Biologische Boerderij De Schoffel - Groente | Fruit | Aardappelen | Eieren van eigen kippen | Winkel | Boerenmarkten | Alles Bio

Woensdag van 10.00 uur – 19.30 uur
Donderdag van 13.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag van 11.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur – 16.00 uur.

De schoffelDe Schoffel vindt u aan de rand van Boxtel in het kerkdorpje Lennisheuvel.
Het is een pluimveebedrijf inclusief vollegrondse tuinbouw met een breed assortiment.
Ons bedrijf werkt al sinds 1992 biologisch en wij zijn aangesloten bij het landelijk controleorgaan SKAL onder nummer 6275.

Wij gaan al sinds 1995 naar drie Brabantse biologische boerenmarkten: Breda, Den Bosch en Tilburg.

Openingstijden:

Maandag: gesloten Dinsdag: 09:00 - 17:00 Woensdag: 09:00 - 17:00 Donderdag: 09:00 - 17:00 Vrijdag: 09:00 - 20:00 Zaterdag: 09:30 - 16:00 Zondag 
mei t/m sept:
okt t/m apr:


11:30 - 17:00
Gesloten

Landwinkel Valenkamp, Rosmalen

im en Harmen zien je graag komen op hun boerderij. Je bent ook van harte welkom op het terras voor hun Landwinkel waar koffie, thee, sapjes en lekkers uit eigen oven met een glimlach worden geserveerd. Prima vertrekpunt voor het Blotevoetenpad of een verkenning door het Brabantse land. Dit stukje Nederland is bepaald niet het minste.

Onze faciliteiten zijn:Buiten terras | Fruit verkoop | IJs eten |Kinderactiviteit | Kippen | Moestuin |Pakketten | Start / rustplaats |Streekproducten | Vlees verkoop |Workshops

Naast onze productie-ruimte ,hebben we een sfeervol ingerichte winkel waar we al onze zelfgemaakte producten verkopen.
Het is zeker de moeite waard om onze winkel te bezoeken.

Behalve onze zelfgemaakte Boerenzuivel, verkopen we ook streekproducten van de Duinboeren, natuurproducten van Natudis, paardenmelk en nog vele andere produkten.
Tevens kun u bij ons leuke kado-artikelen vinden. U kunt ook een zuivelmand samenstellen. Vanaf € 8,00 heeft u al een leuk kado.

Woensdagmiddag gesloten

 Zuivelboerderij de kernDe melk die wordt verzuiveld in de kaasmakerij wordt geproduceerd door zo'n 90 à 95 melkkoeien. De koeien worden twee keer per dag gemolken. Een koe op onze boerderij geeft gemiddeld 30 liter melk per dag.
Een gedeelte van de geproduceerde melk wordt verzuiveld, deze hoeveelheid melk is vastgesteld in het "consumentenquotum". Het andere gedeelte wordt door de Campina Melkunie die de melk verder verwerken tot fabriekszuivel producten, deze hoeveelheid is vastgesteld in het "fabrieksquotum.

De koeien halen een gemiddelde leeftijd van 5 jaar hier op de boerderij. En in die tijd hebben ze gemiddeld 3 keer afgekalfd. De oudste koe bij ons op het bedrijf is al 11 jaar. Het bedrijf is een gesloten melkvee bedrijf: dit houdt in dat er geen enkel vee van buitenaf wordt aangekocht. Dit is te realiseren omdat er op het bedrijf genoeg vaarsklaveren worden geboren, die verder opgroeien tot melkvee. Deze jonge dieren worden in een aparte stal gevestigd, die ze naar een jaar verlaten. De stierkalveren worden verkocht waarna ze op een andere boerderij verder opgroeien.

Een koe kan bevrucht worden na ongeveer 2 jaar. De koeien worden bevrucht door middel van Kunstmatige Inseminatie (KI). De boer bepaald hierdoor zelf welke stier geschikt is voor een bepaalde koe.
In de winter staat al het vee in de stallen. In het voorjaar gaat het vee tussen de 1 en de 2 jaar naar buiten. Zij komen in het najaar weer naar binnen. Als het weer het toelaat gaat het melkvee de wei op die aan de boerderij grenst.
De maaltijd van het vee bestaat uit de volgende onderdelen:
* kuilgras
* mais
* hooi
* krachtvoer in de vorm van brokken.
De koeien worden ook 1 tot 2 keer per jaar geschoren en bekapt, dit in verband met schurft en andere ziekte. Het bekappen houdt in dat de hoeven van de dieren worden nagekeken op klauwbeperkingen, en er wordt ook gecontroleerd of de hoeven goed vlak zijn en de juiste vorm hebben.

uintjedelen werkt op basis van persoonsprofielen en tuinprofielen. Deze profielen bevatten de informatie die nodig is om een goede match te kunnen maken. Een tuin is iets heel persoonlijks en daarom is het belangrijk om je tuin (en de eventuele oogst) te delen op de manier die beiden personen prettig vinden.

TuintjedelenTuintjedelen werkt op basis van persoonsprofielen en tuinprofielen. Deze profielen bevatten de informatie die nodig is om een goede match te kunnen maken. Een tuin is iets heel persoonlijks en daarom is het belangrijk om je tuin (en de eventuele oogst) te delen op de manier die beiden personen prettig vinden.

Gratisaftehalen.nl is een site waarop gratis af te halen spullen worden aangeboden.

gratis af te halen

Gratisaftehalen.nl is dé marktplaats voor gratis tweedehands spullen. Dé marktplaats waar we elkaar helpen en ondersteunen. Een marktplaats voor spullen die je niet meer wilt of kunt verkopen, maar wel een tweede ronde verdienen. Gratis spullen waar je anderen nog blij mee kunt maken. Gratisaftehalen.nl is de plek waar je gratis spullen kunt vinden waar je wat aan hebt.

Gratisaftehalen.nl is de grootste kringloop webwinkel van Nederland. Maak iemand anders blij en plaats jouw gratis advertentie met jouw gratis spullen. Of maak jezelf blij en speur door alle gratis advertenties naar gratis spullen.

De advertenties zijn en blijven altijd gratis!

nlvoorelkaarIedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken, sportief bezig zijn met een maatje of begeleiding vanuit een PGB. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillige hulp of professionele (betaalde) hulp, alles kan en mag! Veel vrijwilligers, zorgprofessionals en zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties kunnen én willen u graag van dienst zijn. 

Op Zorgvoorelkaar.com ziet u in een oogopslag wie u in uw buurt kan helpen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

Ruilen.nl is sinds 2007 dé grootste ruilsite voor iedereen die waarde hecht aan spullen en/of diensten. Bij Ruilen.nl kunt u gratis zoveel advertenties plaatsen

Over de nummer 1 ruilsite van Nederland

Ruilen.nl is sinds 2007 dé grootste ruilsite voor iedereen die waarde hecht aan spullen en/of diensten. Bij Ruilen.nl kunt u gratis zoveel advertenties plaatsen als u maar wilt. Of het nu gaat om het ruilen van een kado, fiets, die ene speciale postzegel, een stripboek, sieraad, speelgoed of misschien wel een (huur)huis. Waar u tegen wilt ruilen, is aan u! U kunt diensten aanbieden of van baan ruilen. Misschien wilt u uw heg laten snoeien in ruil voor een schilderbeurt van een woonkamer? Alles kan en ruilen is nog leuk ook!

WeGo is een online dienstverlening waarmee particulieren op een veilige, goed verzekerde manier elkaars auto kunnen huren. Via de WeGo website geeft de auto-eigenaar aan wat de huurprijs is en wanneer de auto beschikbaar is, en reserveert de huurder de auto die hem bevalt en in de buurt staat.

We go autodelen

Deelnemende auto's worden uitgerust met een geavanceerd hardware systeem; de WeGoBox. Deze WeGoBox registreert o.a. de gereden kilometers en geeft aan waar de auto geparkeerd staat. Huurders krijgen met de WeGo App of een SMS toegang tot de auto die ze gereserveerd hebben.

Een WeGo lidmaatschap is een kostenbesparend alternatief voor het daadwerkelijk bezitten van een auto. WeGo maakt gebruik van het bestaande aanbod van auto's in Nederland, waardoor de efficiëntie graad per auto omhoog gaat. Er hoeven minder nieuwe auto's gekocht en dus geproduceerd te worden. Ook rijden autodelers bewuster. Dit draagt allemaal bij aan een schoner milieu.

WeGo is een voorbeeld van een democratisch business model dat zijn basis vindt in een veranderende samenleving waarin samenwerken en delen belangrijker wordt.

Op de Markt in het centrum van Den Bosch is elke vrijdag een biologische markt van 09.00 uur tot 13.00 uur. De markt bestaat al meer dan 20 jaar. Op de biologische markt staan kramen van lokale producenten van, onder andere, groente en fruit, brood en banket, kaas en andere zuivelproducten, honing, vis, vlees en natuurlijk nog veel meer.

