Samen duurzaam

Friesland Campina misleidt met vanillevla zonder vanille

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Je ziet dat in toenemende mate echte natuurlijke ingrediënten worden vervangen door goedkopere kunstmatige aroma’s. Denk aan gembersiroop zonder gember of frambozensnoepjes zonder framboos. Friesland Campina werd veroordeelt voor misleiding bij de Reclame Code Commissie. De uitspraak bevestigt nu dat dit onwettig is als dit niet duidelijk is voor de consument; in dit geval voor vanillevla zonder spoortje vanille.

Dat is een vooruitgang met de vroegere interpretatie van de wet, de zogenaamde ‘labelling doctrine’: een producent mocht op de verpakking van alles suggereren wat niet klopte, zo lang de ingrediëntenlijst maar correct was.

In de nieuwe uitspraak wordt meer de lijn gevolgd dat liegen op de voorkant van de verpakking gewoon liegen is, ongeacht of de kleine lettertjes van de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking juist zijn.

0
0
0
s2sdefault

Waschbaer eco-shop 20% korting op je favoriete artikel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

postorderbedrijven voor ecologische producten met 10.000 producten een uitgebreid assortiment met ecologische alternatieven voor in het dagelijks leven. Daarop kun je vertrouwen:
- ecologische producten en eerlijke arbeidsomstandigheden
- transparantie en onafhankelijke controles
- hoge kwaliteit en relevantie

Assortiment Waschbaer eco-shop

0
0
0
s2sdefault

14 februari Student Strike for Climate #2 Dam Amsterdam 12.00 uur

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

51552620_2074175099338374_8642510016814776320_n.jpg

Het ziet er niet naar uit dat youthforclimate weer een staking organiseert totdat tot het kabinet de plannen uit het Klimaatakkoord heeft laten doorrekenen. Maar laat Rutte niet opgelucht ademhalen. Juist nu is het belangrijk om het momentum in stand te houden, om de druk op de ketel te houden tot het klimaatbeleid in lijn is met 1.5 graden opwarming. Daarom blijven wij, studenten, staken! 


Klimaatstaking Amsterdam om 12:00 op de Dam 

https://www.facebook.com/events/316341725677546/


Klimaatstaking Nijmegen om 10:30 op Stationsplein 

https://www.facebook.com/events/617598388662450/ 

Op 14 februari om 12.00 uur wordt op de Dam in Amsterdam een demonstratie georganiseerd, door leerlingen van het Gerrit van der Veen College.

STAKINGEN

Donderdag 14 februari

AMSTERDAM

12:00, De Dam.

NIJMEGEN

10:30, Stationsplein.

OVER STUDENTS FOR CLIMATE NL

Waarom zou je nog studeren als je geen toekomst hebt? Kom in actie tegen klimaatverandering! Wij, studenten van Nederland, gaan iedere donderdag staken tegen het falende klimaatbeleid en de teloorgang van onze planeet. Wij doen dit naar Belgisch voorbeeld. Samen met scholieren en studenten door heel Europa zullen wij systeemverandering in plaats van klimaatverandering afdwingen

0
0
0
s2sdefault

Nijmegen krijgt 14 februari eigen klimaatmars

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nijmeegse studenten houden donderdagochtend een klimaatmars in Nijmegen om aandacht te vragen voor de klimaatproblemen. Ze willen, net als de scholieren die afgelopen donderdag in Den Haag demonstreerden, dat de klimaatdoelen worden nageleefd.Verzamelen 10.30 uur op het stationsplein.

0
0
0
s2sdefault

14 februari students4climate maastricht demonstreren mee in Brussel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

students4climate maastricht

0
0
0
s2sdefault

Youth For Climate: Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

youthforclimate

Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week.
Het Youth For Climate NL Team is uitgenodigd door Rutte en Wiebes! Dát hebben we al wel bereikt. Nu willen we eerst in gesprek met ze gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer.
We houden jullie op de hoogte.

0
0
0
s2sdefault

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!