LED verlichting, zoals: LED Spots, LED Panelen, LED TL-Buizen, buiten LED verlichting, LED Strips etc. en talloze verwante accessoires

LED verlichting, zoals: LED Spots, LED Panelen, LED TL-Buizen, buiten LED verlichting, LED Strips etc. en talloze verwante accessoires tegen scherpe prijzen.

Assortiment

Naar LEDshop Groenovatie

0
0
0
s2sdefault

Zonnepanelen in Groningen op 'onbenutte restruimtes', zoals dijken en langs wegen.

In 2020 wil de provincie Groningen dat minstens driehonderd megawatt zonne-energie wordt opgewekt in haar provincie. Zonnepanelen vergen een grote oppervlakte. Voor een paar honderd megawatt is algauw duizend hectare nodig. De provincie wil echter niet dat er zonnevelden in het buitengebied komen.De zonnepanelen leveren een aandeel in de hoeveelheid duurzame energie die de provincie Groningen moet leveren volgens het landelijke Energie Akkoord. Daarom kiest de provincie voor 'onbenutte restruimtes', zoals dijken en langs wegen.

0
0
0
s2sdefault

duurzame-energiebronnen.nl

Duurzame-energiebronnen.nl


 

0
0
0
s2sdefault

Groene energie nieuws

Groene Courant

Hét laatste nieuws over de energietransitie
0
0
0
s2sdefault

De kleine energiebedrijven Windunie, Raedthuys (Pure Energie), Huismerk Energie en Qurrent zijn koplopers in duurzaamheid.

windmolen

De relatief kleine energiebedrijven Windunie, Raedthuys (Pure Energie), Huismerk Energie en Qurrent zijn koplopers in duurzaamheid. Zij scoren als enige een 10 in de vergelijking.Van de grote bedrijven scoort alleen Eneco een voldoende. Nuon en Essent scoren een onvoldoende.De kleinere bedrijven zoals Raedthuys en Windunie leveren stroom van hun eigen windmolens en zonnepanelen van Nederlandse bodem en zijn daardoor volledig duurzaam.Het Zeeuwse energieconcern Delta is het opnieuw niet eens met de resultaten van de vergelijking van energieleveranciers van onder andere de ConsumentenbondGreenpeace, Hivos en Natuur & Milieu .Delta vind dat er een ideologische definitie van ‘duurzaam’wordt gehanteerd.”
Delta verwijst hiermee naar de kerncentrale in Borssele die het concern exploiteert. Volgens de opstellers van de vergelijking, de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & MIlieu, is dit niet duurzaam. Delta benadrukt dat de centrale geen Co2 uitstoot.Naast de kerncentrale staat Delta samen met onder andere Nuon en Essent onderaan omdat het concern een kolencentrale en een gascentrale exploiteert. Ook is Delta betrokken bij 12 windparken en een warmtekrachtcentrale, maar dit mocht niet baten voor de positie op de ranglijst.

Windmolens zijn goedkoop

Windenergie levert duizenden groene banen op

75% van de Nederlanders willen méér windmolens!

0
0
0
s2sdefault

De wereld staat op het punt om zich aan een toekomst van 100% duurzame energie te binden!

                                                                                                                                                                  

De wereld staat op het punt om zich aan een toekomst van 100% duurzame energie te binden! Maar de ambitie om koolstof helemaal uit te faseren staat onder druk. Laten wij een stormvloed van berichten aan de onderhandelaars sturen om hen te laten weten dat de wereld deze kwestie op de voet volgt, en vierkant achter klimaatactie staat!


zend een bericht

Er staat iets groots te gebeuren deze week – onze overheden staan op het punt om de volledige uitbanning van koolstofvervuiling als doel te stellen, en ons op het pad naar 100% duurzame energie te leiden! Dit doel staat in het huidige voorstel van een wereldwijde klimaatovereenkomst, maar loopt gevaar geschrapt te worden.

