Pensioenfonds PFZW in Zeist belegt midden in de klimaatcrisis nog steeds meer dan 4 miljard euro in de fossiele industrie.

Pensioenfonds PFZW in Zeist belegt midden in de klimaatcrisis nog steeds meer dan 4 miljard euro in de fossiele industrie
Pensioenfonds PFZW in Zeist belegt midden in de klimaatcrisis nog steeds meer dan 4 miljard euro in de fossiele industrie. Als we nog een leefbare toekomst willen houden, moet dit geld per direct worden teruggetrokken en geïnvesteerd worden in bedrijven die wél duurzaam zijn. Maar ondanks petities, smeekbedes, protesten, twee bezettingen en blokkades gaat PFZW verder op deze doodlopende weg. Om te voorkomen dat PFZW nog een dag langer door gaat met het verwoesten van onze toekomst gaan we op maandag 7 februari het hele terrein van PFZW afsluiten met een vreedzame blokkade. No Pasarán!
Wanneer: Maandag 7 februari, vanaf 7.30 uur.
Waar: PFZW/PGGM terrein, Noordweg Noord 150 in Zeist.

een andere omgang met de aarde hard nodig als we het risico op volgende pandemieën zo klein mogelijk willen houden.

een andere omgang met de aarde hard nodig als we het risico op volgende pandemieën zo klein mogelijk willen houden.

De woorden van president Emmanuel Macron aan het Franse volk waren niet mals: ‘Nous sommes en guerre’, we zijn in oorlog. Een gezondheidsoorlog, tegen een onzichtbare vijand. Regeringen wereldwijd gaan over tot ingrijpende acties, mensen blijven – al dan niet gedwongen – thuis en beperken hun sociale contact tot een minimum.

Verder bij oneworld

‘Hoge concentraties fijnstof versnellen verspreiding corona’

‘Hoge concentraties fijnstof versnellen verspreiding corona’

 

 

Mensen die op plaatsen wonen waar veel luchtvervuiling heerst, hebben hoogstwaarschijnlijk minder kans om een coronabesmetting te overleven. Dat zegt de Europese Public Health Alliance (EPHA). De verhoogde sterftekans wordt nu ook bevestigd door onderzoek van Harvard.

Meer bij Foodlog

Een brief aan alle Nederlanders: Klimaat- verandering bedreigt het voortbestaan van ons land

redding Zuid HollandDe zeespiegel stijgt. Als we niets doen, kan de Watersnoodramp van 1953 zich herhalen. Tenzij we de strijd met het water aangaan.

Als er nu één verhaal verteld moet worden, dan is dat het verhaal van Johan van Veen. Ingenieur. Vader van het Deltaplan. Een van de grootste Nederlanders aller tijden.

Lees meer: Een brief aan alle Nederlanders: Klimaat- verandering bedreigt het voortbestaan van ons land

Luchtalarm maandag 4 mei 12.00 uur Extinction Rebellion

Luchtalarm maandag 3 februari 12.00 uur Extinction Rebellion

Onder voorbehoud i.v.m coronacrisis:

Het begint een traditie te worden dat bij het maandelijkse luchtalarm op tal van plaatsen die-in's gehouden worden.

Amsterdam:

We voeren ook deze eerste maandag actie tijdens het maandelijkse luchtalarm. Terwijl door het hele land de sirenes worden getest, voeren wij in Amsterdam, net als in de rest van het land, actie voor een echte crisis. Want wij vinden dat elke dag de sirenes zouden moeten klinken zodat de klimaatcrisis geen klimaatcatastrofe wordt. Deze keer zijn we bij de Stopera, waar de gemeente een onbevredigend klimaatbeleid blijft uitvoeren. Daar houden we weer een die-in om op een kleurrijke manier aandacht te trekken voor een van de grootste problemen van het moment.

Lees meer: Luchtalarm maandag 4 mei 12.00 uur Extinction Rebellion

Laten we niet net doen alsof ‘blauwe waterstof’ groen genoeg is

Laten we niet net doen alsof ‘blauwe waterstof’ groen genoeg is

Daniël Poolen ziet in de chaos van het Klimaatakkoord één lichtpuntje: waterstof. Dat wordt nu nog gewonnen uit aardgas, maar in de toekomst hopelijk uit water. En zolang groene waterstof nog niet mogelijk is, klinkt ‘blauwe waterstof’ ook wel goed. Toch?

Lees verder bij Oneworld

Milieudefensie en Greenpeace: stop subsidie biomassacentrales

Milieudefensie en Greenpeace: stop subsidie biomassacentrales

In een brief aan de Tweede Kamer roepen Milieudefensie en Greenpeace de politiek op om te stoppen met het toekennen van nieuwe subsidies voor biomassacentrales.

Lees verder bij Joop

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Amerikanen roepen Nederland op te stoppen met subsidies biomassa: jullie maken onze natuur kapot

Lees verder bij Welingelichte kringen

12 misverstanden in het klimaatdebat ontkracht

12 misverstanden in het klimaatdebat ontkrachtJe kent hem vast wel. Oom Hans. Of collega X. Die ene Facebook-vriend. De persoon die in gesprekken over klimaatverandering de ene na de andere ferme stelling poneert.

Lees verder bij De Correspondent 

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Eerder onderzoek toont een schrijnende relatie aan tussen stikstof en de achteruitgang van vogels.

Lees verder bij Vogelbescherming

 

Wat is er nog over van onze natuur? | Het bedreigde landschap

Ons landschap staat onder druk. Nederland wordt steeds voller, er is steeds minder ruimte voor natuur. Veel boeren willen wel rekening houden met biologisch boeren, weidevelden vol klavers en karakteristieke boomwallen maar dan moet de consument er wel voor betalen, vinden ze.

Steeds meer beleggers dumpen aandelen in fossiele energie

Steeds meer beleggers dumpen aandelen in fossiele energie

De totale portefeuille van beleggers die hun investeringen weghalen uit fossiele brandstoffen bedraagt nu al meer dan 11.000 miljard dollar. De zogenaamde “divestment”-campagne wint aan snelheid, blijkt op een internationale top in Kaapstad.

Lees verder bij Duurzaamnieuws

Uitlaatgassen oorzaak van helft alle astma bij kinderen in grote steden

Uitlaatgassen oorzaak van helft alle astma bij kinderen in grote stedenNergens in Europa krijgen zoveel kinderen astma door uitlaatgassen als in Nederland. Bij een vijfde van alle kinderen met de longaandoening is luchtvervuiling de oorzaak. Dat geldt zelfs voor de helft van de kinderen in de grote steden.

Lees verder bij Welingelichte kringen

 

Subsidies voor fossiele brandstoffen dwarsbomen Europees klimaatbeleid

Subsidies voor fossiele brandstoffen dwarsbomen Europees klimaatbeleid

Groot-Brittannië, Duitsland, Griekenland, Polen en Slovenië blijken niet van plan om de subsidies voor fossiele brandstoffen snel op te geven. Dat zegt een analyse van de nationale klimaatplannen van de 28 Europese lidstaten. Ook Nederland blijft fossiel subsidiëren. Waar de Europese Commissie laat zien dat Nederland 2,5 miljard euro per jaar aan fossiele subsidies uitgeeft, beweert de Nederlandse regering dat Nederland helemaal geen subsidies voor fossiele energie verleent.

Lees verder bij duurzaamnieuws

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.