Lokatie:

pin Museumplein
amsterdam, 1071 DJ

Landelijk Protest Luchtvaartgroei - Amsterdam

zaterdag, 23 juni 2018 01:00 pm

Akties

Op 23 juni gaan we in Amsterdam en vijf andere steden tegelijk de straat op. We roepen de overheid op om de alsmaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven. 

---------- Waarom? ----------
We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. 

Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

----------- Wat willen we? -----------
De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg maar blijven groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tov de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

----------- Hoe / waar / wat? --------------
Praktische informatie volgt later.

----------- Andere steden ---------------
Het is een landelijk event. Ook in deze steden gaan we de straat op:
Rotterdam (https://www.facebook.com/events/830651490469018/)
Eindhoven (https://www.facebook.com/events/135116180687428/)
Zwolle (https://www.facebook.com/events/2085378331739571/)

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd