Toscaanse jasmijn Trachelospermum Pink Air

De Trachelospermum Pink Air is vanwege zijn geurende roze bloemen en het wintergroene blad een populaire klimplant. De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze roze stervormige bloemetjes. De nieuw uitlopende takken krullen langs een gaaswerk of schutting omhoog, maar gaan zich niet binden aan een muur. De Trachelospermum Pink Air bij strengere vorst beschermen tegen invriezen. De Toscaanse jasmijn staat graag in een goede voedingrijke grond, het is daarom goed om tuinplantengrond door de bestaande grond te mengen bij het planten.

€ 11.95

Lees verder

Trachelospermum Pink Air
Product
 

Blauwe regen Wisteria sinensis

De Wisteria sinensis is een prachtige blauwe regen die in mei tot juni bloeit met blauw paarse bloemen. De bloemen hangen in lange trossen tot wel 30 cm naar beneden. In de nazomer kan deze blauwe regen opnieuw gaan bloeien maar niet zo uitbundig als de eerste bloei. Snoei in de winter de overbodige takken weg tot op 3 ogen van de gesteltakken. Hieruit zal de Wisteria sinensis nieuwe scheuten maken waar de plant zijn bloemen op draagt. Wanneer de klimmer groter word zoekt hij zelf meer en meer de zon op tot een hoogte van 6 tot 8 meter. De blauwe regen kan het best worden geplant in de schaduw tot half schaduw in een humusrijke normale grond. Deze Wisteria is extra winterhard! Bij het planten is het goed om de bestaande grond te mengen met tuinplantengrond.

€ 10.95

Lees verder

Wisteria sinensis
Product
 

Weigela Weigela florida 'Monet'

De Weigela florida 'Monet' is een weelderige, bladverliezende, opgaande heester. In het voorjaar en de vroege zomer bloeit hij met heldere, roze bloemen. De ovale bladeren zijn bont gekleurd en gekarteld. In de herfst kleuren ze prachtig rood. Door de Weigela florida 'Monet' een zonnige plek te geven, is de kans op veel bloemen het grootst. De Weigela staat niet graag in te droge grond. Bij het planten is het goed Tuinplantengrond toe te voegen. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers.

€ 6.95

Lees verder

Weigela florida 'Monet'
Product
 

Witte aronskelk Zantedeschia aethiopica

De Zantedeschia aethiopica is tijdens de bloei van juni tot september een prachtige opvallende, wit bloeiende plant. De karakteristieke witte bloemen van de witte aronskelk staan op lange stelen en worden 120 cm tot 150 cm hoog. Een prachtige vaste plant om achter in een border te plaatsen als eyecatcher, langs de vijverrand of in een pot op uw terras. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 8.95

Lees verder

Zantedeschia aethiopica
Product
 

Tuinturf Voor Rhododendrons en heide

Tuinturf Tuinturf is een bodem verbeterend product met een hoog gehalte aan organische stof. Hierdoor zal er een water- en humusbuffer in de bodem ontstaan. De planten zullen een beter wortelgestel kunnen ontwikkelen en gezond en krachtig zullen groeien. Waarvoor is deze geschikt: Tuinturf wordt gebruikt als een hoogwaardige bodemverbeteraar en is met name zeer geschikt voor het gebruik bij zuurminnende planten zoals heide, hortensia, coniferen en rododendrons. Waarvoor niet geschikt: Het gebruik van Tuinturf heeft geen beperkingen, maar niet toepassen bij kalkminnende planten zoals lavendel (pH hoger dan 7). Eigenschappen: Tuinturf is een zuiver natuurproduct. Tuinturf is diepbruin van kleur. De zuurgraad (pH) is laag, het bevat geen meststoffen en heeft naast een hoge watercapaciteit een hoog gehalte aan organische stof. Beschrijving: - Bij het planten van zuurminnende gewassen wordt per plantgat 5 tot 10 liter tuinturf gemengd met dezelfde hoeveelheid van de oorspronkelijke grond. Dit mengsel deels in het plantgat en deels rond de kluit aanbrengen. Na het planten regelmatig aangieten met water. - Voor optimale groei en bloei jaarlijks een laag van ongeveer 5 cm rondom zuurminnende gewassen strooien en inwerken.

€ 4.15

Lees verder

Voor Rhododendrons en heide
Product
 

Kettingvaren Woodwardia fimbriata

De varen Woodwardia is een forse varen die hoofdzakelijk in subtropische gebieden groeien. Ze kunnen wel 100 tot 150cm hoog worden. Er zijn echter enkele soorten Woodwardia die aardig wintervast zijn in ons klimaat, zeker met een flink bladerdek in strenge winters. Woodwardia breidt zich langzaam uit door korte wortelstokken en vormt zo op den duur prachtige groepen. Het liefst staat Woodwardia op een plek in de (half)schaduw op een humeuze grond welke voldoende vocht vasthoudt. De grond mag aan de zure kant zijn.

€ 2.40

Lees verder

Woodwardia fimbriata
Product
 

Mosplant Scleranthus uniflorus

De bodembedekende, kussenvormende Scleranthus uniflorus is een mooie fijne vast plant die ook wel bekend staat als Nieuw-Zeelands mos. Deze vaste plant bloeit in de periode juni tot augustus met kleine witte bloemetjes die op kleine steeltjes boven de plant uitkomen. Dit Nieuw-Zeelands mos vormt een dichte mat van ongeveer 10 cm dik welke ook groenblijvend is in de wintermaanden. De standplaats voor het Nieuw-Zeelands mos is in een droge tot normale soms zelfs stenige bodem. Dit maakt deze vaste plant uitermate geschikt voor in de rotstuinen en moeilijke schrale plekken in de tuin. De plant kan goed tegen een lichte betreding. Het is belangrijk om bij het planten er voor zorgen dat de grond niet te veel vocht en voeding bevat.

€ 2.22

Lees verder

Scleranthus uniflorus
Product
 

Kogelbloem Cephalanthus 'Magical Moonlight'

Deze Cephalanthus Magical Moonlight, ook wel Kogelbloem genoemd, is een stevige opgaande struik met een gemiddelde hoogte van 1 tot 1,5 meter hoog.De bloemen zijn prachtige witte bollen, waar een heerlijke nectarachtige geur van af komt, die ook zeer aantrekkelijk is voor vlinders.Een gemakkelijke plant in het onderhoud en stelt ook weinig eisen aan zijn omgeving.

€ 9.50

Lees verder

Cephalanthus 'Magical Moonlight'
Product
 

Rode meidoorn op stam Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'

De rode meidoorn op stam (Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet') is een mooie rood bloeiende boom op stam. De rode meidoorn op stam (Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet') groeit op elke grond en is goed te snoeien. Zet een boompaal bij deze rode meidoorn en gebruik aanplantgrond bij deze boom op stam.

€ 47.95

Lees verder

Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'
Product
 

Borderpakket vlindertuin Vlinderplanten borderpakket

Het Vlinderplanten borderpakket is een samenstelling van 6 vaste planten die bloeien met verschillende kleuren bloemen verspreid door het jaar heen. Dit borderpakket bevat 6 vaste planten (in een 9x9 cm pot) wat voldoende is om 1m2 te beplanten. Mocht u meerdere vierkante meters hebben dan kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten kopen. De verschillende soorten planten kunnen in groepen bij elkaar worden geplant wat samen een prachtige border vormt. Een combinatie met een ander borderpakket of heester is natuurlijk ook mogelijk. Dit Vlinderplanten borderpakket bevat de volgende planten: 1x Marjolein (Origanum vulgare 'Compactum'), 1x Meisjesogen (Coreopsis verticillata 'Zagreb'), 1x Dropplant (Agastache foeniculum 'Blue Fortune'), 1x Bergamotplant (Monarda 'Cambridge Scarlet'), 1x Zonnehoed (Echinacea purpurea) en 1x Vetkruid (Sedum 'Herbstfreude'). Bij het planten van dit borderpakket is het goed om 1 zak tuinplantengrond per m2 door de bestaande bodem te mengen voor een goede start van de jonge planten.

€ 16.25

Lees verder

Vlinderplanten borderpakket
Product
 

Witte kornoelje Cornus alba 'Sibirica'

De Cornus alba 'Sibirica' is een prachtige Kornoelje. Net als de andere Kornoelje-rassen is deze plant juist in de winter het meest opvallend. De plant is dan helemaal kaal en heeft prachtige, rechtopgaande, vuurrode takken die mooi afsteken tegen de rest van de beplanting. In de voorjaars- en zomermaanden heeft de plant frisgroen blad. In mei en juni bloeit de plant bovendien met witcreme bloemen. In de herfstmaanden verkleurt het blad naar zachtrood, waarna het afvalt. Kornoeljes zijn flinke heesters, die wel 3 m hoog kunnen worden. Ze zijn daarom uitermate geschikt achterin in de border. De Cornus alba 'Sibirica' gedijt het beste op zonnige, beschutte plaatsen. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedzaam is door Tuinplantengrond bij het aanplanten te gebruiken. Door een regelmatige snoei krijgt deze kornoelje veel roodgekleurde takken. Kan maar liefst 3 meter breed worden.

€ 0.60

Lees verder

Cornus alba 'Sibirica'
Product
 

Borderpakket vaste planten pluktuin Border pluktuin

Het Borderpakket vast planten pluktuin is een samenstelling van 6 vaste planten die bloeien met verschillende kleuren bloemen verspreid door het jaar heen. Dit borderpakket bevat 6 vaste planten (in een 9x9 cm pot) wat voldoende is om 1m2 te beplanten. Mocht u meerdere vierkante meters hebben dan kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten kopen. De verschillende soorten planten kunnen in groepen bij elkaar worden geplant wat samen een prachtige border vormt en waar ook uit geplukt kan worden voor een boeket bloemen. Een combinatie met een ander borderpakket of heester is natuurlijk ook mogelijk. Dit Borderpakket vast planten pluktuin bevat de volgende planten: 1x Kruiskruid (Ligularia dentata 'Desdemona', 1x Kattenstaart (Lythrum salicaria 'Robert'), 1x Ijzerhard (Verbena bonariensis), 1x Pimpernel (Sanguisorba off. 'Pink Tanna'), 1x Vlambloem (Phlox paniculata 'Starfire') en 1x Bergamot (Monarda 'Cambridge Scarlet'). Bij het planten van dit Borderpakket vast planten pluktuin is het goed om 1 zak tuinplantengrond per m2 door de bestaande bodem te mengen voor een goede start van de jonge planten.

€ 18.00

Lees verder

Border pluktuin
Product
 

Oranje treur Stamroos Rosa 'Ghislaine de Fligonde'

De Rosa 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' is een stamroos met vrij kleine, oranje roosjes. Heel bijzonder is dat de takken van dit ras 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' afhangend zijn. Hierom wordt de 'Rosa 'Ghislaine de Féligonde' ook wel een treurroos genoemd. Om de bloei te bevorderen wordt het aangeraden om uitgebloeide bloemen meteen te verwijderen. Stamrozen zijn bladverliezend maar goed winterhard. Doordat ze geënt zijn, zal de stamhoogte niet meer veranderen. Wel zal uiteraard de kruin steeds voller en compacter worden. Voor een gezonde, rijkbloeiende stamroos is het belangrijk om begin voorjaar de roos een snoeibeurt te geven. Knip dan alle dode en beschadigde takken weg, en snoei alle andere takken terug tot zo'n 10-15 cm. Let er bovendien op dat deze stamroos een zonnige standplaats krijgt in voedzame aarde. Gebruik Rozengrond bij het aanplanten en mest tweemaal per jaar bij met Rozenmest.