Op dit moment vergaderen ministers uit de hele wereld in Lima (Peru), om tot een overeenkomst te komen. Maar de olie-, kolen- en schaliegasbedrijven lobbyen samen met landen die willen blijven vervuilen, om deze cruciale passage uit het akkoord te schrappen. Dat is waar wij een belangrijke rol spelen.

Het is de krachtige eensgezinde stem van vele burgers die voor deze cruciale doelstelling heeft gezorgd, en deze winst mogen wij nu niet verloren laten gaan! Wetenschappers zijn overduidelijk over de gevolgen als deze doelstelling niet wordt gehaald - rampzalige en oncontroleerbare klimaatverandering wordt dan onvermijdelijk. De beste manier om ons doel te bereiken is om deze discussie te verschuiven van ontransparante achterkamertjes naar de openbaarheid, door onze ministers met duizenden berichten te overstelpen.

Als wij nu met genoeg mensen in actie komen, dan weten zij dat wij hen in de gaten houden, met de verwachting dat zij zich sterk maken voor de doelstelling van nul procent koolstof, en 100% duurzame energie. Stuur nu je bericht!

https://secure.avaaz.org/nl/lima_summit_100_clean_eu/?bnUBzhb&v=49901

 

MEER INFORMATIE

In het Nederlands:

Waarom de klimaattop in Lima wel belangrijk is (De Standaard)
http://www.standaard.be/cnt/dmf20141201_01405577http://www.standaard.be/cnt/dmf20141201_01405577

Klimaatconferentie Lima: positief sluitstuk van doorbraakjaar inzake klimaat? (Knack)
http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/klimaatconferentie-lima-positief-sluitstuk-van-doorbraakjaar...http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/klimaatconferentie-lima-positief-sluitstuk-van-doorbraakjaar...

 

 

0
0
0
s2sdefault

Zonne-energieprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond

Terwijl minister Kamp een achterhoedegevecht levert om  schaliegas erdoor te drukken, [ondanks een kamermeerderheid die uitspreekt tegen het winnen van schaliegas en een ontbrekend draagvlak in de maatschappij.] Schieten aan de andere kant de zonne-energieprojecten als paddenstoelen uit de grond:

  • - 3.500 zonnepanelen bij veehouders en gemeente Hardenberg en Ommen

Het gaat om 19 gebouwen van de gemeente Hardenberg en nog eens 20 veehouders in Hardenberg en Ommen.

  1. - 1.000 zonnepanelen op sporthallen Noordoostpolder

De gemeente Noordoostpolder wil 1.000 zonnepanelen op 10 gymnastiekhallen en 3 sporthallen plaatsen.

- 600 zonnepanelen op basisscholen in de Zeeuwse gemeente Borssele

Ongeveer 14 basisscholen doen meer aan de actie.

De scholen hebben zelf ook meebetaald aan de zonnepanelen en zouden deze investering er in 3 tot 4 jaar uithebben.

 

De panelen hebben samen een vermogen van 147 wattpiek en produceren ongeveer 130.000 kilowattuur aan zonnestroom per jaar. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van 45 huishoudens en is ongeveer 30 procent van het stroomverbruik van de scholen.

Gemeente Ameland geeft fiat aan grootste zonnepark van Nederland

Ameland hoopt in 20 procent van het jaarlijkse stroomverbruik van het eiland te kunnen voorzien met het zonnepark.

Den Helder mikt op 3 zonneparken

Naast een eerder al gepresenteerd plan van het Belgische Ecorus om ... zonnepanelen te plaatsen bij Den Helder, wil de gemeente op nog 2 plekken ruimte bieden aan ontwikkelaars.

1.000 zonnepanelen op Noord-Hollands zwembad

Op een zwembad in het Noord-Hollandse Heemskerk komt waarschijnlijk een installatie van zo'n 1.000 zonnepanelen.

zonnecellen in kleding verwerkt

Duurzame energie is Kamp een rotzorg; waardoor zonne-energieprojekten niet van de grond komen.

Betaalbare zonnepanelen voor mensen die flink willen besparen op hun energierekening

 

0
0
0
s2sdefault

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!