E-mailAfdrukkenExport ICS

Keistad Fietsfestival

Event

Title:
Keistad Fietsfestival
When:
do, 11. oktober 2018 - zo, 14. oktober 2018
Where:
De Nieuwe Stad - Amersfoort, Utrecht
Category:
Duurzaam
Created by:
Redactie

Description

42691380_367349280671078_3770401551202385920_n.png

 

 

Het eerste Keistadfietsfestival opent op donderdag 11 oktober met het International Cycling Film Festival (ICFF) in Filmtheater De Lieve Vrouw. Een prominente Amersfoorter zal hiermee het fietsfestival officieel openen. Vanaf dat moment staan de hele week allerlei activiteiten op het programma. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 oktober in De Nieuwe Stad met een grote Fiets Fair met allerlei activiteiten, workshops, clinics en foodtrucks. 

Tal van ondernemers en inwoners helpen mee om dit eerste Keistadfietsfestival tot een succes te maken. Toen fietsliefhebber Niels Jonker hoorde van het Keistadfietsfestival belde jij meteen zijn maatje Jelle op. “Vorig jaar hebben we voor het eerst het filmfestival naar Amersfoort kunnen halen in samenwerking met het fietscafé en 033opdefiets. Natuurlijk mag het nu ook niet ontbreken op dit Keistadfietsfestival. We hebben contact gelegd met de organisatie en het filmfestival kunnen vastleggen.” Het programma is gevarieerd met kortere en langere films en documentaires. Het is voor zowel filmliefhebbers als fietsliefhebbers een unieke kans om dit soort films te zien. Maar ook voor mensen die gewoon eens iets anders willen zien of voor kinderen vanaf 10 jaar, is het filmfestival een aanrader. 

Het eerste Keistadfietsfestival voor en door bewoners uit de regio Amersfoort biedt een breed programma met fietsactiviteiten voor jong en oud. Er zijn lezingen, toertochten, de Kids Night Ride en voor de sportievelingen een MTB toer en een wielrentoertocht. Ook is er een grote fietsoptocht waaraan iedereen kan meedoen. Het hoogtepunt is op zaterdag in De Nieuwe Stad met een grote Fiets Fair met allerlei activiteiten, workshops, clinics en foodtrucks. Het doel is om de bewoners uit Amersfoort en omgeving met elkaar te verbinden via de fiets. Het wordt een feestje met de fiets in de hoofdrol, een sociaal festival voor en door bewoners van de regio. Meer informatie is te vinden op de website www.keistadfietsfestival.nl. Ook is er vanaf 1 oktober een pop-up fietscafé op Kamp 16 waar belangstellenden kunnen binnenlopen. 

Voorafgaand aan het festival hebben we een pre-event toegevoegd samen met de Duurzame week 033: het Groot Fietscafé georganiseerd door Fietsersbond Amersfoort op woensdag 10 oktober bij Kade café! 

Meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Venue

Location:
De Nieuwe Stad
Street:
Oliemolenhof 106
ZIP:
3812 PB
City:
Amersfoort
State:
Utrecht
Country:
Netherlands

Description

Routekaart

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd