Natuurlijke cosmetica voor optimale schoonheid

Waarom zou je jouw huid en haar onnodig belasten met chemische stoffen? Of producten waarvoor dieren geleden hebben als het ook anders kan? Kies vanaf vandaag voor biologische producten voor je gehele lichamelijke verzorging. Van huid- en haarverzorging tot deodorant aan toe: wij hebben een natuurlijk alternatief. En omdat elk mens andere behoeften heeft, hebben wij aan het hele gezin gedacht. Zelfs aan de allerkleinsten. Naast producten voor de persoonlijke verzorging hebben wij ook alles voor een ecologische schoonmaak in huis. Hiermee wordt je omgeving stralend schoon en het milieu ook minder belast doordat er geen schadelijke chemicaliën aan toegevoegd zijn.

Bewust kiezen voor biologisch

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. De tere babyhuid blijft zacht als je kiest voor natuurlijke verzorgingsproducten. Wie last heeft van een droge huid na de afwas, stapt het beste over op ecologische schoonmaakmiddelen. Zonder agressieve stoffen maar die even effectief reinigen. Kies vanaf nu voor pure schoonheid van jezelf, je gezin en omgeving.

Waarom kiezen voor Big Green Smile:

De producten zijn geaccrediteerd door een derde instelling, zoals de Soil Association, USDA (United States Department of Agriculture) National Organic Program, Eco Cert of Vegan SocietyMilieuvriendelijk en niet getest op dierenProducten zijn gestoken in mooie ontwerpen en voorzien van uitgebreide beschrijving

Big Green Smile, een bewuste keuze voor natuurlijke producten.

Assortiment     naar Green Smile

0
0
0
s2smodern

Wat is er in het wild te plukken in februari en maart?

Langzaam maar zeker begint de natuur weer op gang te komen. Met je neus net boven de nog koude grond kom je al weer wat lekkere jonge plantjes tegen. Deze frisse dingen zit volle kiemkracht, vitaminen en smaak. Het schijnt dat voorjaarsbloeiers uitstekend zijn om je lichaam te reinigen en afvalstoffen af te voeren. Lekker en gezond dus.

brandnetel

De meest bekende voorjaarsreiniger is de brandnetel. Vol vitaminen en mineralen en bloedzuiverend. Je vindt 'm hier en daar en hij prikt nu ook nog niet zo hard! Voor een theetje, in een soepje, op de pizza of in de stamppot.
Een andere lekker stamppotplant is de vogelmuur. Met wat gebakken ui en kaas, zo uit de pot of uit de oven. Heerlijk.

Het madeliefje groeit eigenlijk het hele jaar door. Op een warme voorjaarsdag kun je de bloemetjes plukken voor op de salade of in de soep. Aan het onderste einde van het steeltje, net boven de grond, vind je de kransblaadjes. Deze hebben een lekkere frisse zurige smaak en zijn lekker door een salade of op brood.
Je vind op zandige of omgewoelde (bouw-)grond ook al gele bloemetjes die een beetje op kleine paardenbloemen lijken. De steeltjes hebben een soort schubben. Dit zijn de bloemen van het klein hoefblad. Onthoud de plek, hier kun je straks lekkere bladeren vinden. Nu kun je al wel wat bloemetjes plukken als je last hebt van hoest, astma of verkoudheid. Klein hoefblad werkt namelijk slijmoplossend. Probeer het maar eens in de thee.

Voor een lekkere kleine snack neem je een sprietje veldkers. Net als tuinkers lekker pittig en ook smakelijk op een boterham met kaas.
Hondsdraf vind vaak op beschaduwde plekken zoals onder bomen. Zoek de jonge lichtgroene blaadjes aan het uiteinde van het kruipende steeltje en versnipper ze voor door de yoghurt, in de soep of door de saladedressing.
Tot slot beginnen de berkensappen nu te stromen. Je kunt dat aan de opzwellende knoppen goed zien en met een stethoscoop zelfs horen! Het zoete berkensap wordt veel gebruikt als limonade, haarwater of om wijn van te maken. Superlekker, maar zorg dat je de boom niet onnodig beschadigd. Als je berkensap 'tapt', blijft de boom namelijk 'bloeden'. Zoek goede instructies voordat je hieraan begint.

Bezoek ook: De Natuurkok

0
0
0
s2smodern

1 miljoen handtekeningen burgerinitiatief 'Stop TTIP' nu nog 2000 nodig

 

Goed nieuws! Meer dan een miljoen mensen in heel Europa hebben in de afgelopen twee maanden een zelf-georganiseerd Europees burgerinitiatief ondertekend tegen de handelsakkoorden tussen de Europese Unie en Noord-Amerika. De omstreden verdragen (TTIP en CETA) geven internationale bedrijven ongekende kracht en vormen een bedreiging voor de democratie, de rechtsstaat en de bescherming van het milieu en consumentenrechten. Het verdrag zal mogelijk leiden tot vrije toegang voor producten die op dit moment niet zijn toegestaan in de EU. Toekomstige verbeteringen van beleid zullen bemoeilijkt worden, omdat beleid en regelgeving in overeenstemming met Noord-Amerika tot stand zal moeten komen. Bovendien kunnen bedrijven straks mogelijk een klacht indienen als ze kunnen aantonen dat politiek beleid tot economische schade leidt. Dat kan overheden op een flinke schadeclaim komen te staan. En dit alles wordt achter gesloten deuren onderhandeld.

Ondanks dat de miljoen handtekeningen zijn gehaald, gaat het verzamelen van handtekeningen door! Nederland heeft nog 2.000 handtekeningen nodig om te voldoen aan de criteria van het burgerinitiatief. Heb jij nog niet getekend? Teken nu>>

0
0
0
s2smodern

foodwatch Nederland: Mogen we op jou rekenen?

 
 
 
Meld je aan als foodwatch-donateur!
Beste foodwatcher,

Eten en drinken. Een veelbesproken onderwerp dat iedereen aangaat. Een onderwerp waar je dagelijks mee te maken hebt en ook dagelijks keuzes in maakt. Maar hoe kun je voor jezelf (en voor je kinderen) weloverwogen keuzes maken als eerlijke en transparante informatie ver te zoeken is? Onleesbare etiketten, misleidende marketing, discutabele E-nummers en andere toevoegingen, en voedselschandalen die elkaar in een rap tempo opvolgen. Ze illustreren allemaal dat ons voedselsysteem hoognodig moet veranderen. Het gros van de producten in de supermarkt is bovendien te zoet, te zout of te vet. De kosten daarvoor betalen we als samenleving, in de vorm van stijgende zorgkosten door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. foodwatch, jouw voedselwaakhond, pakt dit soort misstanden rond voedsel aan. We willen jou de vrijheid teruggeven om zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

We komen op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. We stellen misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en eisen oplossingen die consumenten echt beschermen. Ook dit jaar hebben we deze rol weer met succes kunnen vervullen. Zonder ons zou je misschien wel nooit hebben geweten op welke manieren je dagelijks wordt misleid in de supermarkt. Ook was de discussie over kindermarketing voor onverantwoorde producten niet zo sterk aangewakkerd als onze acties niet tot Kamervragen hadden geleid. Zonder ons werk zou de overheid niet op het matje zijn geroepen over hun intransparantie houding rondom voedselschandalen. En mogelijk had je nog niet geweten welke verborgen dieren er in producten als vruchtensap, chips, of olijfolie kunnen zitten.

Groeiende beweging
Hoe klein we ook zijn, de foodwatch-beweging is groeiende, en daar heb jij aan meegewerkt!
In 2014 hebben tot nu toe..
..ruim 50.000 consumenten hun handtekening gezet voor eerlijk, veilig en gezond voedsel
..28.000 likes op Facebook
..ruim 26.000 consumenten gestemd tijdens onze Gouden Windei verkiezing
..16.500 mensen besloten ons te volgen via Twitter
..in totaal 55.000 mensen zich aangemeld als nieuwsbriefabonnee
Dankzij deze achterban kunnen we effectief druk uitoefenen op de machtige voedselindustrie. De overheid kan niet meer om ons heen. En media weten foodwatch uitstekend te vinden als er weer eens iets mis is met ons dagelijkse voedsel. Maar helaas is ons team nog te klein om alle relevante en urgente onderwerpen op te pakken. Wil jij ons helpen nog meer invloed uit te oefenen? Steun ons dan ook financieel!

>> Ja, ik word foodwatch-donateur!  

Volstrekt onafhankelijk
foodwatch is een kleine organisatie met een groot bereik. We zijn volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie, wat helaas niet voor veel organisaties te zeggen valt. Alleen op die manier kunnen we ons werk blijven doen; opkomen voor jouw rechten en gezondheid. Je kunt er op vertrouwen dat wij jouw belangen altijd voorop zullen stellen. Maar onze plannen vergen een lange adem en we zouden nog veel meer kunnen bereiken als we daartoe de middelen hadden. Daarom willen we je vragen; Vind jij ons werk belangrijk? Meld je dan aan als donateur! Zo kun je helpen ons toekomstige werk veilig te stellen.

Klein team
Onze onafhankelijkheid is uitermate belangrijk, maar het is niet makkelijk. We werken met een klein team (3.4 fte en 2 vrijwilligers) in een klein kantoortje in Amsterdam. Daar vechten we met een klein budget voor transparantie in de voedselindustrie; een miljardenindustrie die met succes voor haar belangen lobbyt. Helaas moeten we door onze beperkte capaciteit ook regelmatig nee zeggen en onderwerpen laten liggen. We zouden dan ook ontzettend graag ons team willen uitbreiden. Op die manier zouden we meer onderzoek kunnen doen en meer campagnes kunnen voeren. Maar zonder jouw steun zijn we nergens. Daarom wil ik je vragen of we op jouw kunnen rekenen om ons werk te steunen als donateur. Zo werken we samen voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond voedsel.

>> Ja, ik meld me aan!

Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,

 

Hilde Anna de Vries
Directeur
Stichting foodwatch Nederland 
 
 
foodwatch Nederland
Fizeaustraat 23
1097 SC Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

0
0
0
s2smodern

Meatfree monday: maissalade metfeta en munt


vleesloos

INGREDIENTEN 2 PERSONEN

 

300 tot 450 g rauwe of gekookte maiskorrels (4 tot 6 kolven) 1 grote of 2 middelgrote rijpe tomaten, in vrij kleine stukjes 110 g feta, verkruimeld 3 el extra vergine olijfolie 30 g verse munt, gehakt zout en versgemalen zwarte peper

 

 

 

Voorbereiding

Gebruik bij voorkeur verse mais; verse mais is veel lekkerder dan mais uit blik. Zelf mais in maisvelden plukken is af te raden, deze mais is meestal bedoeld als veevoer en niet echt lekker.

 

Bereidingswijze

Doe de mais, tomaten en kaas in een slakom. Besprenkel met olijfolie en meng.
Voeg de munt toe en meng deze erdoor. Proef en voeg zout en peper toe. De verse munt kun je ook vervangen door basilicum.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

microplasticdeeltjes in honing

bijenDe Keuringsdienst van Waarde heeft een aantal honingmerken laten testen op de aanwezigheid van microscopische kunststofdeeltjes. Vijf verschillende honingmerken zijn getest op de aanwezigheid van microscopische kunststofdeeltjes. Het gaat om de Albert Heijn Bio Bloemenhoning, De Traay Bloemenhoning, Langnese Goudhelder honing, Albert Heijn Bloemenhoning en De Traay Zonnebloemhoning. Van deze vijf merken hebben de Bio Bloemenhoning van Albert Heijn en de Zonnebloemhoning van De Traay een EKO-label.
Alle onderzochte honingmerken bevatten kleine deeltjes kunststof. Gemiddeld zijn er 210 deeltjes per kilo honing teruggevonden. De bron van de kunststofdeeltjes in de honing en de eventuele risico's voor de volksgezondheid zijn niet onderzocht. De deeltjes kunnen op een of meerdere stappen in de productieketen (van bijenkorf tot verpakkingsfase) onbedoeld worden geïntroduceerd. Opvallend is dat de honingmerken met een EKO-label gemiddeld meer plastic bevatten dan de merken zonder EKO-label.

0
0
0
s2smodern

Stop de mierzoete misleiding! Geef Coca Cola een duwtje in de rug!

 

Woensdag 1 oktober  stond het foodwatch-team bij het hoofdkantoor van Coca Cola in Rotterdam om het Gouden Windei 2014 uit te reiken; dé prijs voor het meest misleidende product. Maar de frisdrankgigant weigerde de prijs in ontvangst te nemen. Sterker nog: Coca Cola stelt zich niet in de kritiek van foodwatch te herkennen. Ouders moeten maar de achterkant van de verpakking lezen, vindt de woordvoerder. Ofwel: de oprecht kritische stem van de consument wordt niet serieus genomen! Een gemiste kans, vindt foodwatch.

Coca Cola kan een mooie voorbeeldrol spelen in het kindermarketingdebat. Help mee 's werelds grootste frisdrankproducent te overtuigen om te stoppen met het misleiden van ouders en de kindermarketing voor het mierzoete kinderdrankje Capri-Sun. Teken de e-mailactie>>


>>Naar de e-mailactie  

Ruim 26.000 consumenten brachten hun stem uit tijdens de Gouden Windei verkiezing. Meer dan 10.000 consumenten stemden op Capri-Sun Multivitamin. Geen wonder: Eén zakje van 200 ml bevat bijna net zoveel suiker als een cola. Toch promoot Coca Cola het drankje actief richting kinderen en geeft het onterecht een verantwoord imago richting ouders door vitamines toe te voegen en te claimen 'drank met vruchtensappen en bronwater'.

 

Coca Cola draagt zo bij aan het overgewicht onder kinderen. Onverantwoord en niet van deze tijd! Eén op de zeven kinderen en jongeren in Nederland is namelijk te dik. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kinderen die gesuikerde drankjes drinken, dikker zijn dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Onderzoek van VUmc toont bovendien aan dat Nederlandse kinderen meer frisdrank drinken dan kinderen uit andere Europese landen.

foodwatch vindt dat Coca Cola zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen! Het bedrijf moet direct stoppen met deze mierzoete misleiding en kindermarketing.

Help mee Coca Cola te overtuigen. Geef ze het nodige duwtje in de rug. Teken nu.

 

>> Ja, ik teken nu!


Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Het foodwatch team

P.S.: Hoe meer donateurs, hoe makkelijker het is om druk uit te oefenen op de industrie en de politiek. Word daarom vandaag nog donateur en vecht samen met ons voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond eten!

0
0
0
s2smodern

Rotterdam: fiets of wandel je eigen streekmaaltijd bij elkaar.

Zeven recepten en een wandel- en fietsroute langs winkels en bedrijven die heerlijke producten leveren uit de omgeving van Rotterdam.

Doorlopend tot Woensdag, 31 December 2014

Dit boekje, een initiatief van Rotterdam Info, bevat twee routes, een wandel- en een fietsroute. De routes voeren langs uiteenlopende winkels en bedrijven die producten leveren uit de omgeving van Rotterdam. In dit boekje vind je bovendien recepten waarin de lokale producten worden gebruikt. De ingrediënten kan je verzamelen tijdens je fiets- of wandeltocht.

Stadslandbouw is meer als een ‘hobby’, het maakt onderdeel uit van de hele samenleving. Mensen willen gezonder eten en weten waar hun voedsel vandaan komt. Dat heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer stadslandbouw-initiatieven komen. Van bewoners die gezamenlijk verse groente en fruit in een moestuin verbouwen en schoolkinderen die leren waar hun eten vandaan komt tot een commerciële stadsboerderij en bedrijven aan de rand van de stad die leveren aan supermarkten of rechtstreeks aan consumenten. In de stad groeit het aantal winkels en restaurants die producten uit de regio bewerken en verkopen. Stadslandbouw is beter voor het milieu, zo maken de producten slechts een korte reis in plaats van een wereldreis. Bovendien wordt Rotterdam groener door deze initiatieven.

Wij wensen je veel plezier bij het verzamelen van de ingrediënten en: eet smakelijk!

Folder + route deel 1 

Folder + route deel 2

0
0
0
s2smodern

Meatfree monday: Venkelgratin

vleesloos

In dit recept worden de aardappelen en venkel rauw verwerkt, maar beetgaar voorkoken is absoluut noodzakelijk. De venkel kun je ook met een gesnipperd uitje en een knoflook uit de knijper even opbakken in olijfolie.
Dit gerecht wint aan smaak als je door de créme fraiche ook twee of drie eieren en twee teentjes knoflook uit de knijper mengt, breng het gerecht op smaak met kruidenzout. Je maakt dus eigenlijk een soort quiche zonder bodem.
Wil je het 100 % plantaardig, maak dan een notensaus van fijngehakte gemengde noten en paneermeel, 115 gram van elk. Strooi het mengsel over de schotel. Gebruik in plaats van de kaas en slagroom groentebouillon, amandel- of hazelnootmelk en maak op smaak met verse kruiden.


Deze ovenschotel begint met rauwe groenten, room en kaas en kan tot aan het bakken tot wel twee dagen van tevoren worden klaargemaakt; hij kan zelfs gebakken worden en tot twee dagen later worden opgewarmd. Een schaaf zorgt ervoor dat de plakjes aardappel allemaal even dik zijn, wat het geheim is van een goede bereiding van dit gerecht.

Andere groenten die je kunt gebruiken, zijn elke combinatie van zoete aardappelen, knolraap, knolselderij, koolrabi, winterpompoen, klis, bleekselderij, wortels of mierikswortel.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm de creme fraiche in een pan en knijp er de twee teentjes knoflook boven uit.
Leg om en om laagjes aardappel, venkel en kaas in een ovenschaal en eindig met een laag kaas; bestrooi elke laag venkel en aardappelen met zout, peper en kruiden. Schenk de créme fraiche erover tot circa 3⁄4 van de vulling.
Zet de schaal in de oven en bak de schotel 45-60 minuten, tot de venkel-aardappelschotel gaar is (je kunt er gemakkelijk een scherp mes in steken) en de bovenkant mooi bruin is. Serveer direct of houd de schotel nog maximaal 30 minuten warm in de oven.

Benodigde tijd voor: 4 personen : ca. 35-40 minuten

Meatfree monday: Groene curry met koolrabi

0
0
0
s2smodern

Subcategorieën

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!