Samen duurzaam

10 oktober 2017 Dag van de duurzaamheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

dag-van-de-duurzaamheid-2017

De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017.

Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

 

lees verder

0
0
0
s2smodern

Code rood! De president van Brazilië probeert enorme stukken beschermd Amazonewoud te verkopen aan corrupte zakenlieden in ruil voor politieke gunsten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Code rood! De president van Brazilië probeert enorme stukken beschermd Amazonewoud te verkopen aan corrupte zakenlieden in ruil voor politieke gunsten 

het meest recente stuk was half zo groot als Duitsland! Maar er is een manier om hem tegen te houden. Hij bevindt zich al in een crisis: zijn populariteit is ongelooflijk laag en hij wordt voortdurend belaagd door de media, vanwege corruptie en het vernielen van het milieu. Komende week zal hij de Algemene Vergadering van de VN voorzitten en proberen de media weer voor zich te winnen. Laten wij roet in het eten  en ook in New York verschijnen, met twee miljoen handtekeningen en een stunt die de krantenkoppen haalt. Zo sturen we hem naar huis te sturen met slechts één optie om zijn politieke carrière te redden: 

ophouden het Amazonewoud te vernielen.

Laat Brazilië het Amazonewoud niet vernielen!

Het Amazonewoud is een levend mirakel. Het huisvest een op de tien soorten op aarde, produceert meer dan 20% van onze zuurstof en is essentieel om de klimaatverandering tegen te houden. Maar momenteel zijn dit onmisbare ecosysteem en zijn inheemse bevolking het slachtoffer van een vies politiek spelletje. President Temer verkoopt stukken regenwoud voor houtkap en industriële landbouw, om zo aan politieke populariteit te winnen bij machtige zakenlieden en Congresleden. Hij heeft hun bescherming nodig omdat hij historisch impopulair is en er een corruptieonderzoek tegen hem loopt! Wetenschappers zeggen dat dergelijke maatregelen een catastrofale crisis kunnen ontketenen voor het hele Amazonewoud -- ze waarschuwen dat het hele ecosysteem van het regenwoud in elkaar zou kunnen zakken! Brazilië zal in de belangstelling staan wanneer de bijeenkomst van VN-leiders over enkele dagen begint. Wij zullen alle registers opentrekken in New York om de bescherming van het Amazonewoud bovenaan de agenda te plaatsen telkens Temer zijn gezicht laat zien. Meer dan 900.000 Brazilianen hebben de petitie al ondertekend --

laten we hun indrukwekkende campagne steunen:

Laat Brazilië het Amazonewoud niet vernielen!

0
0
0
s2smodern

Natuurlijke en eco producten: verzorging & schoonmaak

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Natuurlijke en eco producten: verzorging & schoonmaak

BigGreenSmile: van make-up en verzorgingsproducten tot ecologische schoonmaakmiddelen en baby-producten. Het is een van de grootste webwinkel van natuurlijke en biologische producten in Nederland en België.

Zij bieden een brede keuze van duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke producten aan. Ze breiden continue het assortiment uit en dit doen we sinds 2012.

Verzorging
Body & Bad
Natuurlijke Haarverzorging
Make-up & Parfum
Moeder & Baby
Mannen
Gezondheid
Schoonmaak
Cadeau & Travel
Welke reden je ook hebt om een natuurlijke product te kopen - is het om een ethische, gezondheid of levensstijl keuze - op BigGreenSmile weten we hoe belangrijk het is om een merk te kopen dat je vertrouwt.

Een klantenservice met een glimlach
Wij willen jouw nummer één zijn voor je natuurlijke en biologische cosmetica producten, ecologische schoonmaken en babyproducten.

Naar Big Green Smile

Assortiment

0
0
0
s2smodern

de Nederlandse Voedsel- Warenautoriteit (NVWA) valt onder Economische Zaken en niet onder volksgezondheid, daardoor is winst belangrijker dan gezondheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

kippen

Het meest recente voedselschandaal, waarbij eieren die besmet waren met het illegale insecticide fipronil in de winkels lagen, maakt pijnlijk duidelijk dat het toezicht op de voedselveiligheid in ons land faalt.

Vermoedelijk is de consument al een jaar lang blootgesteld aan fipronileieren. En toen het schandaal eenmaal aan het licht kwam, werden we keer op keer verkeerd voorgelicht over welke eieren we veilig konden eten.

“Eet gerust je eitje, over een paar dagen laten we je weten of hij niet toch gevaarlijke gehaltes fipronil bevatte.” Dit advies gaf de Nederlandse Voedsel- Warenautoriteit (NVWA) ons als consumenten toen bleek dat er op grote schaal gebruik was gemaakt van een verboden bestrijdingsmiddel bij eierproducenten. Dat advies lijkt meer ingegeven door het willen beschermen van de eierproducenten, dan door het willen beschermen van de volksgezondheid.
We hebben in Nederland een groot probleem

De NVWA, dé toezichthouder die moet waken over de voedselveiligheid en onze gezondheid, schiet al jarenlang tekort in haar taak. Keer op keer kiest zij de kant van bedrijven in plaats van burgers. Winst lijkt belangrijker dan welzijn. Dat klinkt absurd, maar is niet zo vreemd als je beseft dat de NVWA onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van ECONOMISCHE zaken valt. Hierdoor staat de NVWA continu onder druk om de economische belangen van bedrijven af te wegen tegen de publieke belangen van voedselveiligheid en volksgezondheid.

Dat is natuurlijk van de zotte! Het ministerie van Economische Zaken heeft als voornaamste taak de promotie en bescherming van het Nederlandse bedrijfsleven, en vindt dat bedrijven vooral niet te veel last moeten hebben van regels en inspecties. Dit staat natuurlijk vaak haaks op de belangen van consumenten en hun gezondheid. Het gevolg van deze belangenverstrengeling is dat onze gezondheid continu wordt afgewogen tegen de (winst)belangen van het bedrijfsleven. Onze gezondheid delft daarbij vaak het onderspit. Want denk maar na: negatieve publiciteit of hoge boetes voor Nederlandse voedingsbedrijven zou hun reputatie kunnen schaden en nadelige gevolgen kunnen hebben voor hun reputatie en winstgevendheid.

De NVWA schiet al jaren tekort in het adequaat beschermen van consumenten

Door politieke spelletjes, fusies en bezuinigingen is de NVWA de afgelopen jaren ontzettend uitgekleed. Doordat de NVWA onder Economische Zaken valt, is haar onafhankelijkheid bovendien niet gegarandeerd. De NVWA staat onder druk om niet al te streng te zijn en bedrijven een handje boven het hoofd te houden. Consumenten betalen daarvoor de prijs met hun gezondheid. Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Het mag niet zo zijn dat de NVWA continu in een spagaat wordt gedwongen, waarin zij een afweging moet maken tussen de volksgezondheid en voedselveiligheid aan de ene kant en belangen van bedrijven aan de andere kant.

Verschillende vooraanstaande instituten hebben dit probleem onderkend en opgeroepen tot verandering:

De evaluatiecommissie Q-koorts die onderzoek deed naar de uitbraak en afhandeling van de Q-koorts in Nederland, stelde in 2010 al: "Om een werkelijke autoriteit te worden dient de nVWA op enige afstand van de ministers (ministeries) te worden geplaatst."De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) stelde in haar rapport 'Risico's in de vleesketen' in 2014: "Het toezicht is onvoldoende risicogericht en de handhaving is zwak." en "De handhaving van voorschriften over voedselveiligheid is zwak en niet consistent."Pieter van Vollenhoven stelde, naar aanleiding van de fipronilcrisis: "Bij bedrijven staat het economisch belang al snel voorop. De NVWA zou moeten opkomen voor het publieke belang, de voedselveiligheid. Helaas is de inspectie in de praktijk geen voedselwaakhond, maar een verlengstuk van het economisch beleid.''

Het is duidelijk dat ondanks meerdere waarschuwingen en oproepen tot verbetering de NVWA een tandeloze waakhond is. Terwijl wij als consumenten recht hebben op een strenge, sterke en onafhankelijke toezichthouder.

Laten we ons samen sterk maken en het tij keren!

Wij willen dat de NVWA een onafhankelijke, strenge en sterke toezichthouder wordt. Een échte toezichthouder op voedselveiligheid die er niet voor terugdeinst om bedrijven aan te pakken die de wet overtreden. Het kan daarom niet zo zijn dat de toezichthouder die over onze gezondheid moet waken, onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van ECONOMISCHE zaken valt. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen!

Wij roepen daarom de politiek op om van de NVWA de onafhankelijke, strenge en sterke toezichthouder te maken waar wij recht op hebben en daarbij de logische eerste stap te zetten:
Geef onze gezondheid voorrang over de winsten van bedrijven!

Haal de NVWA weg bij het ministerie van Economische Zaken

0
0
0
s2smodern

In ons land worden 1 miljoen ballonnen opgelaten waarvan er ongeveer 260.000 in zee terechtkomen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

In ons land worden 1 miljoen ballonnen opgelaten waarvan er ongeveer 260.000 in zee terechtkomen. Ballonnen en resten van ballonnen staan dan ook in de top 5 van meest gevonden afval op de Noordzeestranden. Dat is slecht nieuws want zeezoogdieren, vogels en vissen zien het aan voor voedsel of raken in de linten verstrikt. De hoogste tijd voor een alternatief! Er zijn genoeg feestelijke alternatieven: zo kan je bijvoorbeeld vliegers oplaten, een lampionnenoptocht lopen, of bellen blazen.

0
0
0
s2smodern

Nu live: Greenpeace voert actie bij NUON

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
De actievoerders zijn binnen. Bekijk de online versie
© Greenpeace
  Actie bij NUON: Doe mee  
 
 

We zijn binnen

Actievoerders zitten in en op het pand van NUON. Je weet wel, dat energiebedrijf met mooie praatjes over duurzaamheid én een dampende kolencentrale in hartje Amsterdam. Wij eisen nu een gesprek over het versneld uitzetten van dat CO2-kanon. Voor een gezond klimaat en schone lucht. Kijk en doe nu live mee.

 
 
 
 
     
 
 
 
Judith, Willem, Joris en ik doen live verslag vanaf duizelingwekkende hoogte en vanuit het pand zelf. Kijk en like om deze actie nog groter te maken. 

NUON, neem Nederlanders serieus
Om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan, moet onze CO2-uitstoot snel omlaag. Sluiting van de kolencentrales is de snelste en meest betaalbare manier om dat te doen. Uit opinieonderzoek van NUON zelf blijkt dat 75 procent van zijn klanten voor sluiting van de kolencentrales is. Krijgen we met deze actie NUON eindelijk zo ver dat het echt hart toont voor het klimaat?
 
 
  Kijk mee en help de kolencentrale te sluiten  
 
 
Kijk live mee op Facebook  
Lees meer over deze campagne
 
 
 
  PS De live-video staat op Facebook, maar is ook zonder account te bekijken  
 
 
 
Met vriendelijke groet,

Faiza Oulahsen
Campagneleider klimaat en energie

 
 
  t #NUOFF
       
  e   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="text-decoration-line: none; color: rgb(0, 0, 1);">Geef suggesties en tips
 
 
 
Stop de klimaatcrisis, word lid Climate Force member
 
 
f   t   y   c
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
  
0
0
0
s2smodern

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!