Plantenasiel Zwolle zet zich in om planten zonder (inlevende) verzorger alsnog een goed leven te geven. Planten worden bij ons opgelapt, gestekt, vertroeteld en verzorgd, tot ze klaar zijn voor een nieuwe eigenaar. Dan bieden we de plant ter adoptie aan op deze facebookpagina. Dit adopteren kost geen geld. Wel kost het de adoptie-ouders tijd en aandacht voor de plant. Al dan niet met onze hulp, want sommige planten moet je eerst leren kennen.

Er zijn planten die ons asiel binnenkomen nadat iemand er jaren goed voor heeft gezorgd, maar nu bijvoorbeeld geen plek meer heeft. Die kunnen dan vaak zo weer door naar een nieuwe verzorger. Andere planten staan eerst maandenlang verwaarloosd in een hoekje op zolder, of worden door ons bij het grofvuil langs de straat gevonden. Die hebben dan meestal een lange weg van intensieve zorg en liefde in ons plantenasiel voor de boeg, tot ze weer aan een nieuwe verzorger toe zijn. Dit proces kan je via onze facebookpagina volgen. Iedere plant heeft een eigen foto-album waar je de voortgang kan volgen van binnenkomst tot aan de nieuwe eigenaar.

Wij als plantenliefhebbers zijn dit initiatief vanuit huis begonnen, omdat we te veel planten als wegwerpobject behandeld zien worden. Dit terwijl planten leven - net als jij en ik - en dus ook evenveel recht hebben op een goed leven als jij en ik. We besloten ons hiervoor in te zetten en niet zonder gevolg. Ons huis is veranderd in een groene oase en onze hobby is een heuse dagtaak geworden, die wij overigens met veel plezier uitoefenen.

Zie ook:

Een plantenasiel voor dakloze kamerplanten is een plantenhuis waar afgedankte kamerplanten weer een nieuw leven krijgen.

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd