Toscaanse jasmijn Trachelospermum Pink Air

De Trachelospermum Pink Air is vanwege zijn geurende roze bloemen en het wintergroene blad een populaire klimplant. De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze roze stervormige bloemetjes. De nieuw uitlopende takken krullen langs een gaaswerk of schutting omhoog, maar gaan zich niet binden aan een muur. De Trachelospermum Pink Air bij strengere vorst beschermen tegen invriezen. De Toscaanse jasmijn staat graag in een goede voedingrijke grond, het is daarom goed om tuinplantengrond door de bestaande grond te mengen bij het planten.

€ 11.95

Lees verder

Trachelospermum Pink Air
Product
 

Borderpakket Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket

Het Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket is een samenstelling van 6 vaste planten die bloeien met verschillende kleuren bloemen verspreid door het jaar heen. Dit borderpakket bevat 6 vaste planten (in een 9x9 cm pot) wat voldoende is om 1m2 te beplanten. Mocht u meerdere vierkante meters hebben dan kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten kopen. De verschillende soorten planten kunnen in groepen bij elkaar worden geplant wat samen een prachtige border vormt. Een combinatie met een ander borderpakket of heester is natuurlijk ook mogelijk. Dit Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket bevat de volgende planten: 1x Ooievaarsbek (Geranium hybride 'Brookside'), 1x Zandhaver ( Leymus arenarius), 1x Brandkruid (Phlomis russeliana), 1x Salie (Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’), 1x Vetkruid (Sedum 'Matrona’) en 1x Ereprijs (Veronicastrum virginianum ‘Fascination’). Bij het planten van dit Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket is het goed om 1 zak tuinplantengrond per m2 door de bestaande bodem te mengen voor een goede start van de jonge planten.

€ 18.00

Lees verder

Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket
Product
 

Blauwe regen Wisteria sinensis

De Wisteria sinensis is een prachtige blauwe regen die in mei tot juni bloeit met blauw paarse bloemen. De bloemen hangen in lange trossen tot wel 30 cm naar beneden. In de nazomer kan deze blauwe regen opnieuw gaan bloeien maar niet zo uitbundig als de eerste bloei. Snoei in de winter de overbodige takken weg tot op 3 ogen van de gesteltakken. Hieruit zal de Wisteria sinensis nieuwe scheuten maken waar de plant zijn bloemen op draagt. Wanneer de klimmer groter word zoekt hij zelf meer en meer de zon op tot een hoogte van 6 tot 8 meter. De blauwe regen kan het best worden geplant in de schaduw tot half schaduw in een humusrijke normale grond. Deze Wisteria is extra winterhard! Bij het planten is het goed om de bestaande grond te mengen met tuinplantengrond.

€ 10.95

Lees verder

Wisteria sinensis
Product
 

Roze Azalea Azalea mollis

De rose Azalea Mollis is een traag groeiende Azalea met een compacte opgaande groei. Deze rose Azalea Mollis wordt ongeveer 150cm hoog en 200cm breed en heeft stevig donkergroen blad. In mei en juni bloeit de Azalea Mollis rijkelijk met trompetvormige rose bloemen. Deze Azalea is winterhard maar verliest zijn blad in de winter om in de lente weer opnieuw uit te lopen. De Azalea Mollis komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als blikvangende solitair en is tevens prima geschikt als onderbeplanting onder grote bomen en struiken. De rose Azalea Mollis gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 11.50

Lees verder

Azalea mollis
Product
 

Rode bodembedekkende roos Rosa 'Fairy Queen'

De Rosa 'Fairy Queen' is een bodembedekkende trosroos die tot 50 cm hoog kan worden. Deze trosroos groeit mooi breed uit en wordt daarom ook gebruikt als bodembedekker. De bloeiperiode is van eind juni tot begin oktober. Er verschijnen dan talloze kleine, rode bloemen die in trossen bij elkaar staan. Deze geuren licht.Het blad van de Rosa 'Fairy Queen' is klein, glanzend en licht stekelig. De plant is bladverliezend maar goed winterhard. Voor een gezonde bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de roos terug te snoeien op 3 tot 5 ogen van de grond. Gebruik bij het planten Rozengrond en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 7.25

Lees verder

Rosa 'Fairy Queen'
Product
 

Klimhortensia Schizophragma hydrangeoides 'Moonlight'

De Schizophragma hydrangeoides Moonlight is een bloeiende klimhortensia die zich onderscheidt doordat deze vooral gedijt op schaduwrijke plaatsen. Van juni tot augustus bloeit deze klimhortensia met prachtige witte bloemschermen tussen het groene blad. Een schitterend gezicht! Een groot voordeel van de Schizophragma hydrangeoides Moonlight is dat deze nauwelijks hulp nodig heeft bij het klimmen en weinig verzorging nodig heeft. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten van de Schizophragma hydrangeoides Moonlight. En van de weinige bloeiende klimplanten die ook in volledige schaduw gedijen!

€ 11.95

Lees verder

Schizophragma hydrangeoides 'Moonlight'
Product
 

Trosroos Rosa 'Bonica'

De Rosa Bonica is een prachtige trosroos met een zachtroze kleur. De bloemen hebben bovendien een heerlijke geur. De gemiddelde hoogte die deze trosroos bereikt, is zon 80 cm. De Rosa Bonica bloeit zeer lang door (juni tot september!). Voor een gezonde groei en bloei snoeit u de Rosa Bonica in het voorjaar, verwijdert u de uitgebloeide bloemen en mest u de plant in het najaar bij. Plant trosrozen op een voedselrijke, vochtdoorlatende en zonnige plaats. Gebruik bovendien Tuinplantengrond of Rozengrond bij het aanplanten. Tip: Combineer rozen met lavendel om luizenbesmetting te voorkomen!

€ 6.75

Lees verder

Rosa 'Bonica'
Product
 

Gele Klimroos Rosa 'Golden Gate'

De Rosa 'Golden Gate' is een klimroos met een gele bloemkleur. De rozen zijn vrij groot, half gevuld en geuren heerlijk. De bloeitijd van deze klimroos is bijzonder lang: van juni tot en met oktober! Om de bloeitijd te verlengen, is het wel belangrijk om uitgebloeide bloemen tijdens de bloei al te verwijderen. De rozen steken prachtig af tegen het glimmende, groene gezonde blad. Klimrozen zijn bladverliezend en goed winterhard (tot zeker -25 graden Celsius!) Ze kunnen uiteindelijk ongeveer 3,5-4 meter hoog worden. Ze kunnen uitstekend geleid worden langs een schutting, muur, pergola of rozenboog. Klimrozen moeten jaarlijks rond maart of april gesnoeid worden. Knip dan alle zijtakken van de hoofdtakken af tot ongeveer 5 cm. Zorg ervoor dat klimrozen een plaatsje krijgen in voedzame grond met (volle) zon. Gebruik daarom Rozengrond bij het aanplanten en mest regelmatig bij met Rozenmest.

€ 13.75

Lees verder

Rosa 'Golden Gate'
Product
 

Borderpakket vlindertuin Vlinderplanten borderpakket

Het Vlinderplanten borderpakket is een samenstelling van 6 vaste planten die bloeien met verschillende kleuren bloemen verspreid door het jaar heen. Dit borderpakket bevat 6 vaste planten (in een 9x9 cm pot) wat voldoende is om 1m2 te beplanten. Mocht u meerdere vierkante meters hebben dan kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten kopen. De verschillende soorten planten kunnen in groepen bij elkaar worden geplant wat samen een prachtige border vormt. Een combinatie met een ander borderpakket of heester is natuurlijk ook mogelijk. Dit Vlinderplanten borderpakket bevat de volgende planten: 1x Marjolein (Origanum vulgare 'Compactum'), 1x Meisjesogen (Coreopsis verticillata 'Zagreb'), 1x Dropplant (Agastache foeniculum 'Blue Fortune'), 1x Bergamotplant (Monarda 'Cambridge Scarlet'), 1x Zonnehoed (Echinacea purpurea) en 1x Vetkruid (Sedum 'Herbstfreude'). Bij het planten van dit borderpakket is het goed om 1 zak tuinplantengrond per m2 door de bestaande bodem te mengen voor een goede start van de jonge planten.

€ 16.25

Lees verder

Vlinderplanten borderpakket
Product
 

Rode meidoorn op stam Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'

De rode meidoorn op stam (Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet') is een mooie rood bloeiende boom op stam. De rode meidoorn op stam (Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet') groeit op elke grond en is goed te snoeien. Zet een boompaal bij deze rode meidoorn en gebruik aanplantgrond bij deze boom op stam.

€ 47.95

Lees verder

Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
Product
 

Rode Azalea Azalea mollis

De rode Azalea Mollis is een traag groeiende Azalea met een compacte opgaande groei. Deze rode Azalea Mollis wordt ongeveer 150cm hoog en 200cm breed en heeft stevig donkergroen blad. In mei en juni bloeit de Azalea Mollis rijkelijk met trompetvormige rode bloemen. Deze Azalea is winterhard maar verliest zijn blad in de winter om in de lente weer opnieuw uit te lopen. De Azalea Mollis komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als blikvangende solitair en is tevens prima geschikt als onderbeplanting onder grote bomen en struiken. De rode Azalea Mollis gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 14.95

Lees verder

Azalea mollis
Product
 

Oranje treur Stamroos Rosa 'Ghislaine de Fligonde'

De Rosa 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' is een stamroos met vrij kleine, oranje roosjes. Heel bijzonder is dat de takken van dit ras 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' afhangend zijn. Hierom wordt de 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' ook wel een treurroos genoemd. Om de bloei te bevorderen wordt het aangeraden om uitgebloeide bloemen meteen te verwijderen. Stamrozen zijn bladverliezend maar goed winterhard. Doordat ze geënt zijn, zal de stamhoogte niet meer veranderen. Wel zal uiteraard de kruin steeds voller en compacter worden. Voor een gezonde, rijkbloeiende stamroos is het belangrijk om begin voorjaar de roos een snoeibeurt te geven. Knip dan alle dode en beschadigde takken weg, en snoei alle andere takken terug tot zo'n 10-15 cm. Let er bovendien op dat deze stamroos een zonnige standplaats krijgt in voedzame aarde. Gebruik Rozengrond bij het aanplanten en mest tweemaal per jaar bij met Rozenmest.

€ 34.25

Lees verder

Rosa 'Ghislaine de Fligonde'
Product
 

Rode treur Stamroos Rosa 'Rambling Rosie'

De Rosa 'Rambling Rosie' is een stamroos met afhangende takken waaraan licht geurende, rode bloemen komen. Deze stamroos is een echte doorbloeier. in het voorjaar na de vorst is het goed om de roos weer flink in te snoeien. Bij het planten is het goed om Rozengrond te gebruiken en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 34.25

Lees verder

Rosa 'Rambling Rosie'
Product
 

Japanse hulst Ilex crenata 'Green Hedge'

De Ilex crenata 'Green Hedge' is een laag blijvende hulst met struikvormige groei die geschikt is als haagplant. De 'Green Hedge' is geschikt voor lage hagen. Het blad staat enigszins bol en is lichtgroen. In de zomer bloeit de 'Green Hedge' met onopvallende witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen. De bessen zijn giftig. De 'Green Hedge' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De 'Green Hedge' doet het goed als solitaire heester op de hoek van de border of als snoeivorm, maar komt ook prima tot zijn recht in een haag. De Ilex crenata 'Green Hedge' gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 2.06

Lees verder

Ilex crenata 'Green Hedge'
Product
 

Oranje Azalea Azalea mollis

De oranje Azalea Mollis is een traag groeiende Azalea met een compacte opgaande groei. Deze oranje Azalea Mollis wordt ongeveer 150cm hoog en 200cm breed en heeft stevig donkergroen blad. In mei en juni bloeit de Azalea Mollis rijkelijk met trompetvormige oranje bloemen. Deze Azalea is winterhard maar verliest zijn blad in de winter om in de lente weer opnieuw uit te lopen. De Azalea Mollis komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als blikvangende solitair en is tevens prima geschikt als onderbeplanting onder grote bomen en struiken. De oranje Azalea Mollis gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 14.95

Lees verder

Azalea mollis
Product
 

Spaanse aak boom Acer campestre

Door zijn sterke wortelsgestel die goed tegen droogte kan, is deze boom vrijwel in elke tuin toe te passen. Planten is eenvoudig, zorg echter dat u de grond goed verbetert met bijvoorbeeld aanplantgrond en dat alle wortels goed bedekt zijn met deze grond.De Spaanse aak is een bladverliezende boom met ronde kroon, waarvan de bladeren in het najaar prachtig rood/geel verkleuren. De bladeren zijn aan de bovenzijde donkergroen, de onderkant is bleker groen en licht behaard. De bladeren zijn ten opzichten van andere esdoorn soorten klein van formaat.Door de grillige kleur en bladstructuur kan deze boom een grote aanvulling zijn op uw tuin. De boom wordt gemiddeld 15m hoog en 10m breed op een vrijstaande groeiplaats.De boom bloeit vanaf het voorjaar tot laat voorjaar. De vruchten, ook wel vleugeltjes genoemd, verkleuren van groen tot rood bij rijping.Deze soort is tevens zeer geschikt in hagen.Gebruik bij nieuwe aanplant van bomen bij voorkeur boompalen om de boom te stabiliseren.Deze kunnen bevestigd worden met speciale boombanden en zijn nodig zolang de nieuwe wortels nog niet gegroeid zijn. Gebruik bij de aanplant van bomen ook altijd de speciale aanplantgrond.

€ 31.25

Lees verder

Acer campestre
Product
 

Witte kornoelje Cornus alba 'Sibirica'

De Cornus alba 'Sibirica' is een prachtige Kornoelje. Net als de andere Kornoelje-rassen is deze plant juist in de winter het meest opvallend. De plant is dan helemaal kaal en heeft prachtige, rechtopgaande, vuurrode takken die mooi afsteken tegen de rest van de beplanting. In de voorjaars- en zomermaanden heeft de plant frisgroen blad. In mei en juni bloeit de plant bovendien met witcreme bloemen. In de herfstmaanden verkleurt het blad naar zachtrood, waarna het afvalt. Kornoeljes zijn flinke heesters, die wel 3 m hoog kunnen worden. Ze zijn daarom uitermate geschikt achterin in de border. De Cornus alba 'Sibirica' gedijt het beste op zonnige, beschutte plaatsen. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedzaam is door Tuinplantengrond bij het aanplanten te gebruiken. Door een regelmatige snoei krijgt deze kornoelje veel roodgekleurde takken. Kan maar liefst 3 meter breed worden.

€ 0.60

Lees verder

Cornus alba 'Sibirica'
Product
 

Witte bodembedekkende roos Rosa 'Crystal Fairy'

De Rosa 'Crystal Fairy' is een bodembedekkende trosroos die tot 40 cm hoog wordt. Deze roos groeit mooi breed uit en wordt daarom vaak gebruikt als bodembedekker. De bloeiperiode is van eind juni tot begin oktober. Er verschijnen dan talloze kleine, helder witte bloemetjes die in trossen bij elkaar staan. Deze geuren licht. Het blad van de Rosa 'Crystal Fairy' is klein, glanzend en licht stekelig. De plant is bladverliezend maar goed winterhard. Voor een gezonde bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de roos flink in te snoeien op 3 tot 5 ogen van de grond. Gebruik bij het planten Rozengrond en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 7.25

Lees verder

Rosa 'Crystal Fairy'
Product
 

Roze bodembedekkende roos Rosa 'The Fairy'

De Rosa 'The Fairy' is een bodembedekkende trosroos die 40 tot 60 cm hoog wordt. Deze trosroos groeit mooi breed uit en wordt daarom ook gebruikt als bodembedekker. De bloeiperiode is van eind juni tot begin oktober. Er verschijnen dan talloze kleine, zachtroze bloemetjes die in trossen bij elkaar staan en licht geuren. Het blad van de Rosa 'The Fairy' is klein, glanzend en licht stekelig. De plant is bladverliezend maar goed winterhard. Voor een gezonde bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de takken terug te snoeien op 3 tot 5 ogen vaaf de grond. Gebruik bij het planten Rozengrond en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 7.25

Lees verder

Rosa 'The Fairy'
Product
 

Rode Meidoorn boomvorm Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'

De Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' is een prachtige boom welke een rijke voorjaarsbloei heeft met mooie roze- rode bloemen welke een heerlijke zoete geur afgeven waar bijen dol op zijn. Uit de bloemen ontstaan in de herfst rode bessen waar de vogels graag van eten. Echter kunnen de vruchten ook door mensen gegeten worden. De bessen zijn wat melig van smaak maar zijn goed te gebruiken in bijvoorbeeld jam, confiture of vruchtenthee. Het gelobde blad is donkergroen van kleur en verkleurd in het najaar naar een mooie kleur geel voordat het in de winter afvalt. Deze Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' kan tot wel 7 meter hoog worde, groeit op elke grond en heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder alleen de dode en/ of kruisende takken. Plaats deze Rode Meidoorn op een plaats in de zon of half schaduw. Plaats bij deze Meidoorn boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten voor een goede start van het wortelstelsel.

€ 55.25

Lees verder

Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
Product
 

Kies groene stroom

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd