De groene gidsGeloof je in een mooie, gezonde en duurzame wereld. Waarin mensen leven, werken en ondernemen zonder schade aan natuur en milieu toe te brengen. Waar duurzame keuzes aantrekkelijk zijn. Waar mensen, bedrijven en overheden de wereld een stapje vooruit te helpen? In deze groene gids een overzicht van ecologische webwinkels, allerhande initiatieven in de deeleconomie, alles om lekker te genieten in de tuin, Een overzicht van  biologische- en streekmarkten en boerderij- of landwinkelsl waar je naartoe kunt fietsen voor lekkerste produkten

Biologische markten

Biologische producten hebben alles te maken met duurzaam en eerlijk. Ze zijn natuurlijk ook bijzonder lekker!

Deeleconomie

In de deeleconomie maakt de ene partij (tijdelijk) gebruik van de bezittingen, faciliteiten of kennis van de andere partij . Daarmee snijd je de ongebruikte capaciteit aan en kunnen middelen efficiënter worden gebruikt.

eco winkels online

natuurlijke en ecologische producten die helpen bij een duurzamere levenswijze.

Tuin

alle tuinbenodigdheden voor de [biologische] tuin, ook voor de allerkleinste tuintjes.

Vegetarische restaurants

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Vleesloos eten is niet alleen beter voor jezelf, maar ook goed voor het klimaat

Fridays for Future Nederland is de Nederlandse afdeling van de internationale klimaatbeweging Fridays for Future. We werken samen met onze afdelingen in Nederland onder de naam Fridays for Future. We organiseren klimaatstakingen en andere acties in
Nederland. Ook sluiten we ons aan bij andere klimaatdemonstraties in Nederland en in het buitenland.

Fridays for Future Nederland is de Nederlandse afdeling van de internationale klimaatbeweging Fridays for Future. We werken samen met onze afdelingen in Nederland onder de naam Fridays for Future. We organiseren klimaatstakingen en andere acties in
Nederland. Ook sluiten we ons aan bij andere klimaatdemonstraties in Nederland en in het buitenland. We geloven dat wij, jongeren bij elkaar kunnen brengen om politieke verandering af te dwingen. Dat is noodzakelijk om de klimaatcrisis te stoppen en de planeet leefbaar te houden voor onszelf en voor volgende generaties.

Afdelingen:

Plantenwinkel.nl is dé online plantenwinkel voor de meest hippe en trendy tuin- en kamerplanten aan huis bezorgd. Met een ruim aanbod aan verschillende planten en toebehoren vind jij altijd de plant die perfect bij je past. Alle planten komen rechtstreeks van de kweker en daarom bieden we een altijd vers garantie. Daarnaast delen we graag zoveel mogelijk met onze blogs en social media onze grote passie en liefde voor planten en the green lifestyle.

Plantenwinkel.nl is dé online plantenwinkel voor de meest hippe en trendy tuin- en kamerplanten aan huis bezorgd. Met een ruim aanbod aan verschillende planten en toebehoren vind jij altijd de plant die perfect bij je past. Alle planten komen rechtstreeks van de kweker en daarom bieden we een altijd vers garantie. Daarnaast delen we graag zoveel mogelijk met onze blogs en social media onze grote passie en liefde voor planten en the green lifestyle.

Adres: Rembrandtweg, 1181 ZL
Openingstijden: 
Gesloten ⋅ Opent op di om 09:00
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: 06 50501619

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander. 

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander. 

Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Een account op wehelpen.nl is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Help jij al mee? 

 

Biologische markt Arnhem

 terug 
Algemeen
Op de biologische markt in Arnhem kunt u onder andere terecht voor biologische aardappelen, groente, fruit, zuivel, brood en vlees.

Wanneer
Iedere zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur

Adresgegevens
Biologische markt
Kerkplein
6811 EB Arnhem

B-ORIGINAL.nl heeft een originele en frisse kijk op het gebruik van materialen en het hergebruik daarvan. Vanuit een passie voor oude, doorleefde en robuuste materialen (materialen met een verhaal) is de webshop ontstaan. Met een ruim assortiment van hoogwaardig sloophouten (kinder)meubels, woonaccessoires, industriële en gerecyclede producten. Voor bijzondere relatiegeschenken, stoere sloophouten (kinder)meubels en woonaccessoires met een verhaal, is B-ORIGINAL.nl de webshop.

B-ORIGINAL.nl is een nieuwe speler in de wereld van wonen, accessoires en lifestyle. Met een originele en frisse kijk op het gebruik van materialen en het hergebruik daarvan. Vanuit een passie voor oude, doorleefde en robuuste materialen (materialen met een verhaal) is de webshop ontstaan. Met een ruim assortiment van hoogwaardig sloophouten (kinder)meubels, woonaccessoires, industriële en gerecyclede producten. Voor bijzondere relatiegeschenken, stoere sloophouten (kinder)meubels en woonaccessoires met een verhaal, is B-ORIGINAL.nl de webshop.