Biologische groenten op de biologische markt in Den BoschOp de Markt in het centrum van Den Bosch is elke vrijdag een biologische markt van 09.00 uur tot 13.00 uur. De markt bestaat al meer dan 20 jaar. Op de biologische markt staan kramen van lokale producenten van, onder andere, groente en fruit, brood en banket, kaas en andere zuivelproducten, honing, vis, vlees en natuurlijk nog veel meer.

Biologische markt
De Stationsstraat , pleintje onder de klok
Maastricht
Donderdag 13:00 - 18:30 uur
Een sfeervolle en gezellige Biologische markt
Er worden alleen biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen.

Biologische markt MaastrichtDe biologische markt, of ‘boeremerret’, bestaat al sinds 1995. In de loop der jaren is de biologische markt veranderd van een plek waar de lokale bioboeren hun producten verkochten, naar een doorgeefluik voor allerhande biologische producten uit de regio, maar ook van elders. Zij zijn in het verleden uitgeroepen tot de lekkerste boerenmarkt van Nederland. Dat is niet voor niets. Elke kraam heeft hele bijzondere producten die niet te koop zijn in de supermarkten.

Op de Boerenmarkt worden vooral biologische producten aangeboden. U vindt de Boerenmarkt in het centrum van Den Haag. Deze markt staat elke woensdag van 10.00 tot 18.00 uur op de Hofplaats, bij de Hofweg en Lange Poten.

Op de Boerenmarkt worden vooral biologische producten aangeboden. U vindt de Boerenmarkt in het centrum van Den Haag. Deze markt staat elke woensdag van 10.00 tot 18.00 uur op de Hofplaats, bij de Hofweg en Lange Poten.

Veel producten die hier worden verkocht, zijn biologisch of ecologisch. Bijzonder is dat de ondernemers van deze markt vaak nauw betrokken zijn bij de productie van de waren die zij aanbieden. Zij kunnen u daarom uitgebreid vertellen en adviseren over deze producten. Behalve groente, fruit en brood kunt u er ook biologisch vlees, kazen, meelsoorten en paddenstoelen kopen.

boerenmarkt Den Haag

 

Boerenmarkt Buikslotermeerplein

Iedere zaterdag is de Boerenmarkt te vinden op het Buikslotermeerplein naast de reguliere markt. U vindt hier alles op het gebied van biologisch, duurzaam, eerlijk en lekker
De boerenmarkt is ontstaan door de behoefte aan natuurvriendelijke, pure en zuivere producten. Zo wordt de honing nog echt door de imker in het potje gestopt en komt de kaas zo van de boerderij. Het Vlaamsch Broodhuys is een ware delicatessenwinkel die zijn weerga niet kent. In Limburg en ver daarbuiten is dit echt een begrip, in Amsterdam komt u ze zomaar tegen op de boerenmarkt.

Boerenmarkt in Noord!

Laat u verassen door de vele vakmensen die op de boerenmarkt in Noord staan! Zij vertellen met veel passie over hun product en weten als geen ander hoe u gezond en lekker kunt eten. Proef het verschil!De ondernemers heten u van harte welkom en hopen u binnenkort op de markt te ontmoeten. Maak eens een praatje met één van de standhouders en merk hoe bevlogen ze zijn als het gaat om lekkere eerlijke producten.

Vegetarisch en Armeens Restaurant Shirak

Bij ons kunnen zowel vleesliefhebbers als vegetariërs genieten van de Armeense keuken. Wij serveren typische Armeense gerechten waarbij we gebruik maken van verse, lokale producten.

Wij nodigen u graag uit om te komen genieten van de Armeense gastvrijheid in een gemoedelijke sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

– Bari akhorzhak (bon appétit) –

Welkom bij Restaurant Shirak

Geniet van de Brabantse gezelligheid in combinatie met de Armeense gastronomie in het historische centrum van Den Bosch. In een ontspannen en ongedwongen sfeer kunt u bij ons uitgebreid genieten van diverse huisbereide gerechten en heerlijke wijnen.

Restaurant Shirak Armeens & vegetarisch

Elke dinsdag vind je de Biologische markt Rotterdam op het Eendrachtsplein. Een intieme, gezellig markt in het hart van de stad, boordevol gezonde en verse producten: groente, fruit, vlees, kaas, zuivel, brood, olijfolie en sapjes. Alles is biologisch, supervers en geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Biologische markt RotterdamAdresEendrachtsplein 12, 3012 LA Rotterdam
maandag Gesloten
dinsdag 08:00–17:30
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Yumeko is het toonaangevende merk op het gebied van eco & duurzame bed- en bad producten, zoals dekbedden, kussens, beddengoed en handdoeken. Yumeko staat bekend om ultiem zachte en mooie producten waar geen chemicaliën en/of dierenleed aan te pas zijn gekomen.

Yumeko is het toonaangevende merk op het gebied van eco & duurzame bed- en bad producten, zoals dekbedden, kussens, beddengoed en handdoeken. Yumeko staat bekend om ultiem zachte en mooie producten waar geen chemicaliën en/of dierenleed aan te pas zijn gekomen.

Carpoolen maakt reizen eenvoudiger.

blablacar

Een lift zoeken of aanbieden. Je moet voorkeuren aangeven, waaronder hoe spraakzaam je bent door Bla, Blabla of Blablabla te selecteren. Er zijn ervaringsniveaus van de deelnemers en ratings. De organisatie stelt ritprijs voor, maar chauffeur kan dit veranderen. Er is een maximumprijs. Ook optie women only. Zowel nationaal als internationale ritten. Bij het zoeken van een internationale rit oppassen dat de juiste rit wordt gegeven (soms geeft het zoekresultaat een andere vertrek- of aankomstplaats).

Vivara.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van producten voor een diervriendelijke tuin. Denk hierbij aan vogelvoer, vogelhuisjes, producten voor zoogdieren, planten en een uitgebreid assortiment natuurboeken en vogelgidsen. Deze producten worden, waar mogelijk, door Vivara zelf ontwikkeld en geproduceerd. Vivara werkt hierbij nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland.

Vivara.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van producten voor een diervriendelijke tuin. Denk hierbij aan vogelvoer, vogelhuisjes, producten voor zoogdieren, planten en een uitgebreid assortiment natuurboeken en vogelgidsen. Deze producten worden, waar mogelijk, door Vivara zelf ontwikkeld en geproduceerd. Vivara werkt hierbij nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland.

Warentuin.nl is een online tuincentrum met een breed assortiment. Hier is alles te vinden voor huis, tuin en dier, voor ieder seizoen van het jaar.

Warentuin.nl is het grootste online tuincentrum van Nederland, met een breed assortiment aan artikelen. Warentuin.nl is ontstaan uit een samenwerking van 8 tuincentra, waardoor er veel kennis is over de producten die worden aangeboden. Bovendien betekent dit dat de klanten ook offline de producten kunnen bekijken. Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat Warentuin.nl niet alleen het grootste, maar ook het beste online tuincentrum is!

Wilt u in uw tuin extra zitplekken creëren? Met een tuinbankje is dat in een handomdraai geregeld. Bijvoorbeeld op een schaduwrijke plek in uw achtertuin om heerlijk te vertoeven op warme dagen. Of juist op uw kleurrijke terras zodat u in het voor- of najaar geniet van de warme zonnestralen.

Een tuinbankje is een aanvulling voor elke tuin. De een gebruikt het als decoratief element in de tuin, terwijl de ander vooral kijkt naar de functie ervan: fijn kunnen zitten in de tuin. Bij Tuinbankje.nl heeft u in elk geval de keuze uit een ruim assortiment. Of u nu op zoek bent naar een houten tuinbankje of een steigerhouten tuinbank: bij ons slaagt u vast en zeker. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor accessoires op het gebied van tuinbankjes, zoals bijvoorbeeld tuinbank kussens.

Bloembollen kopen? Bestel uw Bloembollen online!
Mooie goedkope bloembollen kopen doet u eenvoudig online bij bloembollenkopen.nl. Als de eerste groene neusjes van de voorjaarsbloeiende bloembollen weer boven de grond verschijnen, beginnen bij ons de lentekriebels. Na lange, donkere winterdagen geven vroege voorjaarsbloeiers zoals sneeuwklokjes, narcissen, cyclamen, tulpen en anemonen een prachtig lentebeeld waar iedereen blij van wordt.

Bloembollen kopen? Bestel uw Bloembollen online!
Mooie goedkope bloembollen kopen doet u eenvoudig online bij bloembollenkopen.nl. Als de eerste groene neusjes van de voorjaarsbloeiende bloembollen weer boven de grond verschijnen, beginnen bij ons de lentekriebels. Na lange, donkere winterdagen geven vroege voorjaarsbloeiers zoals sneeuwklokjes, narcissen, cyclamen, tulpen en anemonen een prachtig lentebeeld waar iedereen blij van wordt.

Powered by SobiPro

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd