foodwatch Nederland: Mogen we op jou rekenen?

 
 
 
Meld je aan als foodwatch-donateur!
Beste foodwatcher,

Eten en drinken. Een veelbesproken onderwerp dat iedereen aangaat. Een onderwerp waar je dagelijks mee te maken hebt en ook dagelijks keuzes in maakt. Maar hoe kun je voor jezelf (en voor je kinderen) weloverwogen keuzes maken als eerlijke en transparante informatie ver te zoeken is? Onleesbare etiketten, misleidende marketing, discutabele E-nummers en andere toevoegingen, en voedselschandalen die elkaar in een rap tempo opvolgen. Ze illustreren allemaal dat ons voedselsysteem hoognodig moet veranderen. Het gros van de producten in de supermarkt is bovendien te zoet, te zout of te vet. De kosten daarvoor betalen we als samenleving, in de vorm van stijgende zorgkosten door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. foodwatch, jouw voedselwaakhond, pakt dit soort misstanden rond voedsel aan. We willen jou de vrijheid teruggeven om zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

We komen op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. We stellen misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en eisen oplossingen die consumenten echt beschermen. Ook dit jaar hebben we deze rol weer met succes kunnen vervullen. Zonder ons zou je misschien wel nooit hebben geweten op welke manieren je dagelijks wordt misleid in de supermarkt. Ook was de discussie over kindermarketing voor onverantwoorde producten niet zo sterk aangewakkerd als onze acties niet tot Kamervragen hadden geleid. Zonder ons werk zou de overheid niet op het matje zijn geroepen over hun intransparantie houding rondom voedselschandalen. En mogelijk had je nog niet geweten welke verborgen dieren er in producten als vruchtensap, chips, of olijfolie kunnen zitten.

Groeiende beweging
Hoe klein we ook zijn, de foodwatch-beweging is groeiende, en daar heb jij aan meegewerkt!
In 2014 hebben tot nu toe..
..ruim 50.000 consumenten hun handtekening gezet voor eerlijk, veilig en gezond voedsel
..28.000 likes op Facebook
..ruim 26.000 consumenten gestemd tijdens onze Gouden Windei verkiezing
..16.500 mensen besloten ons te volgen via Twitter
..in totaal 55.000 mensen zich aangemeld als nieuwsbriefabonnee
Dankzij deze achterban kunnen we effectief druk uitoefenen op de machtige voedselindustrie. De overheid kan niet meer om ons heen. En media weten foodwatch uitstekend te vinden als er weer eens iets mis is met ons dagelijkse voedsel. Maar helaas is ons team nog te klein om alle relevante en urgente onderwerpen op te pakken. Wil jij ons helpen nog meer invloed uit te oefenen? Steun ons dan ook financieel!

>> Ja, ik word foodwatch-donateur!  

Volstrekt onafhankelijk
foodwatch is een kleine organisatie met een groot bereik. We zijn volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie, wat helaas niet voor veel organisaties te zeggen valt. Alleen op die manier kunnen we ons werk blijven doen; opkomen voor jouw rechten en gezondheid. Je kunt er op vertrouwen dat wij jouw belangen altijd voorop zullen stellen. Maar onze plannen vergen een lange adem en we zouden nog veel meer kunnen bereiken als we daartoe de middelen hadden. Daarom willen we je vragen; Vind jij ons werk belangrijk? Meld je dan aan als donateur! Zo kun je helpen ons toekomstige werk veilig te stellen.

Klein team
Onze onafhankelijkheid is uitermate belangrijk, maar het is niet makkelijk. We werken met een klein team (3.4 fte en 2 vrijwilligers) in een klein kantoortje in Amsterdam. Daar vechten we met een klein budget voor transparantie in de voedselindustrie; een miljardenindustrie die met succes voor haar belangen lobbyt. Helaas moeten we door onze beperkte capaciteit ook regelmatig nee zeggen en onderwerpen laten liggen. We zouden dan ook ontzettend graag ons team willen uitbreiden. Op die manier zouden we meer onderzoek kunnen doen en meer campagnes kunnen voeren. Maar zonder jouw steun zijn we nergens. Daarom wil ik je vragen of we op jouw kunnen rekenen om ons werk te steunen als donateur. Zo werken we samen voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond voedsel.

>> Ja, ik meld me aan!

Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,

 

Hilde Anna de Vries
Directeur
Stichting foodwatch Nederland 
 
 
foodwatch Nederland
Fizeaustraat 23
1097 SC Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!