Petitie opslag CO2

Samen duurzaam

Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten 4 personen

1000 gram aardappelen
2 uien
3 teentjes knoflook
2 courgettes
400 gram pruimtomaatjes
6 takjes verse oregano
1 bol buffelmozzarella
3 el olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze
1. Was de aardappelen grondig en snijd deze doormidden.

2. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

3. Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de ui in fijne ringen.

4. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Halveer de pruimtomaatjes. Ris de verse oregano van de takjes en hak fijn. Snijd de buffelmozzarella in blokjes.

5. Vet een Ovenschaal in met olijfolie.

6. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes in de ovenschaal en bestrooi met knoflook, oregano en peper en zout naar smaak. Leg hierop de plakjes courgette en ui om en om over elkaar heen.

7. Maak af door de gehalveerde pruimtomaatjes te verdelen over het geheel en voeg eventueel naar smaak grof gemalen peper en zout toe.

8. Bak 15 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de blokjes buffelmozzarella over de schotel en bak deze de laatste 5 minuten mee.

0
0
0
s2smodern

VLINDERBLOEMENMENGSEL (VOOR 12 M2 TUIN)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze wilde bloemenzaden zijn samengesteld uit authentieke bloemenrassen. Als u deze bloemenzaden zaait is een tuin vol prachtige vlinderbloemen gegarandeerd. Plaats in de buurt een vlinderkast en u biedt vlinders een heerlijk onderkomen.

Bloeitijd: het eerste jaar vanaf juni-juli en het daarop volgende jaar vanaf het voorjaar.

€ 4,99 bestel

Assortiment Vivara

0
0
0
s2smodern

Vivara natuurbeschermingsproducten is specialist in producten voor een diervriendelijke tuin. Van vogelvoer tot nestkasten tot planten.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vivara.nl is een webshop gespecialiseerd in de verkoop van producten voor een diervriendelijke tuin. Denk hierbij aan vogelvoer, vogelhuisjes, producten voor zoogdieren, planten en een uitgebreid assortiment natuurboeken en vogelgidsen. Deze producten worden, waar mogelijk, door Vivara zelf ontwikkeld en geproduceerd. Vivara werkt hierbij nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland.

Assortiment

0
0
0
s2smodern

Simpel en snel, vegetarisch hoofdgerecht

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten voor 2 personen

 

Tagliatelle voor 2 personen (groene), 1 courgette, 15 kleine Italiaanse tomaatjes, 1 bol mozzarella, half doosje grotchampignons, 1 sjalotje, evt. klein beetje kruiden naar keuze, olijfolie.

 

Bereiding:

Vooraf

Champignons schoonmaken en snijden, courgette in blokjes snijden, tomaten snijden, mozzarella in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de wok, doe eerst de gesneden grotchampignons en het sjalotje erin.Iets later de courgette en tomaatstukjes en pas op het laatst de mozzarellablokjes. Zuinig met kruiden dan blijft de pure zachte groentesmaak helemaal behouden ! Kook intussen de tagliatelle beetgaar en serveer dat erbij. Kan ook met stokbroodjes en kruidenboter i.p.v. met tagliatelle.

0
0
0
s2smodern

De budgetvegetariër: Aubergine met tomaat uit de oven

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines, in plakken van ong 1 cm dik gesneden
1 blik tomaten in blokjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
peper
1 kl provençaalse kruiden
enkele druppels tabasco
6 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven op de grillstand.

Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.

Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.

Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines in de oven gaar in 30 minuten.

0
0
0
s2smodern

#vleesloos #budgetvegetariër | Röstischotel met zuurkool

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wat heb je nodig voor 2  porties?
700 gram aardappels
150 gram zuurkool
2 teentjes knoflook
paar snuffen peper
snuf zout
1/2 – 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
olijfolie

toppings:
1/2 paprika, gesneden
stukjes boerenkool
gehakte amandelen
mosterd
edelgistvlokken

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 190 graden –

1. Schil de aardappels en rasp ze. Dit gaat het snelste in een keukenmachine met opzet rasp.
2. Mix de geraspte met de zuurkool. Knijp, met je handen, het vocht uit de aardappel-zuurkoolmix.
3. Vet een ovenschaaltje in met 1 eetlepel olijfolie. Leg de aardappel-zuurkoolmix erin.
4. Doe peper, zout en paprikapoeder erbij en mix met behulp van 2 vorken erdoor.
5. Besprenkel alles nog met 1 eetlepel olijfolie. Zet het ovenschaaltje 30 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin gekleurd en krokant zijn. Leg na 25 minuten de paprika en boerenkool op de rösti mix en bak de laatste 5 minuten mee.
6. Serveer de rösti met mosterd (geweldige combinatie!) amandelen en eventueel edelgistvlokken.

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd