Petitie opslag CO2

Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ingrediënten 4 personen

1000 gram aardappelen
2 uien
3 teentjes knoflook
2 courgettes
400 gram pruimtomaatjes
6 takjes verse oregano
1 bol buffelmozzarella
3 el olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze
1. Was de aardappelen grondig en snijd deze doormidden.

2. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

3. Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de ui in fijne ringen.

4. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Halveer de pruimtomaatjes. Ris de verse oregano van de takjes en hak fijn. Snijd de buffelmozzarella in blokjes.

5. Vet een Ovenschaal in met olijfolie.

6. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes in de ovenschaal en bestrooi met knoflook, oregano en peper en zout naar smaak. Leg hierop de plakjes courgette en ui om en om over elkaar heen.

7. Maak af door de gehalveerde pruimtomaatjes te verdelen over het geheel en voeg eventueel naar smaak grof gemalen peper en zout toe.

8. Bak 15 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de blokjes buffelmozzarella over de schotel en bak deze de laatste 5 minuten mee.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd