Samen duurzaam

VLINDERBLOEMENMENGSEL (VOOR 12 M2 TUIN)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze wilde bloemenzaden zijn samengesteld uit authentieke bloemenrassen. Als u deze bloemenzaden zaait is een tuin vol prachtige vlinderbloemen gegarandeerd. Plaats in de buurt een vlinderkast en u biedt vlinders een heerlijk onderkomen.

Bloeitijd: het eerste jaar vanaf juni-juli en het daarop volgende jaar vanaf het voorjaar.

€ 4,99 bestel

Assortiment Vivara

0
0
0
s2smodern

Vivara natuurbeschermingsproducten is specialist in producten voor een diervriendelijke tuin. Van vogelvoer tot nestkasten tot planten.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vivara.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van producten voor een diervriendelijke tuin. Denk hierbij aan vogelvoer, vogelhuisjes, producten voor zoogdieren, planten en een uitgebreid assortiment natuurboeken en vogelgidsen. Deze producten worden, waar mogelijk, door Vivara zelf ontwikkeld en geproduceerd. Vivara werkt hierbij nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland.

Assortiment

0
0
0
s2smodern

Simpel en snel, vegetarisch hoofdgerecht

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten voor 2 personen

 

Tagliatelle voor 2 personen (groene), 1 courgette, 15 kleine Italiaanse tomaatjes, 1 bol mozzarella, half doosje grotchampignons, 1 sjalotje, evt. klein beetje kruiden naar keuze, olijfolie.

 

Bereiding:

Vooraf

Champignons schoonmaken en snijden, courgette in blokjes snijden, tomaten snijden, mozzarella in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de wok, doe eerst de gesneden grotchampignons en het sjalotje erin.Iets later de courgette en tomaatstukjes en pas op het laatst de mozzarellablokjes. Zuinig met kruiden dan blijft de pure zachte groentesmaak helemaal behouden ! Kook intussen de tagliatelle beetgaar en serveer dat erbij. Kan ook met stokbroodjes en kruidenboter i.p.v. met tagliatelle.

0
0
0
s2smodern

De budgetvegetariër: Aubergine met tomaat uit de oven

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines, in plakken van ong 1 cm dik gesneden
1 blik tomaten in blokjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
peper
1 kl provençaalse kruiden
enkele druppels tabasco
6 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven op de grillstand.

Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.

Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.

Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines in de oven gaar in 30 minuten.

0
0
0
s2smodern

#vleesloos #budgetvegetariër | Röstischotel met zuurkool

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wat heb je nodig voor 2  porties?
700 gram aardappels
150 gram zuurkool
2 teentjes knoflook
paar snuffen peper
snuf zout
1/2 – 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
olijfolie

toppings:
1/2 paprika, gesneden
stukjes boerenkool
gehakte amandelen
mosterd
edelgistvlokken

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 190 graden –

1. Schil de aardappels en rasp ze. Dit gaat het snelste in een keukenmachine met opzet rasp.
2. Mix de geraspte met de zuurkool. Knijp, met je handen, het vocht uit de aardappel-zuurkoolmix.
3. Vet een ovenschaaltje in met 1 eetlepel olijfolie. Leg de aardappel-zuurkoolmix erin.
4. Doe peper, zout en paprikapoeder erbij en mix met behulp van 2 vorken erdoor.
5. Besprenkel alles nog met 1 eetlepel olijfolie. Zet het ovenschaaltje 30 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin gekleurd en krokant zijn. Leg na 25 minuten de paprika en boerenkool op de rösti mix en bak de laatste 5 minuten mee.
6. Serveer de rösti met mosterd (geweldige combinatie!) amandelen en eventueel edelgistvlokken.

0
0
0
s2smodern

#VLeesloos | Hartige taart met witlof en geitenkaas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten (voor vier personen)
Voor de bodem:
200 gram bloem
100 gram boter
20 ml ijskoud water
1 ei
mespunt zout

Voor de vulling:
5 witlofstronken
25 gram roomboter
0,5 eetlepel suiker
150 gram crème fraîche
180 gram geitenkaas
50 gram walnoten
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet. Klop een ei los en meng dit met 20 ml ijskoud water. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten. Snijd ondertussen de witlofstronkjes in de lengte doormidden. Bak deze in de roomboter 15 minuten met de snijkant onder tot die zacht en goudgeel is. Draai ze om in de pan en bestrooi ze met de suiker. Bak de witlof nog 10 minuten. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even ‘wakker’. Rol het uit en leg dit op de bodem van de springvorm. Smeer de crème fraîche over de bodem, leg de witlof hierop met de snijkant boven. Strooi er zout en peper over naar smaak en verdeel de geitenkaas erover samen met de walnoten. Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!