Bouw je eigen aardbeientoren smullen van een vierkante meter.

 

basis aardbeientorenStap 1: Bouw de  de basis van de toren. gebruik balken van 4 × 4 cm, beide uiteinden van de onderdelen zaag je in een hoek van 45 graden.
Daarnaast maken je geulen langs de diagonalen. Boor gaten en sluit ze aan elkaar met behulp van sch de uiteinden als in de diagrammen, met een goede cirkelvormige of verstekzaag.

Stap 2: Maak de 4 verticale steunen Zorg dat je 4 gelijke steunen hebt,  anders krijg je een soort toren van pizza

steunen aardbeientoren


Vergrendel de steunen in de basis van de bak, aan een uiteinde, en het centrum posten, aan de andere kant. Voeg waterdichte lijm aan de gewrichten en verscheidene verzinkte schroeven, teneinde een starre verbinding te maken.

 

 

top aardbeientorenStap 3: het moeilijkste deel; het topdeel. Hier komen de 4 steunen samen.Maak meerdere groeven  in de dikte van de steunen aan elke kant van het topdeel, zodat het een stevig geheel wordt

Monteer de lamellen op hun plaats en sluit ze aan de verticale steunen met nagels afwerking en waterdichte lijm. Gebruik een waterpas om te controleren of de steunen horizontaal liggn.
Lijn de lamellen aan beide uiteinden voor het boren van boorgaten en het plaatsen van de schroeven. Werk sekuur, zoals het installeren van de lamellen is een lastig karweitje.


schets aardbeientorenZoals je kunt zien in de afbeelding, moet u de latten op gelijke afstand te plaatsen, om dezelfe opening te creëren. Herhaal de procedure op alle vier zijden van de toren.

De aardbeienplant houdt van humeuze gron. Vul hiermee de toren 

Download tegen betaling uitgebreidde bouwtekeningen

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd