groenteraketWat is een Groenteraket?

De Groenteraket is een verticale tuin ter grootte van een regenton op pootjes, met daarin een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan een vierkante meter kun je 40 planten kweken. Je kunt hem zelf maken in de workshop, of kant en klaar kopen.

Compostwormen nemen het werk van je over

Vertikaal tuinieren in de groenteraket kun je staand doen, of zittend, zelfs in een rolstoel. Je hoeft geen grond om te spitten of ieder jaar zware bloempotten van nieuwe aarde te voorzien. Als je je Groenteraket eenmaal geïnstalleerd hebt doen de compostwormen het zware werk voor je. De wormen woelen de aarde om en voorzien hem van compost. Dus jij hoeft alleen te zaaien en te oogsten. (En water te geven natuurlijk)

De bijen zijn je dankbaar

Samen met de Hommel bestuiven bijen 70% van onze landbouwgewassen. Monocultuur en pesticiden zorgen ervoor dat het niet goed gaat met de bijen. Er is sprake van enorme bijensterfte. Steden met veel en gevarieerd groen blijken ideale vluchthavens voor bijen. Draag jouw steentje bij en zaai bijvriendelijke zaadjes in jouw Groenteraket. Bij iedere Groenteraket krijg je gratis een zakje zaadjes

Composteer je eigen GFT

Wist je dat in een stad als Amsterdam slechts 16 % van het GFT afval gescheiden wordt ingezameld? De rest verdwijnt in CO2 producerende vrachtwagens naar de verbrandingsoven. Stel je eens voor dat in iedere gallerijflat op elk balkon een Groenteraket zou staan. Hoeveel CO2 zou dat besparen? Zelfs als je niet al je GFT erin kwijt zou kunnen dan nog lever je in ieder geval een positieve bijdrage. De exacte hoeveelheid GFT die een Groenteraket aankan is afhankelijk van meerdere factoren. Een gemiddeld gezin dat regelmatig groenten eet zal in de winter toch nog de reguliere GFT bak of afvalbak moeten gebruiken. Ben je single en eet je veel afhaalpizza? Vraag dan af en toe je buren om wat tuinafval.

Technische informatie balkon-raket:

  1. Vat: 60 liter
  2. Hoogte (inclusief poten en compostbuis) 100 cm
  3. Diameter: 40 cm
  4. Kleur: donkergroen (vat plus zwart (poten)
  5. 19 plantgaten rondom, ruitme voor 3 planten bovenop
  6. Reken op 60 liter (biologische) potgrond

workshop bouw je eigen groenterakket

 

Moestuin.nl: Webwinkel met alleen maar milieuvriendelijke producten voor in jouw moestuin/groenteraket

0
0
0
s2smodern
Joomla SEF URLs by Artio
DMC Firewall is a Joomla Security extension!