Vintage meubels
Naast de sloophout collectie heeft B-ORIGINAL.nl ook een vintage collectie. Deze collectie bevat onder andere diverse Sari dienbladen, manden en quilts, Nandi Koetjes, vitrinekasten, vintage kasten, schalen en spiegels. Een voor één unieke, authentieke stukken.

Industriële meubels
De derde en laatste collectie die B-ORIGINAL.nl voert is een industriële collectie, ook wel de iron collectie genoemd. Deze bevat originele industriële stoelen, kasten, bureau's, rekken, locker kasten en dressoirs. Bijna al deze producten komen uit Europa en zijn allemaal authentiek.

Sloophouten meubels: uniek, eerlijk & authentiek
Waarom sloophouten meubels online kopen bij B-ORIGINAL.nl?

Amanvida, de biologische, ethische en duurzame webwinkel

natuurlijke en biologische verzorgingsproducten

 

Amanvida, de biologische, ethische en duurzame webwinkel. Opgericht in 2007, is Amanvida nu uitgegroeid tot de officiële Amanprana-Webshop en voert naast het volledig Amanprana assortiment nog 30 andere merken. Men kan er zeker van zijn dat elk aangeboden product biologisch of ecologisch verantwoord (eco-friendly), duurzaam en/of eerlijk vervaardigd (Fair trade) is. Amanvida selecteert alleen merken en producten die biologische, ethische en duurzaam zijn.

Dat is makkelijk verantwoord shoppen!

• 100% Biologisch
• Proefdiervrij
• Ecologisch verantwoord (eco-friendly)
• Eerlijk vervaardigd (Fair World)

Biologische markt Haarlem  terug  Algemeen
Op de biologische markt in Haarlem kunt u onder andere terecht voor biologische aardappelen, groente, fruit, zuivel, brood en vlees.

Op de biologische markt staan onder andere:
- Le perron: Biologisch Brood

Wanneer
Iedere vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Open elke Zaterdag
9:00 - 16:00

Biologische Noordermarkt

De Noordermarkt is een plein in de Jordaan, een buurt in het centrum van Amsterdam. Het ligt aan de Prinsengracht ter hoogte van de Westerstraat. Op het plein staat de Noorderkerk.

Sinds 1987 wordt op zaterdag een deel van het plein gebruikt voor de boerenmarkt, waar biologische producten worden verkocht. Op de Noordermarkt wordt op maandag en zaterdag markt gehouden.

De boerenmarkt is een initiatief geweest van de toenmalige horeca ondernemer van cafe Winkel.

De markt begon in ’87 met een handjevol biologische producenten en is uitgegroeid tot de grootste biologische boerenmarkt van Nederland.

Biologische Boerderij De Schoffel - Groente | Fruit | Aardappelen | Eieren van eigen kippen | Winkel | Boerenmarkten | Alles Bio

Woensdag van 10.00 uur – 19.30 uur
Donderdag van 13.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag van 11.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur – 16.00 uur.

De schoffelDe Schoffel vindt u aan de rand van Boxtel in het kerkdorpje Lennisheuvel.
Het is een pluimveebedrijf inclusief vollegrondse tuinbouw met een breed assortiment.
Ons bedrijf werkt al sinds 1992 biologisch en wij zijn aangesloten bij het landelijk controleorgaan SKAL onder nummer 6275.

Wij gaan al sinds 1995 naar drie Brabantse biologische boerenmarkten: Breda, Den Bosch en Tilburg.

Openingstijden:

Maandag: gesloten Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 20:00 Zaterdag: 09:30 - 16:00 Zondag 
mei t/m sept:
okt t/m apr:


11:30 - 17:00
Gesloten

Landwinkel Valenkamp, Rosmalen

im en Harmen zien je graag komen op hun boerderij. Je bent ook van harte welkom op het terras voor hun Landwinkel waar koffie, thee, sapjes en lekkers uit eigen oven met een glimlach worden geserveerd. Prima vertrekpunt voor het Blotevoetenpad of een verkenning door het Brabantse land. Dit stukje Nederland is bepaald niet het minste.

Onze faciliteiten zijn:Buiten terras | Fruit verkoop | IJs eten |Kinderactiviteit | Kippen | Moestuin |Pakketten | Start / rustplaats |Streekproducten | Vlees verkoop |Workshops

Naast onze productie-ruimte ,hebben we een sfeervol ingerichte winkel waar we al onze zelfgemaakte producten verkopen.
Het is zeker de moeite waard om onze winkel te bezoeken.

Behalve onze zelfgemaakte Boerenzuivel, verkopen we ook streekproducten van de Duinboeren, natuurproducten van Natudis, paardenmelk en nog vele andere produkten.
Tevens kun u bij ons leuke kado-artikelen vinden. U kunt ook een zuivelmand samenstellen. Vanaf € 8,00 heeft u al een leuk kado.

Woensdagmiddag gesloten

 Zuivelboerderij de kernDe melk die wordt verzuiveld in de kaasmakerij wordt geproduceerd door zo'n 90 à 95 melkkoeien. De koeien worden twee keer per dag gemolken. Een koe op onze boerderij geeft gemiddeld 30 liter melk per dag.
Een gedeelte van de geproduceerde melk wordt verzuiveld, deze hoeveelheid melk is vastgesteld in het "consumentenquotum". Het andere gedeelte wordt door de Campina Melkunie die de melk verder verwerken tot fabriekszuivel producten, deze hoeveelheid is vastgesteld in het "fabrieksquotum.

De koeien halen een gemiddelde leeftijd van 5 jaar hier op de boerderij. En in die tijd hebben ze gemiddeld 3 keer afgekalfd. De oudste koe bij ons op het bedrijf is al 11 jaar. Het bedrijf is een gesloten melkvee bedrijf: dit houdt in dat er geen enkel vee van buitenaf wordt aangekocht. Dit is te realiseren omdat er op het bedrijf genoeg vaarsklaveren worden geboren, die verder opgroeien tot melkvee. Deze jonge dieren worden in een aparte stal gevestigd, die ze naar een jaar verlaten. De stierkalveren worden verkocht waarna ze op een andere boerderij verder opgroeien.

Een koe kan bevrucht worden na ongeveer 2 jaar. De koeien worden bevrucht door middel van Kunstmatige Inseminatie (KI). De boer bepaald hierdoor zelf welke stier geschikt is voor een bepaalde koe.
In de winter staat al het vee in de stallen. In het voorjaar gaat het vee tussen de 1 en de 2 jaar naar buiten. Zij komen in het najaar weer naar binnen. Als het weer het toelaat gaat het melkvee de wei op die aan de boerderij grenst.
De maaltijd van het vee bestaat uit de volgende onderdelen:
* kuilgras
* mais
* hooi
* krachtvoer in de vorm van brokken.
De koeien worden ook 1 tot 2 keer per jaar geschoren en bekapt, dit in verband met schurft en andere ziekte. Het bekappen houdt in dat de hoeven van de dieren worden nagekeken op klauwbeperkingen, en er wordt ook gecontroleerd of de hoeven goed vlak zijn en de juiste vorm hebben.

uintjedelen werkt op basis van persoonsprofielen en tuinprofielen. Deze profielen bevatten de informatie die nodig is om een goede match te kunnen maken. Een tuin is iets heel persoonlijks en daarom is het belangrijk om je tuin (en de eventuele oogst) te delen op de manier die beiden personen prettig vinden.

TuintjedelenTuintjedelen werkt op basis van persoonsprofielen en tuinprofielen. Deze profielen bevatten de informatie die nodig is om een goede match te kunnen maken. Een tuin is iets heel persoonlijks en daarom is het belangrijk om je tuin (en de eventuele oogst) te delen op de manier die beiden personen prettig vinden.

Gratisaftehalen.nl is een site waarop gratis af te halen spullen worden aangeboden.

gratis af te halen

Gratisaftehalen.nl is dé marktplaats voor gratis tweedehands spullen. Dé marktplaats waar we elkaar helpen en ondersteunen. Een marktplaats voor spullen die je niet meer wilt of kunt verkopen, maar wel een tweede ronde verdienen. Gratis spullen waar je anderen nog blij mee kunt maken. Gratisaftehalen.nl is de plek waar je gratis spullen kunt vinden waar je wat aan hebt.

Gratisaftehalen.nl is de grootste kringloop webwinkel van Nederland. Maak iemand anders blij en plaats jouw gratis advertentie met jouw gratis spullen. Of maak jezelf blij en speur door alle gratis advertenties naar gratis spullen.

De advertenties zijn en blijven altijd gratis!

nlvoorelkaarIedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken, sportief bezig zijn met een maatje of begeleiding vanuit een PGB. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillige hulp of professionele (betaalde) hulp, alles kan en mag! Veel vrijwilligers, zorgprofessionals en zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties kunnen én willen u graag van dienst zijn. 

Op Zorgvoorelkaar.com ziet u in een oogopslag wie u in uw buurt kan helpen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

Ruilen.nl is sinds 2007 dé grootste ruilsite voor iedereen die waarde hecht aan spullen en/of diensten. Bij Ruilen.nl kunt u gratis zoveel advertenties plaatsen

Over de nummer 1 ruilsite van Nederland

Ruilen.nl is sinds 2007 dé grootste ruilsite voor iedereen die waarde hecht aan spullen en/of diensten. Bij Ruilen.nl kunt u gratis zoveel advertenties plaatsen als u maar wilt. Of het nu gaat om het ruilen van een kado, fiets, die ene speciale postzegel, een stripboek, sieraad, speelgoed of misschien wel een (huur)huis. Waar u tegen wilt ruilen, is aan u! U kunt diensten aanbieden of van baan ruilen. Misschien wilt u uw heg laten snoeien in ruil voor een schilderbeurt van een woonkamer? Alles kan en ruilen is nog leuk ook!

WeGo is een online dienstverlening waarmee particulieren op een veilige, goed verzekerde manier elkaars auto kunnen huren. Via de WeGo website geeft de auto-eigenaar aan wat de huurprijs is en wanneer de auto beschikbaar is, en reserveert de huurder de auto die hem bevalt en in de buurt staat.

We go autodelen

Deelnemende auto's worden uitgerust met een geavanceerd hardware systeem; de WeGoBox. Deze WeGoBox registreert o.a. de gereden kilometers en geeft aan waar de auto geparkeerd staat. Huurders krijgen met de WeGo App of een SMS toegang tot de auto die ze gereserveerd hebben.

Een WeGo lidmaatschap is een kostenbesparend alternatief voor het daadwerkelijk bezitten van een auto. WeGo maakt gebruik van het bestaande aanbod van auto's in Nederland, waardoor de efficiëntie graad per auto omhoog gaat. Er hoeven minder nieuwe auto's gekocht en dus geproduceerd te worden. Ook rijden autodelers bewuster. Dit draagt allemaal bij aan een schoner milieu.

WeGo is een voorbeeld van een democratisch business model dat zijn basis vindt in een veranderende samenleving waarin samenwerken en delen belangrijker wordt.

Op de Markt in het centrum van Den Bosch is elke vrijdag een biologische markt van 09.00 uur tot 13.00 uur. De markt bestaat al meer dan 20 jaar. Op de biologische markt staan kramen van lokale producenten van, onder andere, groente en fruit, brood en banket, kaas en andere zuivelproducten, honing, vis, vlees en natuurlijk nog veel meer.

Biologische groenten op de biologische markt in Den BoschOp de Markt in het centrum van Den Bosch is elke vrijdag een biologische markt van 09.00 uur tot 13.00 uur. De markt bestaat al meer dan 20 jaar. Op de biologische markt staan kramen van lokale producenten van, onder andere, groente en fruit, brood en banket, kaas en andere zuivelproducten, honing, vis, vlees en natuurlijk nog veel meer.

Biologische markt
De Stationsstraat , pleintje onder de klok
Maastricht
Donderdag 13:00 - 18:30 uur
Een sfeervolle en gezellige Biologische markt
Er worden alleen biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen.

Biologische markt MaastrichtDe biologische markt, of ‘boeremerret’, bestaat al sinds 1995. In de loop der jaren is de biologische markt veranderd van een plek waar de lokale bioboeren hun producten verkochten, naar een doorgeefluik voor allerhande biologische producten uit de regio, maar ook van elders. Zij zijn in het verleden uitgeroepen tot de lekkerste boerenmarkt van Nederland. Dat is niet voor niets. Elke kraam heeft hele bijzondere producten die niet te koop zijn in de supermarkten.

Op de Boerenmarkt worden vooral biologische producten aangeboden. U vindt de Boerenmarkt in het centrum van Den Haag. Deze markt staat elke woensdag van 10.00 tot 18.00 uur op de Hofplaats, bij de Hofweg en Lange Poten.

Op de Boerenmarkt worden vooral biologische producten aangeboden. U vindt de Boerenmarkt in het centrum van Den Haag. Deze markt staat elke woensdag van 10.00 tot 18.00 uur op de Hofplaats, bij de Hofweg en Lange Poten.

Veel producten die hier worden verkocht, zijn biologisch of ecologisch. Bijzonder is dat de ondernemers van deze markt vaak nauw betrokken zijn bij de productie van de waren die zij aanbieden. Zij kunnen u daarom uitgebreid vertellen en adviseren over deze producten. Behalve groente, fruit en brood kunt u er ook biologisch vlees, kazen, meelsoorten en paddenstoelen kopen.

boerenmarkt Den Haag

 

Powered by SobiPro

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!