Minder plastic afval met de Tassenbol

tassenbolTassenBol

De TassenBol is een organisatie die zich specifiek richt op het veranderen van milieubewustzijn rondom plastic tassen. Jarenlange ervaring en expertise wordt ingezet om retailers, overheid en gemeenten te adviseren bij het maken van de juiste keuzes rondom plastic tassen.

Indien we gezamenlijk toe willen werken naar een biobased en circulaire economie, zullen we in de toekomst anders met plastic en onze grondstoffen om moeten gaan. De TassenBol heeft niet alleen veel ervaring met het veranderen van milieubewustzijn op grote schaal maar heeft ook expertise in huis om te adviseren bij de keuze voor verantwoorde materialen (bioplastics) en end-of-life opties.

Missie TassenBol

hergebruik stimuleren
verspilling (tassen/materialen) voorkomen
milieubewustzijn rondom plastic creëren
adviseren bij maken juiste keuzes

TakeMeBag

Een handige tool om plastic tassen te laten hergebruiken, milieubewustzijn bij te brengen en verspilling tegen te gaan is de TakeMeBag (een ontwerp van de TassenBol). In elke supermarkt, basisschool en bibliotheek zou een TakeMeBag moeten komen te staan waarin mensen hun overtollige tasjes van thuis in kunnen doen en degenen die in de winkel, school of bibliotheek een tasje nodig hebben, er gratis eentje uit kunnen halen voor hergebruik. Dit hoeft overigens niet per definitie een TakeMeBag te zijn maar kan ook gewoon een doos, bak of ton zijn!

Zo kunnen jaarlijks op simpele maar zeer effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt worden. Dat scheelt niet alleen in uitputbare grondstoffen en afval maar ook nog eens in miljoenen kilo's CO2. Dit prijswinnende concept heeft zich al uitgebreid in praktijk bewezen!
Researchbureau IVAM heeft berekend dat er per jaar in de detailhandel meer dan een miljard tasjes gratis worden weggegeven en in supermarkten bijna een half miljard tasjes worden verkocht. Onderzoek heeft aangetoond dat door gebruik van de TakeMeBag per jaar op simpele maar effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt kunnen worden. Dat scheelt naast grondstoffen en afval ook nog eens miljoenen kilo's CO2 productie!

De werking van de TakeMeBag is heel simpel:

De TakeMeBag wordt ook op basisscholen ingezet als ondersteuning van de milieu-educatielessen. Met behulp van een TakeMeBag kan men kinderen op eenvoudige wijze het concept van hergebruik bijbrengen. De TakeMeBag nodigt daarmee zowel de kinderen als hun ouders op praktische en effectieve wijze tot hergebruik uit. Juffen en meesters zijn er blij mee, want die hebben altijd tasjes nodig!

 

0
0
0
s2smodern

Weg met wespen: maak zelf een goedkope en effectieve wespenvanger

wespenvangerDe wespentijd is weer aangebroken. Wespen hebben een nuttige functie in de voedselketen: ze zijn de ‘opruimers’, maar dat wil niet zeggen dat je er altijd op zit te wachten. Het zijn er dit jaar extra veel In de tuin, maar ook in bijvoorbeeld de speeltuin zitten er veel. Je kunt een dure wespenvanger kopen, maar je maakt ze net zo snel zelf. van een plastic fles. Knip de fles door de midden en zet de bovenkant ondersteboven in de onderkant. Doe onderin de fles appelmoes. De moes gaat gisten en de geur hiervan trekt de wespen aan . De massa wordt kleverig en de wespen overleven het niet. Suc6. 

Wat ook kan is wespen verjagen:

Zet een bakje water met ammoniak buiten, een halve citroen, een bakje azijn met kruidnagel. Een sinasappel met kruidnagels erin vinden wespen ook niet fijn.

Of voorkom dat er wespen zijn:

Wespen maken graag een nest onder de grond of in kieren. Controleer jaarlijks jewoning. 

Ruim zoetigheid betijds op.

 

Ga niet paniekerig om je heen slaan wanneer er een wesp langs je hoofd scheert, dit wekt agressie op. Loop even weg van de wesp tot hij is weg gevlogen.

Wanneer je een wesp dood slaat verspreiden ze een geur die andere wespen alarmeert. Niet slim en bovendien onnodig.

0
0
0
s2smodern

Verfrestant brengt zoekers en aanbieders van verfrestanten bij elkaar

gebruikt verfblikVerfrestant  brengt zoekers en aanbieders van verfrestanten bij elkaar. Geef uw opengemaakte verf aan een liefhebber, voordat u de verf moet afvoeren als chemisch afval. Maak een ander blij of ontmoet een nieuwe klant. Verf is nu eenmaal niet onbeperkt houdbaar en bruikbaar. De verwerking van alle verfrestanten kost ons als gemeenschap en bedrijven veel geld. Laten we hierop bezuinigen en zorg dat uw overgebleven verf een goede bestemming krijgt.

Naar Verfrestant

0
0
0
s2smodern

Hergebruik theepotten

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd