Water of spa rood met munt

munt [kruid]Een heerlijk verfrissend drankje voor warme dagen: koud water met munt. Muntmuntwater kun je makkelijk zelf kweken of anders voor een paar centen kopen in een Turkse winkel. Iets luxer is munt met bubbeltjeswater, schijfjes komkommer en een schijfje citroen. Lekker goedkoop, fris en 0 calorieën.

0
0
0
s2smodern

Weer naar school: een gezonde lunch

gezonde lunchMoet een school de broodtrommels en tasjes van kinderen controleren op ongezond eten? Moeten leraren snoep, chocolade, frisdrank of chips, nemen dit in beslag nemen?
Geeft u uw kind gewoon goed gezond eten mee voor de middagpauze, of vervalt u ook in pakjes fristie en chocolademelk, koeken, mueslirepen Of geeft u ze een gezonde lunch mee? Het sluipt er zo gemakkelijk in:"Hup, 1 of 2 pakjes drinken in de tassen, voorverpakte koek erbij, bruine boterham [dat dan nog wel] in de broodtrommel en klaar. Elke dag weer. Het roer moest dus om. Daarom eerst een goede lekvrije beker aangeschaft en een broodtrommel met vakverdeling.Een goede lunch betekend het weren van kant en klare supermarktproducten. Wat zijn de alternatieven? Een geïsoleerde drinkbeker met warme thee op koude dagen, yoghurt met vers fruitsap, smooties, stukjes fruit [met een eenvoudige appelsnijder van bijv de Hema] snij je appels en peren zo in een reeks partjes.Worteltjes radijsjes, kleine tomaten, stukjes bloemkool of gedroogd fruit: abrikozen, vijgen, dadels.
Altijd brood meegeven hoeft niet, wissel brood eens af met koude [pasta]salade, pannenkoeken of tortilla's of muesli. Het is allemaal wat meer werk, maar het is voor een goed doel. Na een paar weken krijg je er lol en handigheid in en krijg je steeds meer ideeën.

 


 

0
0
0
s2smodern

Subcategorieën

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd