Samen duurzaam

14 februari Student Strike for Climate #2 Dam Amsterdam 12.00 uur

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

51552620_2074175099338374_8642510016814776320_n.jpg

Het ziet er niet naar uit dat youthforclimate weer een staking organiseert totdat tot het kabinet de plannen uit het Klimaatakkoord heeft laten doorrekenen. Maar laat Rutte niet opgelucht ademhalen. Juist nu is het belangrijk om het momentum in stand te houden, om de druk op de ketel te houden tot het klimaatbeleid in lijn is met 1.5 graden opwarming. Daarom blijven wij, studenten, staken! 


Klimaatstaking Amsterdam om 12:00 op de Dam 

https://www.facebook.com/events/316341725677546/


Klimaatstaking Nijmegen om 10:30 op Stationsplein 

https://www.facebook.com/events/617598388662450/ 

Op 14 februari om 12.00 uur wordt op de Dam in Amsterdam een demonstratie georganiseerd, door leerlingen van het Gerrit van der Veen College.

STAKINGEN

Donderdag 14 februari

AMSTERDAM

12:00, De Dam.

NIJMEGEN

10:30, Stationsplein.

OVER STUDENTS FOR CLIMATE NL

Waarom zou je nog studeren als je geen toekomst hebt? Kom in actie tegen klimaatverandering! Wij, studenten van Nederland, gaan iedere donderdag staken tegen het falende klimaatbeleid en de teloorgang van onze planeet. Wij doen dit naar Belgisch voorbeeld. Samen met scholieren en studenten door heel Europa zullen wij systeemverandering in plaats van klimaatverandering afdwingen

0
0
0
s2smodern

Nijmegen krijgt 14 februari eigen klimaatmars

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nijmeegse studenten houden donderdagochtend een klimaatmars in Nijmegen om aandacht te vragen voor de klimaatproblemen. Ze willen, net als de scholieren die afgelopen donderdag in Den Haag demonstreerden, dat de klimaatdoelen worden nageleefd.Verzamelen 10.30 uur op het stationsplein.

0
0
0
s2smodern

14 februari students4climate maastricht demonstreren mee in Brussel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

students4climate maastricht

0
0
0
s2smodern

Youth For Climate: Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

youthforclimate

Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week.
Het Youth For Climate NL Team is uitgenodigd door Rutte en Wiebes! Dát hebben we al wel bereikt. Nu willen we eerst in gesprek met ze gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer.
We houden jullie op de hoogte.

0
0
0
s2smodern

Lekkere recepten en verse ingrediënten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 Lekkere recepten en verse ingrediënten

Onze box zit vol met eerlijke, duurzame producten. We brengen de porties in de juiste hoeveelheid bij jou thuis. Dit is niet alleen makkelijk voor jou, hiermee gaan we ook voedselverspilling tegen. En: onze verpakkingen kunnen gerecycled worden, zelfs het verpakkingstape is op basis van papier.

0
0
0
s2smodern

15 Maart Global Strike For Future

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

15 Maart Global Strike For Future

15 maart, wereldwijde staking voor toekomst! Een oproep aan iedereen! Jongeren, ouders, grootouders,..

In 2015 hebben onze regeringen zich in Parijs verbonden om onze toekomst te beschermen door onze opwarming onder de 2 graden Celsius te houden, op een sociale en klimaatrechtvaardige manier. Drie jaren zijn voorbij gegaan en onze toekomst ziet er nog bleker uit dan ooit! Door de hebzuchtige inschatting dat een opwarming van 3 graden oké is! Klimaatwetenschappers hebben bewijzen dat zelfs die 2 graden opwarming zal leiden tot massale honger, droogte, overstromingen, tornado’s, oorlogen en uitsterving.

En dat allemaal omdat de volwassenen van vandaag niet geven om morgen. Ze stelen onze toekomst van voor onze ogen! De volwassenen zijn niet volwassen genoeg om te zeggen hoe her eraan toe is, zelfs dat laten ze aan ons jongeren!

En waarom zouden we studeren voor een toekomst die er binnenkort niet meer zal zijn, en als niemand doet om die toekomst te redden? En wat is het nut van feiten te leren als de belangrijkste feiten duidelijk niets betekenen voor onze maatschappij? Wat is het nut van studeren als de regering niet luistert naar de gestudeerden?

Vandaag gebruiken we 100 miljoen vaten met olie elke dag. Er zijn geen wetten om dat te veranderen. Er zijn geen regels om die olie in de grond te houden.
We kunnen de wereld niet redden door de regels te volgen want de regels moeten veranderen.

Greta Thunberg heeft ons geïnspireerd, door elke vrijdag voor haar Zweeds parlement te staken.
Sinds augustus 2018, hebben duizenden studenten in meer dan 30 landen van over de hele wereld gestaakt voor 300 parlementen en gemeentehuizen.

En nu op 15 maart gaan we allemaal een diepe staking creëren met zijn allen! Om te tonen dat de klimaatcrisis een echte crisis is! Vervoeg ons!

We staken om onze regeringen te zeggen hun huiswerk te malen en ons bewijs te geven.
We willen bewijs van een veilige pad serieus onder de 2 graden!

Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en onze staking vervoegen!

Alle eerlijke volwassenen zonder bewijs, zullen onze staking vervoegen op 15 maart.
Zeg aan je volwassenen om onze staking te steunen, zeg ze om mee te komen, zeg ze dat je hen nodig hebt om een kans te hebben te overleven in de toekomst!
Al 40 jaar lang zijn alle politieke kleuren de oorlog tegen klimaatverandering aan het verliezen! Nu is er alleen nog tijd om de grootteorde van de ramp te verminderen!

We hebben bewijs nodig! Global Climate Strike For Future! Een oproep aan de jongeren van de wereld!

0
0
0
s2smodern

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!