telefoon 0625492100 --> inzenden artikelen en andere bijdragen via email info@linkmaat.nl

naanbroodeen heerlijk vegetarisch en duurzaam recept voor je dat ook nog eens goedkoop is. Het recept is voor linzensoep met groenten en naanbrood, ideaal voor begin april. Hieronder vind je de ingrediënten en de stappen voor het maken van het gerecht.

Ingrediënten:

  • 200 gram rode linzen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Naanbrood (kant-en-klaar te koop of zelf maken)

Boodschappenlijst:

  • Rode linzen (200 gram)
  • Uien (2 stuks)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Winterpeen (1 grote)
  • Rode paprika (1 stuk)
  • Tomaten (2 stuks)
  • Groentebouillonblokje (1 stuk)
  • Komijnpoeder (2 theelepels)
  • Korianderpoeder (2 theelepels)
  • Kurkuma (1 theelepel)
  • Olijfolie (1 eetlepel)
  • Naanbrood (zelf maken of kant-en-klaar te koop)

Bereidingswijze:

  1. Spoel de linzen af en laat ze even weken in een kom met water.
  2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in kleine blokjes, de paprika in stukjes en de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de winterpeen, paprika, tomaten en linzen toe en bak even mee.
  5. Voeg 1,5 liter water toe samen met het groentebouillonblokje en de specerijen. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik is.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de linzensoep met het naanbrood.

Eet smakelijk!

Regenerate response