur.
Aansluiten is uiteindelijk heel eenvoudig, gewoon de stekker in het stopkontakt en de Easysun begint met het leveren van stroom. De Easysun is makkelijk verplaatsbaar. Hij is dus ook in huurhuizen te gebruiken. Er zijn geen bijzondere vergunningen nodig. Bij een verhuizing neem je de Easysun gewoon mee, net als uw wasmachine. Een Easysun zonnepaneel kost € 549,- incl btw
Eén EasySun pakket wekt in Nederland 220 kWh op. Dat is ongeveer € 65,00 op jaarbasis. (Prijspeil april 2013). U verdient hem dus in 10 jaar ruim terug

Naar Zonnepanelencompany

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!