Samen duurzaam

Liften via internet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
lifsterLiften en gratis of goedkoop meereizen.
Er zijn vast wel mensen die naar dezelfde plaats reizen als waar jij heen wilt. Soms kun je gratis mee, soms tegen gedeelde kosten, meestal ben je een stuk goedkoper uit.Vaak is het ook gezelliger. Heel wat 50tigers hebben in hun jonge jaren door Europa gelift en hebben daar nog steeds de wildste en mooiste herinneringen aan.
Met de duim omhoog langs de snelweg waar de film Turks Fruit mee begint is vervangen door een zoektocht op internet:

 

 

0
0
0
s2smodern

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliers

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Groente een fruit goedkoper bij allochtone winkeliersGroenten en fruit zijn bij supermarkten knap aan de prijs. Kwalitatief gelijkwaardig of beter levert de allochtone winkelier. Ook op de markt kun je groente en fruit goedkoper kopen dan in de supermarkt. Wat te denken van het kopen van groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Kortom of je nu in de stad woont of op het platteland, overal zijn mogelijkheden om te besparen op de kosten van groente en fruit. Je moet dan wel af van het idee om alles bij de supermarkt te kopen. 

0
0
0
s2smodern

Drink kraanwater ipv flessenwater

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Water in flesjes of flessen is hartstikke duur, soms wel meer dan een euro per liter. Kraanwater is zeker zo goed en gezond en kost 0,0002 euro per liter. Dat is dus nogal goedkoper. Als je dan toch zo'n kekke flesje wilt, koop dan 1x een goede fles of goed flesje en hervul deze steeds met kraanwater, of koop een blitse bidon. Het bespaard je smakken met geld.

0
0
0
s2smodern

We hoeven niet alles te hebben

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Alles wat je nodig hebt zelf kopen en in je schuur opbergen is pure verspilling. Koop een paar goede spullen en verhuur deze. Wat je mist huur je zelf.

We zijn groot gebracht met het idee dat we alles zelf moeten hebben. Kopen, kopen, kopen. Als gevolg daarvan staan er schuren vol met elektrische boren, grasmaaiers, zaagmachines, bladblazers en noem maar op, terwijl 2 deuren verderop hetzelfde staat en we deze spullen maar af en toe nodig hebben.
Het is niet alleen duur, maar we kunnen op deze manier niet door gaan. We vernietigen het milieu en bovendien beginnen de grondstoffen op te raken. De kwaliteit van deze spullen is bovendien bedroevend laag. Ze zijn slechts gemaakt om een paar keer te gebruiken.
Internet maakt het mogelijk om contact te leggen tussen mensen die een apparaat graag willen gebruiken en mensen in de buurt die het hebben. 


Een greep uit wat je allemaal met elkaar kan delen:

Gereedschap: Boor, schuurmachine, kettingzaag, tapijtreiniger en de rest van je gereedschapskoffer (heb je ook altijd iedere schroevendraaier behalve die ene die past?)


Feest: thuistap, statafels, stoelen, feestkleding, decoratie, verlichting, trampoline, zakloopzakken, Tuin: Barbecue, heggeschaar, grasmaaier, grondboor, Sport: Ski's, snowboard, kano, tennisracket, jeux de boules, voetbal, etc,

Reizen/camperen: Tent, luchtbed, pomp, backpack, vervoer: fiets, boot, Electronica: Spelcomputer, beamer (voetbal!), adapters, mobieltje ( tijdelijk als 'ie in de wc/gracht/je bier is gevallen?).

Cultuur/vermaak: boeken, dvd's, schilderijen, beelden

 

Er zijn een aantal sites:

Hurenvanburen

Hurenvanburen beoogt op laagdrempelige wijze een groep personen bij elkaar te brengen, die hun goederen of diensten ter beschikking willen stellen aan anderen.

De website van Hurenvanburen is voor iedereen vrij toegankelijk die aan deze algemene voorwaarden en aan de netiquette voldoet.

Zonder registratie is het mogelijk om van alle functionaliteiten van de huurzijde van de website gebruik te Zodra de gebruiker wenst te verhuren moet deze zich gratis registreren. Met het aanmaken van het account kunnen 10 gratis advertenties geplaatst worden, al dan niet met foto’s.

Waarom zou ik van mensen uit mijn buurt huren? 

Er zijn verschillende redenen

  • de verhuur door particulieren stukken goedkoper dan die van een bedrijf.
  • gemak omdat je het meestal lopend kan ophalen
  • Bovendien leer je mensen in je wijk kennen.

Wat kost me het gebruik van de site?

Hurenvanburen is geheel gratis ze leeft van adverteerders en sponsoren.

Waarom verhuren je buurtgenoten zijn of haar spullen?

Er zijn verhuurders die het uitsluitend en alleen voor het geld doen. Anderen doen het voor de gezelligheid. Want je leert zo wel veel mensen uit je buurt kennen. Weer anderen doen het om de lol. Ach zoveel mensen zoveel redenen om te verhuren.

Hoe wordt de verhuurprijs bepaald ?

De Dag(huur)prijs is afhankelijk van de vraag en aanbod. Als de dagprijs te hoog is zal het object niet worden verhuurd. Is de dagprijs te laag dan wordt het goed verhuurd maar doet de verhuurder zichzelf te kort. Met andere woorden huurder en verhuurder moeten als ondernemer denken.  
 

Naar Hurenvanjeburen

 

0
0
0
s2smodern

Oppassers en gastouders bij jou in de buurt

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Met Oudermatch kun je eenvoudig een oppas of oppaswerk vinden bij jou in de buurt. Nodig elkaar een keer uit en kijk of het klikt. Nog niemand gevonden? Oudermatch houdt je geregeld op de hoogte van nieuwe inschrijvingen.

Ouders voor ouders

Ben je op zoek naar een andere vorm van kinderopvang? Bedenk ook eens wat je via Oudermatch samen met andere ouders in je buurt kunt regelen. Oudermatch kent vele voorbeelden, waarbij ouders elkaar helpen door bijvoorbeeld ieder een middag na school op elkaars kinderen te passen of bijvoorbeeld door samen een oppas of gastouder te delen.

Oudermatch

Meer kinderoppas aan huis

0
0
0
s2smodern

Niet gebruiken van wasverzachter bespaart 20 euro per jaar

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

spaarvarkenWasverzachter voorkomt dat kalk uit het water zich op de vezels vastzet. Daardoor worden de vezels voller, wat zorgt  voor het zachte gevoel. Op steeds meer verpakkingen valt te lezen dat wasverzachters biologisch afbreekbaar zijn en geen nadelige effecten op het milieu hebben, maar dit is vaak niet het geval. Er zitten namelijk wel oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstof en parfum in. Droog je de was buiten, wat extreem veel goedkoper is dan in een wasdroger, dan heb je geen wasverzachter nodig. Woon je in een gebied met zocht water, dan zit er weinig of geen kalk in het water en heb je geen wasverzachter nodig.

In plaats van wasverzachter kun je ook een scheutje azijn gebruiken, gewoon de allergoedkoopste, dat haalt ook nog de kleuren op.

 

0
0
0
s2smodern

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is a Joomla Security extension!