Youth Food Movement

Youth Food Movement De Youth Food Movement (YFM) is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Door middel van evenementen zoals eat-ins, debatten, het Food Film Festival en de YFM Academie proberen we jongeren om ons heen bewuster te maken van de voedselkeuzes die ze maken. Voedsel lijkt namelijk heel normaal, maar dat is het niet. Sterker nog, het is een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden, met raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema's van deze tijd.

Good, clean & fair

De denkwijze van de YFM is gebaseerd op de principes van Slow Food: wij willen good, clean en fair voedsel. Die drie woorden staan elk voor een ander aspect. Met goed voedsel bedoelen we lekker, goed bereid eten. Wij willen dat mensen genieten van hun eten, ook om een zeker respect te kweken vóór dat eten. Met clean doelen we op duurzaam verbouwd voedsel; dat wil zeggen zonder onnodige gifstoffen die de bodem of het eten bevuilen en met zo min mogelijk dierenleed. Fair staat voor betaling van de voedselproducent; we willen dat zij een eerlijk bedrag krijgen voor wat ze afleveren.

De huidige voedselproductie brengt schade toe aan mens en milieu. Door ecosystemen uit balans te brengen en door goede producten onvoldoende te waarderen. Daarnaast raken steeds meer mensen vervreemd van hun voedsel, zeker in de steden, en verliezen we hierdoor waardevolle kennis en cultuur. En omdat de wereldbevolking nog altijd flink groeit, kan dat voor ernstige problemen gaan zorgen. Wij geloven niet dat de oplossing van het voedselsysteem in gangbaar óf in biologisch boeren zit, maar ergens er tussenin.

Doe mee!

Wij denken dat wij de maatschappij een eind in de goede richting kunnen sturen door mensen bewust te maken van wat ze eten, en welke consequenties dat heeft. Wij geloven dat we een eerste stap kunnen zetten richting een gezonder voedsellandschap, waarin we beter met mens & milieu omgaan. En daarom zijn we actief, en pakken we zoveel mogelijk aan.

Wil jij onderdeel uitmaken van deze groeiende, bruisende beweging? Wil jij ook helpen om good, clean en fair voedsel gangbaarder te maken, bijdragen aan onze evenementen en korting krijgen op toegangsprijzen? Sluit je dan bij ons aan!

 

Volg ons daarnaast op facebook en twitter, of meld je aan voor de nieuwsbrief om van onze activiteiten op de hoogte te blijven.

0
0
0
s2smodern

Plastic afval bedreigt onze oceanen!

plasticsoepSTIKSOEP wil het plastic afval probleem op een creatieve manier onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen in Nederland. Allemaal gebruiken we plastic, maar kan dat minder? Wat doen we met het plastic afval? Hoe kunnen we voorkomen dat het in de rivieren en de oceanen terecht komt?

Het probleem van de plastic soep is zo groot dat overheden het niet alleen kunnen oplossen. Bovendien, omdat de oceanen van iedereen en niemand zijn, zijn regeringen tot nu toe niet slagvaardig geweest om dit probleem echt aan te pakken.

Daarom is het van belang dat wij zelf iets gaan doen...

Stiksoep hoopt dat de samenleving eigen verantwoording gaat nemen. Dat iedereen goed beseft wat uiteindelijk de gevolgen zijn als we plastic zomaar in de natuur gooien. En dat het helpt als we minder plastic kopen en gebruiken en meer plastic recyclen.

naar Stiksoep

Weggooien? Mooi niet!

0
0
0
s2smodern

Vereniging voor duurzame energieproductie en -consumptie

ODE is al sinds 1979 een landelijke vereniging van burgers en coöperatieve zelfopwekkers vóór duurzame energie. Met de individuele leden en leden van de cooperaties zijn er ca. 15 duizend aanhangers verenigd. Iedereen lijkt het er over eens dat onze wijze van energieproductie in toenemende mate belangrijk is. Wij hopen dat  u zich aansluit bij deze beweging en lid wordt. ODE hanteert een lage drempel voor lidmaatschap, u bent al lid vanaf 12,50 euro per jaar. Lees meer >>>

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd