Scoor 2 hoedjes en maak er te gekke lampen van!

0
0
0
s2smodern

Ruilwinkel Feijenoord Rotterdam

In de ruilwinkel gebruiken ze geen geld maar punten. Wie wat brengt of doet voor een ander krijgt punten, wie wat meeneemt of geholpen wordt betaalt punten. Het aantal punten hoeft niet te corresponderen met de echte waarde van het product of de dienst. Het gaat om een waardering voor het geleverde.Deelnemers kunnen producten naar de Ruilwinkel brengen. Neemt een andere deelnemer ze mee dan worden er punten voor geboekt. Zo kan iedereen met spullen die hij of zij niet meer nodig heeft een puntensaldo opbouwen. Met dat puntensaldo kunnen andere spullen of diensten worden afgenomen. De eis is wel dat het hele, schone, complete en gangbare spullen zijn.

Website

0
0
0
s2smodern

Recycle kerstboom

recycle kerstboomMooi idee voor  volgend jaar

0
0
0
s2smodern

Weggooien? Mooi niet!


Beste lezer,

Alle Repair Cafés ter wereld zijn vanaf nu via één website te vinden! Op repaircafe.org staan ze allemaal bij elkaar. De internationale site bevat ook een webshop, waar internationale bezoekers al het benodigde materiaal in het Engels of het Duits kunnen bestellen om zelf hun eigen Repair Café te beginnen.

In ons eigen land zijn de Repair Cafés creatief, sociaal en anderszins duurzaam bezig. In Edam-Volendam ging het Repair Café van start met een originele openingsact. Bij de burendag ontmoetten veel buren elkaar in het Repair Café, bijvoorbeeld in Culemborg. De naderende herfst is ook een mooie gelegenheid om naar het Repair Café te gaan: omdat het alweer vroeg donker wordt zijn er Repair Cafés die een speciale fietslampjes-editie organiseren. En maar liefst zeven Repair Cafés openen hun deuren op de Dag van de Duurzaamheid.

We zijn natuurlijk altijd gelukkig met positieve berichtgeving: Transition Towns Nederland zette een mooi artikel over de Repair Cafés op hun site. Ook allerlei lokale kranten en sites besteedden aandacht aan Repair Café. De Franse tv maakte een nieuwsitem over Repair Café Sophia Antipolis. De kaart in Frankrijk lijkt nog wat leeg, maar wacht maar, dat komt nog wel. De eerste enthousiaste reacties zijn al binnen.

Wil je ons ook steunen? Word dan donateur en volg ons op Facebook en Twitter.

Tot ziens in het Repair Café!


 
 
 
 
 
  
0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd