Milieuvriendelijk Huishouden

 • De Betere Wereld

  15894288_1036523609786845_6775699929777489924_n.jpgHealthy & bewuste lifestyle is wat De Betere Wereld je laat zien!
  Via ons magazine, gratis verkrijgbaar in 1500 winkels, site en social kanalen inspireren we jou!

 • De keuken van Kniedelius

  logo-2018.jpg

  De oma van Kniedelius had van die spannende bakjes aan de keukenmuur hangen. Drie bakjes waar zand, zeep en soda in konden. Vroeger werden die bakjes intensief door haar gebruikt, maar met de komst van Dreft, Omo en Jif raakten de bakjes in de vergetelheid en stond het keukenkastje al snel vol met chemische schoonmaakmiddelen. Natuurlijk zijn ze handig: het is tenslotte al voor je gemaakt, het zegt dat het nu nog schoner maakt en óók nog eens beter is voor het milieu. Nu wil ik niet de betweter uithangen, maar iets zegt toch dat welke chemicaliën dan ook, niet beter zijn voor het milieu. Waarschijnlijk zijn géén chemicaliën beter voor het milieu. Vandaar dat in het huishouden van Kniedelius (bijna) geen gekochte schoonmaakmiddelen aanwezig zijn. En áls ze gekocht zijn worden alleen de ecologische producten gebruikt.

 • 21 Tips milieubewust huishouden

  duurzaam-huishouden-1-768x512_1.jpg

  Ieder huishouden heeft zijn eigen gewoontes en routine. Als je alleen of samen wilt bijdragen aan een schoner milieu doe dan je voordeel met deze handige tips voor een milieubewust huishouden.

 • Leven zonder afval

  photo_1.jpgMijn naam is Emily-Jane Townley en ik woon met mijn drie kinderen van 9, 7 en 5 jaar in Baarn. Sinds de zomer van 2013 zijn we als het ware overgestapt op een andere levensstijl: leven zonder afval!

  In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic maar na een paar weken lukte het verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken.

  Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd