Samen duurzaam

Beter repareren dan een nieuwe aanschaffen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

0
0
0
s2sdefault

Ook uit onderzoek blijkt nu: het Repair Café is een sociaal idee!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 
 

Beste lezer,


Dat het Repair Café goed is voor het milieu, is duidelijk. Maar de repareerbijeenkomsten vervullen ook nog eens een belangrijke sociale functie. Dat blijkt uit onderzoek onder Repair Café-vrijwilligers in het hele land. Vrijwilligers leren bezoekers en andere vrijwilligers kennen, hebben het gevoel dat zij nuttig werk doen en krijgen meer zelfvertrouwen door hun werk bij het Repair Café. Een mooie opsteker voor iedereen!

Intussen blijft de Repair Bus door het land rijden om aanwezig te zijn bij nieuwe Repair Cafés . Op veel plaatsen, van Emmen tot Oud-Beijerland, van Oegstgeest tot Vorden, werd enthousiast gereageerd op de openingsbijeenkomsten. Een ongekend aantal van 250 bezoekers kwam op het nieuwe Repair Café in Oegstgeest af!

Stichting Repair Café deed onlangs een proef met het organiseren van een cursus repareren voor beginners. Wijnand Klaver, vrijwillig reparateur bij de Stichting én docent repareren, leerde in een middag aan een kleine groep cursisten hoe je een stekker aan een snoer zet en gaf theorieles over gereedschap en elektriciteit. De deelnemers vonden de cursus nuttig en gezellig. Houd de website in de gaten voor meer nieuws over leren repareren.

Volg ons op Facebook en Twitter. Of word donateur ! Tot ziens in het Repair Café,

Hartelijke groet,

Het Landelijk Repair Café-team
 
 
   
 
  

 

 

0
0
0
s2sdefault

Uw spaarrekening investeren in particuliere milieumaatregelen levert extra rendement op

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

DakisolatieDoorgaans levert een spaarrekening nog maar weinig rente op. Maar wat als u dit geld besteed aan verbeteringen aan uw huis die ten goede komen aan het milieu? Milieu Centraal rekende het voor u uit:

  • Spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12%
  • Dakisolatie komt uit op een rendement van 8%,
  • Dubbel glas 7%,
  • Zonnepanelen 6%.

Je kunt spaargeld dus het beste besteden aan verbeteringen in je eigen huis, als je het huis van jezelf is. 

Bovendien neemt de waarde van je huis dan ook nog toe.

bron: Milieu Centraal

 

0
0
0
s2sdefault

Weer naar school: een gezonde lunch

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

gezonde lunchMoet een school de broodtrommels en tasjes van kinderen controleren op ongezond eten? Moeten leraren snoep, chocolade, frisdrank of chips, nemen dit in beslag nemen?
Geeft u uw kind gewoon goed gezond eten mee voor de middagpauze, of vervalt u ook in pakjes fristie en chocolademelk, koeken, mueslirepen Of geeft u ze een gezonde lunch mee? Het sluipt er zo gemakkelijk in:"Hup, 1 of 2 pakjes drinken in de tassen, voorverpakte koek erbij, bruine boterham [dat dan nog wel] in de broodtrommel en klaar. Elke dag weer. Het roer moest dus om. Daarom eerst een goede lekvrije beker aangeschaft en een broodtrommel met vakverdeling.Een goede lunch betekend het weren van kant en klare supermarktproducten. Wat zijn de alternatieven? Een geïsoleerde drinkbeker met warme thee op koude dagen, yoghurt met vers fruitsap, smooties, stukjes fruit [met een eenvoudige appelsnijder van bijv de Hema] snij je appels en peren zo in een reeks partjes.Worteltjes radijsjes, kleine tomaten, stukjes bloemkool of gedroogd fruit: abrikozen, vijgen, dadels.
Altijd brood meegeven hoeft niet, wissel brood eens af met koude [pasta]salade, pannenkoeken of tortilla's of muesli. Het is allemaal wat meer werk, maar het is voor een goed doel. Na een paar weken krijg je er lol en handigheid in en krijg je steeds meer ideeën.

 


 

0
0
0
s2sdefault

Goedkoper op vakantie door woningruil

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vakantiewoningruil

Zonder dure bedragen hotels, een bungalow of een appartement uit te geven,kun je toch genieten van een vakantie in een andere omgeving. Eenvoudig! door tijdelijke woningruil.

  • IWB
  • HuizenRuil een vakantie-alternatief waarbij geldt: 'Jij verblijft in mijn huis en ik in dat van jou'. Er zijn dus geen andere kosten dan je reiskosten. Een verblijf waar ook ter wereld, hoeft dus niet meer  te kosten dan thuis blijven. Betaalsite 7.95-11.95 per maand
  • VakantiehuizenRuil.nl: Je dient zelf een vakantiehuis als ruilobject te hebben om mee te kunnen doen kosten 48 euro per jaar.
  • Tweedewoningruil: Je dient zelf een tweede huis in te brengen. Kosten 10 euro per jaar
 
 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Liften via internet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
lifsterLiften en gratis of goedkoop meereizen.
Er zijn vast wel mensen die naar dezelfde plaats reizen als waar jij heen wilt. Soms kun je gratis mee, soms tegen gedeelde kosten, meestal ben je een stuk goedkoper uit.Vaak is het ook gezelliger. Heel wat 50tigers hebben in hun jonge jaren door Europa gelift en hebben daar nog steeds de wildste en mooiste herinneringen aan.
Met de duim omhoog langs de snelweg waar de film Turks Fruit mee begint is vervangen door een zoektocht op internet:

 

 

0
0
0
s2sdefault

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!