€ 34.25

Lees verder

Rosa 'Ghislaine de Fligonde'
Product
 

Moerasaronskelk Zanthedesia aetiopica

De Zantedeschia aethiopica bloeit met opvallend witte bloemen. Deze bloemen verschijnen in juni en juli. Het blad is vrij groot en daar bovenuit steken de bloemen. U kunt deze plant het beste in de vijver poten, in een klein laagje water van ongeveer 5 cm diepte. De plant wordt ongeveer 50-100 cm hoog en staat het liefst in halfschaduw. Wanneer de plant meer in de schaduw staat, zal de plant hoger worden, in de zon blijft de plant iets kleiner, maar bloeit hij wel uitbundiger.

€ 4.95

Lees verder

Zanthedesia aetiopica
Product
 

Hortensia Hydrangea Forever en Ever Rood

Deze rode hortensia uit de Forever&ever serie bloeit elk jaar met grote bolvormige bloemen, deze zijn schitterend intens roze van het voorjaar tot diep in het najaar.Gedurende het seizoen wordt deze steeds paarser en bloeit elk jaar ongeacht snoei of vorst.Groeit op vrijwel alle grondsoorten behalve op zware klei omdat hij de voorkeur geeft voor licht zure grond. Wij raden aan om bij de aanplant gebruik te maken van Hortensiagrond of Tuinturf.Bloeit -in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla- op n- en meerjarig hout. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst.Snoeien: Behoeft vrijwel geen onderhoud, dus snoeien is niet nodigWinterhard: Tot -25 graden CelsiusGroeit het beste in halfschaduw (deel van de dag zon, deel schaduw)Geschikt voor borders, vak beplanting, balkon en terras en wordt niet hoger dan 1 meter.

€ 23.95

Lees verder

Hydrangea Forever en Ever Rood
Product
 

Borderpakket Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket

Het Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket is een samenstelling van 6 vaste planten die bloeien met verschillende kleuren bloemen verspreid door het jaar heen. Dit borderpakket bevat 6 vaste planten (in een 9x9 cm pot) wat voldoende is om 1m2 te beplanten. Mocht u meerdere vierkante meters hebben dan kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten kopen. De verschillende soorten planten kunnen in groepen bij elkaar worden geplant wat samen een prachtige border vormt. Een combinatie met een ander borderpakket of heester is natuurlijk ook mogelijk. Dit Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket bevat de volgende planten: 1x Ooievaarsbek (Geranium hybride 'Brookside'), 1x Zandhaver ( Leymus arenarius), 1x Brandkruid (Phlomis russeliana), 1x Salie (Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’), 1x Vetkruid (Sedum 'Matrona’) en 1x Ereprijs (Veronicastrum virginianum ‘Fascination’). Bij het planten van dit Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket is het goed om 1 zak tuinplantengrond per m2 door de bestaande bodem te mengen voor een goede start van de jonge planten.

€ 18.00

Lees verder

Onderhoudsvriendelijke vaste planten borderpakket
Product
 

Mediterrane Potgrond Voor mediterrane planten en palmen

Mediterrane PotgrondPlanten uit de landen rondom de Middellandse zee zijn erg geliefd bij veel tuinliefhebbers. Door de uitstraling en de sfeer van deze planten roepen ze vaak een vakantiegevoel op. Mediterrane planten stellen hoge eisen aan de potgrond waar ze in staan. Immers ze groeien langzaam en staan vaak langer in dezelfde pot of kuip. Het is daarom belangrijk dat de potgrond luchtig blijft. Bovendien bevat deze potgrond de juiste bestanddelen voor een optimale waterhuishouding. Waarvoor is deze geschikt: Mediterrane Potgrond kan worden gebruikt voor palmen, olijven, vijgen, citrus-achtige en andere Mediterrane planten. Waarvoor niet geschikt: Niet gebruiken voor zuurminnende planten. Eigenschappen: In Mediterrane Potgrond worden de beste veensoorten gemengd met kokosgruis tot een optimaal groeimedium. Klei is toegevoegd voor een betere waterhuishouding. Om de juiste pH-waarde te bereiken wordt kalk toegevoegd. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen, voldoende voeding voor de eerste 6 weken. Bovendien is er voor de eerste zes maanden een organische bemesting meegegeven. Aan Mediterrane Potgrond is RhizoPlus toegevoegd. Hoewel dit product een meststof bevat zal het noodzakelijk zijn om na verloop van tijd een bemesting uit te voeren. Dit afhankelijk van de behoefte van uw planten. RhizoPlus is een mengsel van mycorrhiza en andere rhizosphere bacteriën en schimmels. Door de toevoeging van RhizoPlus zal de opname van voedsel en water sneller en makkelijker op gang komen. Bovendien bevordert RhizoPlus het natuurlijk evenwicht. Beschrijving: Haal de kluit van de plant ui de pot. Verwijder de losse grond. Gebruik alleen schone potten. De nieuwe pot schoonmaken en een poosje in het water zetten. Leg een scherf op het bodemgat, strooi een laagje Mediterrane Potgrond in de pot en zet de plant hierop. Vul tot de rand bij en doe ook wat grond op de kluit. Druk het geheel licht aan. Langs de rand stevig aandrukken. Geef water naar behoefte. Het is aan te bevelen om voor een betere drainage een laag Hydrokorrels onder in de pot aan te brengen.

€ 6.60

Lees verder

Voor mediterrane planten en palmen
Product
 

Roze Azalea Azalea mollis

De rose Azalea Mollis is een traag groeiende Azalea met een compacte opgaande groei. Deze rose Azalea Mollis wordt ongeveer 150cm hoog en 200cm breed en heeft stevig donkergroen blad. In mei en juni bloeit de Azalea Mollis rijkelijk met trompetvormige rose bloemen. Deze Azalea is winterhard maar verliest zijn blad in de winter om in de lente weer opnieuw uit te lopen. De Azalea Mollis komt het beste tot zijn recht in groepen, maar doet het ook prima als blikvangende solitair en is tevens prima geschikt als onderbeplanting onder grote bomen en struiken. De rose Azalea Mollis gedijt het beste op zure, droge tot vochthoudende grond in de halfschaduw of schaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken.

€ 11.50

Lees verder

Azalea mollis
Product
 

Weigela Weigela 'Bristol Ruby'

De Weigela 'Bristol Ruby' is een weelderige, bladverliezende, opgaande heester. In het late voorjaar en de vroege zomer komen er donkerrode bloemen uit donker gekleurde knoppen. De ovale bladeren zijn donkergroen tot felgroen gekleurd en gekarteld. Door de Weigela 'Bristol Ruby' een zonnige plek te geven, is de kans op veel bloemen het grootst. De Weigela staat niet graag in te droge grond. Bij het planten is het goed Tuinplantengrond toe te voegen. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers.

€ 6.95

Lees verder

Weigela 'Bristol Ruby'
Product
 

Rode bodembedekkende roos Rosa 'Fairy Queen'

De Rosa 'Fairy Queen' is een bodembedekkende trosroos die tot 50 cm hoog kan worden. Deze trosroos groeit mooi breed uit en wordt daarom ook gebruikt als bodembedekker. De bloeiperiode is van eind juni tot begin oktober. Er verschijnen dan talloze kleine, rode bloemen die in trossen bij elkaar staan. Deze geuren licht.Het blad van de Rosa 'Fairy Queen' is klein, glanzend en licht stekelig. De plant is bladverliezend maar goed winterhard. Voor een gezonde bloei is het belangrijk om ieder voorjaar de roos terug te snoeien op 3 tot 5 ogen van de grond. Gebruik bij het planten Rozengrond en bemest in het seizoen met Rozenmest.

€ 7.25

Lees verder

Rosa 'Fairy Queen'
Product
 

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

Our website is protected by DMC Firewall!