tassenbolTassenBol

De TassenBol is een organisatie die zich specifiek richt op het veranderen van milieubewustzijn rondom plastic tassen. Jarenlange ervaring en expertise wordt ingezet om retailers, overheid en gemeenten te adviseren bij het maken van de juiste keuzes rondom plastic tassen.

Indien we gezamenlijk toe willen werken naar een biobased en circulaire economie, zullen we in de toekomst anders met plastic en onze grondstoffen om moeten gaan. De TassenBol heeft niet alleen veel ervaring met het veranderen van milieubewustzijn op grote schaal maar heeft ook expertise in huis om te adviseren bij de keuze voor verantwoorde materialen (bioplastics) en end-of-life opties.

Missie TassenBol

hergebruik stimuleren
verspilling (tassen/materialen) voorkomen
milieubewustzijn rondom plastic creëren
adviseren bij maken juiste keuzes

TakeMeBag

Een handige tool om plastic tassen te laten hergebruiken, milieubewustzijn bij te brengen en verspilling tegen te gaan is de TakeMeBag (een ontwerp van de TassenBol). In elke supermarkt, basisschool en bibliotheek zou een TakeMeBag moeten komen te staan waarin mensen hun overtollige tasjes van thuis in kunnen doen en degenen die in de winkel, school of bibliotheek een tasje nodig hebben, er gratis eentje uit kunnen halen voor hergebruik. Dit hoeft overigens niet per definitie een TakeMeBag te zijn maar kan ook gewoon een doos, bak of ton zijn!

Zo kunnen jaarlijks op simpele maar zeer effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt worden. Dat scheelt niet alleen in uitputbare grondstoffen en afval maar ook nog eens in miljoenen kilo's CO2. Dit prijswinnende concept heeft zich al uitgebreid in praktijk bewezen!
Researchbureau IVAM heeft berekend dat er per jaar in de detailhandel meer dan een miljard tasjes gratis worden weggegeven en in supermarkten bijna een half miljard tasjes worden verkocht. Onderzoek heeft aangetoond dat door gebruik van de TakeMeBag per jaar op simpele maar effectieve wijze miljoenen tassen hergebruikt kunnen worden. Dat scheelt naast grondstoffen en afval ook nog eens miljoenen kilo's CO2 productie!

De werking van de TakeMeBag is heel simpel:

De TakeMeBag wordt ook op basisscholen ingezet als ondersteuning van de milieu-educatielessen. Met behulp van een TakeMeBag kan men kinderen op eenvoudige wijze het concept van hergebruik bijbrengen. De TakeMeBag nodigt daarmee zowel de kinderen als hun ouders op praktische en effectieve wijze tot hergebruik uit. Juffen en meesters zijn er blij mee, want die hebben altijd tasjes nodig!

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!