Luchtalarm maandag 4 mei 12.00 uur Extinction Rebellion

Luchtalarm maandag 3 februari 12.00 uur Extinction Rebellion

Onder voorbehoud i.v.m coronacrisis:

Het begint een traditie te worden dat bij het maandelijkse luchtalarm op tal van plaatsen die-in's gehouden worden.

Amsterdam:

We voeren ook deze eerste maandag actie tijdens het maandelijkse luchtalarm. Terwijl door het hele land de sirenes worden getest, voeren wij in Amsterdam, net als in de rest van het land, actie voor een echte crisis. Want wij vinden dat elke dag de sirenes zouden moeten klinken zodat de klimaatcrisis geen klimaatcatastrofe wordt. Deze keer zijn we bij de Stopera, waar de gemeente een onbevredigend klimaatbeleid blijft uitvoeren. Daar houden we weer een die-in om op een kleurrijke manier aandacht te trekken voor een van de grootste problemen van het moment.


Dit keer als thema: luchtkwaliteit.

Al jaren strijden bewonersgroepen voor schonere lucht. Omdat auto's in de binnenstad ervoor zorgen dat het rondlopen en leven in de stad zorgt dat je hoogstwaarschijnlijk teveel stikstofdioxide inademt.

Maar ook bewoners die last hebben van het vliegverkeer, en de daarmee gepaard gaande vervuiling.

Maar we staan ook in solidariteit met mensen over de hele wereld, die in smog moeten overleven. En de mensen en dieren die longproblemen hebben opgelopen naar aanleiding van de massale bosbranden die nu overal ter wereld plaatsvinden.

Tijdens de actie zal ook een performance plaatsvinden die deze harde realiteit toont.

Kom langs, neem een mondkapje mee, doe mee en voer actie voor een schonere lucht.

Briefing is om 11.30 bij de Stopera.
12:00 - showtime

Nijmegen:

11.30-12.30 bushalte Burchtstraat

Arnhem:

11.30-12.30 Jonas Daniël Meijerplaats, 

 

Utrecht:

Zoals elke eerste maandag van de maand zal het luchtalarm ook op 3 februari 12 uur 's middags afgaan. Er zal tijdens dat luchtalarm op meerdere plekken in Nederland door Extinction Rebellion gelijktijdig een 'die-in' worden gedaan om te benadrukken dat een klimaatcrisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval! Animal Rebellion sluit zich hierbij aan en zal op 3 februari de eerste die-in organiseren in Utrecht.

Elke dag wordt het duidelijker dat de veehouderij en visserij de belangrijkste oorzaken zijn van de ecologische crisis waarin we ons bevinden. Miljarden landdieren en triljoenen vissen worden elk jaar gedood in een onrechtvaardig en vervuilend voedselsysteem. Animal Rebellion eist dat de overheid een overgang leidt naar een rechtvaardig en duurzaam plantaardig voedselsysteem.

We zullen met theatrale middelen de noodsituatie waar we ons in bevinden tot leven brengen. Kom langs en doe mee! Iedereen is welkom! Stadhuisbrug voor het Stadhuis

 

Rotterdam:

Zoals elke eerste maandag van de maand zal het luchtalarm ook op 6 april 12 uur 's middags afgaan. Er zal tijdens dat luchtalarm op meerdere plekken in Nederland gelijktijdig een 'die-in' worden gedaan om te benadrukken dat een klimaatcrisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval! Ook in Rotterdam zal er deze maand weer aandacht worden gevraagd voor de ecologische crisis.

We zullen met theatrale middelen de noodsituatie waar we ons in bevinden tot leven brengen. Kom langs en doe mee! Iedereen is welkom!
De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt, maar het zal een mooie worden, dus alle support is meer dan welkom!

Den Haag:

Zoals elke eerste maandag van de maand zal het luchtalarm ook op 3 februari 12 uur 's middags afgaan. Er zal tijdens dat luchtalarm op meerdere plekken in Nederland gelijktijdig een 'die-in' worden gedaan om te benadrukken dat een klimaatcrisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval! XR Den Haag wil met deze actie aandacht vragen voor de ecologische crisis.

We zullen met theatrale middelen de noodsituatie waar we ons in bevinden tot leven brengen. Kom langs en doe mee! Iedereen is welkom! We verzamelen op 3 februari om 11:15 bij Koekamp.

Deventer:

Op elke eerste maandag van de maand gaat in heel Nederland het luchtalarm af. Lokale XR-groepen in 8 Nederlandse steden lieten in januari al zien: dit is geen oefening! We zitten daadwerkelijk in een noodsituatie. Met “die-ins” (een korte ligdemonstratie) door het hele land tijdens het luchtalarm gaan we vanaf nu elke maand laten zien dat we in een crisis zitten en van de mensen aan de macht eisen dat ze de daar eerlijk over zijn, doen wat nodig is, en burgers laten beslissen.

Vanaf februari doet XR Deventer mee met deze Luchtalarm-acties. Maandag 6 april komen we met zo veel mogelijk mensen bij elkaar voor een die-in op de Brink. Tijdens het luchtalarm maken we dan eerst veel kabaal (fluitjes, ratels, megafoon e.d.) en als het alarm stopt vallen we voor dood neer terwijl een van de deelnemers een korte speech voorleest en we flyers uitdelen. Na 4 minuten staan we weer op en ruimen alles op.

Wil je graag meedoen met deze Luchtalarm Die-In? Kom dan op 3 februari naar de Brink. We verzamelen om 11.30 uur voor boekhandel Praamstra. Na een korte uitleg gaan we dan naar de actielocatie. Ook als je liever niet op de grond gaat liggen ben je welkom. We hebben ook mensen nodig om flyers uit te delen, een praatje te maken met omstanders en om in de gaten te houden of het goed gaat met iedereen.

Neem een zeil of matje om op te liggen, en een fluitje, ratel of iets waar je lawaai mee kunt maken mee en als het lukt een protestbordje.

Enschede:

Zoals elke eerste maandag van de maand zal het luchtalarm ook op 6 april 12 uur 's middags afgaan. Er zal tijdens dat luchtalarm op meerdere plekken in Nederland gelijktijdig een 'die-in' worden gedaan om te benadrukken dat een klimaatcrisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval! Ook in Enschede zal er deze maand weer aandacht worden gevraagd voor de ecologische crisis.

We zullen met theatrale middelen de noodsituatie waar we ons in bevinden tot leven brengen. Kom langs en doe mee, iedereen is welkom! Om 11.15 verzamelen we vóór de Mediamarkt.

Leeuwarden:

Op maandag 3 februari vindt om 12 uur smiddags - als het luchtalarm afgaat- in een aantal steden gelijktijdig een die-in plaats.

Met deze actie wil Extinction Rebellion Nederland aandacht vragen voor de klimaatcrisis en ecologische crisis waar we ons in bevinden.
In Leeuwarden verzamelen voor de korte actie om 11.50 bij het Stadskantoor, aan de Oldehove kant.

Sluit je voor een paar minuten aan bij deze actie en laat zien dat ook jij vindt dat de overheid er alles aan moet doen om Leeuwarden, Friesland, en de aarde leefbaar te houden!

Den Bosch

Op elke eerste maandag van de maand gaat in heel Nederland het luchtalarm af. Lokale XR-groepen in 10 Nederlandse steden lieten in februari al zien: dit is geen oefening! We zitten daadwerkelijk in een noodsituatie. Met “die-ins” (een korte ligdemonstratie) door het hele land tijdens het luchtalarm gaan we vanaf nu elke maand laten zien dat we in een crisis zitten en van de mensen aan de macht eisen dat ze de daar eerlijk over zijn, doen wat nodig is, en burgers laten beslissen.

Vanaf maart doet XR Brabant mee met deze Luchtalarm-acties. Maandag 6 april komen we met zo veel mogelijk mensen bij elkaar voor een die-in voor station 's-Hertogenbosch. Tijdens het luchtalarm maken we dan eerst veel kabaal (fluitjes, ratels, megafoon e.d.) en als het alarm stopt vallen we voor dood neer terwijl een van de deelnemers een korte speech voorleest en we flyers uitdelen. Na 4 minuten staan we weer op en ruimen alles op.

Wil je graag meedoen met deze Luchtalarm Die-In? Kom dan op 6 april om 11.45 naar station 's-Hertogenbosch. Na een korte uitleg gaan we dan naar de actielocatie. Ook als je liever niet op de grond gaat liggen ben je welkom. We hebben ook mensen nodig om flyers uit te delen, een praatje te maken met omstanders en om in de gaten te houden of het goed gaat met iedereen.

Neem een zeil of matje om op te liggen, en een fluitje, ratel of iets waar je lawaai mee kunt maken mee en als het lukt een protestbordje.