Samen duurzaam

Shell voorspelt groei gebruik zonne-energie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

zonnepaneelEen rapport uit onverwachte hoek; oliegigant Royal Dutch Shell leert ons dat zonne-energie onze belangrijkste energiebron zal zijn tegen het einde van deze eeuw. De traditionele grondstoffen zullen het laten afweten waardoor zonne-energie een ongekende opmars zal maken en belangrijker zal worden. De traditionele grondstoffen laten het de komende decenia afweten

Olieprijzen zullen blijven stijgen en onstabiel blijven dankzij de globale economische groei en een constante stroom aan geopolitieke spanningen. De schalie-revolutie zal het verschil niet kunnen maken en overheden zullen geen geld meer stoppen in dure nucleaire reactoren.
Dit effent het pad voor de verdere opmars van zonne-energie. Onder druk van de bevolking zal de overheid opnieuw voordelen toekennen aan de installatie van zonnepanelen. De technologie zal er verder op vooruit gaan waardoor de opslag van energie uit zonne-energie veel beter zal verlopen.

bron

0
0
0
s2smodern

De Windcentrale haalt in 1 dag 1,3 mln euro op via crowdfunding voor nieuwe windmolens

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

windmolenSinds 22 september kunnen mensen nieuwe aandelen in windmolens kopen, zogenaamde winddelen. Zo melde de Windcentrale maandagavond via zijn facebookpagina. Het bedrijf kocht vorig jaar 2 windmolens na een van de grootste crowdfundingsacties tot dan toe. Er werd 7 miljoen euro opgehaald, waarna 5500 mensen winddelen konden kopen. Deze winddelen maken mensen eigenaar van een stukje windmolen waarmee mensen zelf hun elektriciteit kunnen opwekken.
De molen die de Windcentrale nu koopt staat in Culemborg. De Winddelen gaan ongeveer 210 euro per stuk kosten. Onderhoudskosten zijn naar verwachting gemiddeld ongeveer 25 euro per jaar. De windmolen zal nog minimaal 12 jaar stroom produceren.

De Winddelen vliegen op dit moment de deur uit. Met een snelheid van 600 stuks in een half uur. 22 september startte de verkoop, dezelfde dag was al 42% van de beschikbare Winddelen van windmolen Het Rode Hert verkocht.

23 september was als 100% verkocht van de nieuwe windmolen. Dat wil zeggen: 6648 winddelen voor 200 euro per stuk, dus ruim 1,3 miljoen euro op een dag aan crowdfunding voor een nieuwe molen. Het draagvlak voor windmolens blijkt hiermee weer eens behoorlijk hoog, vooral als mensen kunnen delen in de opbrengsten.

Wil je ook winddelen van een nieuwe molen van De Windcentrale? Doe dan snel mee, inschrijven kan bij de windcentrale. Eerst meer weten? In deze video leer je alles over winddelen in een minuut.

0
0
0
s2smodern

Voedsel delen - Foodsharing.nl | Geldloos Leven

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

voedsel delenEen nieuw initiatief om voedsel te delenFoodsharing.nl is een online plek waar mensen overgebleven eten aanbieden. Het gaat meestal om voedsel dat nog prima te eten is maar de persoon die het deelt, niet wilt hebben. Het is vooral bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. Voor mensen die zonder geld leven of geld willen besparen kan dit een prima uitkomst zijn. Dus sla je slag!

Online voedsel delen is een initiatief dat eerder al in Duitsland begon. Het is daar een zeer goedlopend platform dat begonnen is door een dumpster diver. In Nederland staat het idee nog in de kinderschoenen.

0
0
0
s2smodern

De tostifabriek: Na een productieproces van 181 dagen was 14 september de eerste tosti klaar!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Sneetje brood, plakje ham, plakje kaas. Ogenschijnlijk heel eenvoudig zo’n tosti. In de Tostifabriek onderzoeken we of het echt zo simpel is. Alle ingrediënten voor een tosti worden in de fabriek van begin tot eind zelf geproduceerd.

14 september waren de eerstee tosti's klaar. Een tosti waarvan iedereen heeft kunnen aanschouwen hoe ontzettend veel kennis, tijd en energie er in een tosti zit. Een tosti gemaakt in de stad, waar de herkomst en productieprocessen van voedsel meestal onzichtbaar zijn. Een tosti uit een fabriek waarin de spanning tussen stad en platteland, tussen industrie en landbouw en tussen milieu, mens, dier en voedsel aan den lijve te ondervinden is. 

0
0
0
s2smodern

het gezamenlijk delen van een koe

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

mijnkoejouwkoeEen eigen koe op mijn flatje 5 hoog, dat zal niet lukken. Maar een koe delen, samen met goede vrienden, familie, buren of met een groep gelijkgestemde liefhebbers is wel erg leuk. U leert er heel veel van, het maakt eten ineens weer een stuk spannender en het is een manier van uw verantwoordelijkheid nemen voor uw eigen eten, dierenwelzijn en ga zo maar door. Het enige wat ervoor hoeft te doen is een groep gelijkgestemden bij elkaar zoeken. En als u dat liever heeft kan mijnkoejouwkoe dat voor je regelen. Mijnkoejouwkoe is een soort adoptiesysteem, waarbij je het eindprodukt thuis afgeleverd krijgt.U begint met een kalf en eindigt met een volwassen koe en daarna geweldig vlees. Uiteraard blijft het kalf gewoon bij de boer en blijft de boer - als terzake kundige - ook verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en het welzijn van het dier.

Meer informatie op Mijnkoejouwkoe

0
0
0
s2smodern

Deel je kookkunsten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

thuisafgehaaldKoken is je hobby, je kunt nu je kookkunsten delen met mensen bij je in de buurt. Met mensen die zelf niet zo goed meer kunnen koken, bijvoorbeeld een blinde mevrouw of een alleenstaande man, maar ook zomaar omdat het leuk is. Je leert mensen kennen uit je eigen buurt, Je kunt je kookkunsten delen. Ga eens op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt. Deel, proef en geniet! Woon je net in een dorp of stad, dan is dit een mooie manier van inburgeren:

Bijvoorbeeld:

QuirinekooktvoorDrunen

Hoi, ik ben Quirine, 27 jaar en woon in Drunen. Ik kook voornamelijk simpele gerechten. Ben nog een beginner, zowel hier als in de keuken.

Martijn&Jose's keuken

Hallo, wij zijn Martijn en José. We houden heel erg van koken! De franse keuken is onze favoriet, maar we maken van alles, als het maar lekker is. Kom proeven!
We koken veel biologisch en maken alles zelf.. saus uit pakjes.. bouillon blokjes.. allemaal uit den boze. Afhaalverzoekjes als we niks aangeboden hebben vinden we trouwens erg leuk!

 

0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd