Biologische zaden voor januari en begin februari

 


 
Tuinboon Express selectie zaden - Eleonora Vicia faba

Tuinboon Express selectie zaden - Eleonora Vicia faba

Uitstekende smaak en zeer geschikt om in te vriezen. Tuinbonen hebben een goede koudetolerantie. Ter plaatse zaaien kan vanaf begin maart tot half april. Extra vervroeging is mogelijk door in februari voor te zaaien. Bij zaaien of uitplanten minimaal een afstand van 60 x 20 cm aanhouden. Dichter zaaien levert geen extra peulopbrengst op! De oogstperiode is kort; met verschillende zaaidata wordt spreiding verkregen. Eleonora is een sterk gewas, ook geschikt als windschut voor andere gewassen. Groeit op elke grondsoort en stelt weinig eisen aan de bemesting.

 

Zaaien in volle grond: februari tot half april

Bestel

 
 
 
 
 
Spinazie Vroeg Reuzenblad zaden - Spinacia oleracea

Spinazie Vroeg Reuzenblad zaden - Spinacia oleracea

Vanaf maart moet men, in verband met vroegtijdig schieten, gebruik maken van het ras Nores. Vanaf begin augustus kan men wel weer gebruik maken van Vroeg Reuzenblad. Oogsten kan na 4 tot 6 weken. Spinazie is weinig vorstgevoelig, afdekken is niet nodig. De hoeveelheid zaad per pakje is voldoende voor 4 m².

 

Zaaien onder glas:

januari - begin februari

 

Zaaien in volle grond: begin februari tot half maart

Bestel

 

 

 
 
 
 

 

0
0
0
s2smodern

Zoek je zaden, planten of tegels voor de tuin? Of heb je die juist in overvloed? Via Ruiltuin verwisselen ze van eigenaar.

moestuin

Het leuke aan veel planten is dat ze zichzelf vanzelf vermeerderen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Alleen de oppervlakte van je tuin groeit meestal niet mee. Dus af en toe moeten succesvolle planten worden verwijderd. En wat doe je er dan mee? Je zet ze op ruiltuin.nl!

Ruilen hosta, zaad van acanthus mollis, flespompoen,. Ik woon in de buurt van Utrecht....

Wel groene vingers maar geen tuin? Kijk dan eens bij garden dating waar groene vingers en ongebruikte grond elkaar vinden. Misschien heeft iemand wel een stuk (moes)tuin voor jouw beschikbaar.

Hallo, wie heeft zin om van mijn tuin nog meer een paradijsje te maken, moestuin, fruitbomen, appel-(stoof)peer-moerbei, kaki, noten, kleinfruit...

Wie houdt van tuinieren maar heeft geen tuin (meer) ?
Ik heb een grote tuin 2000m2 bij mijn huis midden in Den Haag. Die onderhielden we samen. Dat gaat nu niet meer en ik sta er alleen voor. Moet echter dagelijks gewoon werken. Het is echt te veel. Zoek daar dus hulp bij. Ook was het het plan was om een deel van de tuin om te bouwen naar moestuin, maar daar heb ik al helemaal geen tijd voor. Zou dat wel willen. Vanuit de gedachte van het delen met anderen van opbrengsten van de tuin; zaden, groentes etc. Sta ik helemaal achter. Kortom: ik zoek mensen die geen tuin (meer) hebben maar wel heel graag tuinieren. Zonder dikke verplichtingen. Gewoon vanuit gezamenlijke liefde voor de natuur.

Naar Ruiltuin

0
0
0
s2smodern

Tuinen delen in Nijmegen

Niet alle tuinen in Nijmegen worden even goed onderhouden; niet iedereen heeft er zin in en tijd voor. Er zijn ook mensen zonder tuin die dolgraag in een tuin aan de slag willen.Nijmegen Deelstad helpt graag met het verbinden tussen vraag en aanbod van dit soort tuinen. We willen er voor zorgen dat alle stukjes grond in Nijmegen groeien en bloeien. Van iemands voortuin tot hele terreinen voor stadslandbouw en alles er tussen. Omdat het dan mooier wordt, omdat er dan meer mensen verbonden en blij zijn, en wie weet, omdat we meer voedsel uit te delen hebben.

Naar tuinen delen Nijmegen

0
0
0
s2smodern

Intratuin stopt met de verkoop van negen pesticiden die bijdragen aan bijensterfte.

 
Greenpeace logo  
  Bijzzzzzzonder blij!

Hier word jij ook vast blij van: Intratuin stopt met de verkoop van negen pesticiden die bijdragen aan bijensterfte. Ook zegt het tuincentrum toe dat binnen zes jaar zijn planten vrij zijn van dezelfde gifstoffen. Om dit voor elkaar te krijgen verlangt Intratuin van zijn telers het pesticidengebruik drastisch te verminderen. We zijn trots op dit campagneresultaat en dat mag jij als Greenpeace-supporter ook zijn!

Deel de hoopvolle boodschap
Intratuin brengt met de aangekondigde maatregelen een hoopvolle boodschap. Het is belangrijk om het goede nieuws zoveel mogelijk te delen, om de andere tuincentra ook te bewegen. Doe je mee? Als je wilt kun je onze posts op social media gebruiken.

Jouw steun heeft zin
Na een verontrustende uitzending van Radar, meer dan negentigduizend handtekeningen op onze online petitie, een onthullend gifplantenrapport en honderden zoemende zomertuinen neemt Intratuin stevige maatregelen. Het bewijst maar weer dat online actievoeren werkt.

Dank je wel voor jouw solide support. Het milieu is je dankbaar!

Groene groeten,

Herman van Bekkem, campagneleider duurzame landbouw

 
     
 


Geef je mening en deel ideeën, nieuws en video's:

 Twitter                     Facebook                   youTube                   Greenwire
 
 Teken de petitie, red de bijen  |Bekijk en deel video imker Pim  |Contact  | Veelgestelde vragen


 
0
0
0
s2smodern

Pindakaashuisje van vurenhout en zinken dakje + 2 pindakaaspotten van 11.99 voor 6.99

Pindakaashuisje van vurenhout en zinken dakje + 2 pindakaaspotten. Pindakaas voor tuinvogels. Netto gewicht per pot 330g. Deze pindakaas is speciaal ontwikkeld voor vogels en bevat de essentiële ingrediënten die uw tuinvogels nodig hebben. U dient uw tuinvogels geen pindakaas te voeren die bedoeld is voor menselijke consumptie omdat deze hoge gehaltes aan zout bevatten wat schadelijk is voor uw tuinvogels. Om te voeren, verwijder de deksel en plaats de pot in het Best for Birds Pindakaasvoederhuisje. Een mix van pindakaas speciaal voor uw tuinvogels boordevol calorieën!
- Zonder toegevoegd zout
- Niet voor menselijke consumptie
- Zeer calorierijk
- Voedzaam en gezond voor tuinvogels

Bestel Pindakaashuisje

 

Assortiment Warentuin

 

0
0
0
s2smodern

Maak een Groenteraket en begin je eigen verticale moestuin

groenteraketWat is een Groenteraket?

De Groenteraket is een verticale tuin ter grootte van een regenton op pootjes, met daarin een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan een vierkante meter kun je 40 planten kweken. Je kunt hem zelf maken in de workshop, of kant en klaar kopen.

Compostwormen nemen het werk van je over

Vertikaal tuinieren in de groenteraket kun je staand doen, of zittend, zelfs in een rolstoel. Je hoeft geen grond om te spitten of ieder jaar zware bloempotten van nieuwe aarde te voorzien. Als je je Groenteraket eenmaal geïnstalleerd hebt doen de compostwormen het zware werk voor je. De wormen woelen de aarde om en voorzien hem van compost. Dus jij hoeft alleen te zaaien en te oogsten. (En water te geven natuurlijk)

De bijen zijn je dankbaar

Samen met de Hommel bestuiven bijen 70% van onze landbouwgewassen. Monocultuur en pesticiden zorgen ervoor dat het niet goed gaat met de bijen. Er is sprake van enorme bijensterfte. Steden met veel en gevarieerd groen blijken ideale vluchthavens voor bijen. Draag jouw steentje bij en zaai bijvriendelijke zaadjes in jouw Groenteraket. Bij iedere Groenteraket krijg je gratis een zakje zaadjes

Composteer je eigen GFT

Wist je dat in een stad als Amsterdam slechts 16 % van het GFT afval gescheiden wordt ingezameld? De rest verdwijnt in CO2 producerende vrachtwagens naar de verbrandingsoven. Stel je eens voor dat in iedere gallerijflat op elk balkon een Groenteraket zou staan. Hoeveel CO2 zou dat besparen? Zelfs als je niet al je GFT erin kwijt zou kunnen dan nog lever je in ieder geval een positieve bijdrage. De exacte hoeveelheid GFT die een Groenteraket aankan is afhankelijk van meerdere factoren. Een gemiddeld gezin dat regelmatig groenten eet zal in de winter toch nog de reguliere GFT bak of afvalbak moeten gebruiken. Ben je single en eet je veel afhaalpizza? Vraag dan af en toe je buren om wat tuinafval.

Technische informatie balkon-raket:

  1. Vat: 60 liter
  2. Hoogte (inclusief poten en compostbuis) 100 cm
  3. Diameter: 40 cm
  4. Kleur: donkergroen (vat plus zwart (poten)
  5. 19 plantgaten rondom, ruitme voor 3 planten bovenop
  6. Reken op 60 liter (biologische) potgrond

workshop bouw je eigen groenterakket

 

Moestuin.nl: Webwinkel met alleen maar milieuvriendelijke producten voor in jouw moestuin/groenteraket

0
0
0
s2smodern

waar hang ik een nestkast of vogelhuisje op

 

 

Bestel: Opvouwbaar Vogelhuisje € 2.95• Een nestkast mag niet in de volle zon hangen, in de regen de regen is ook niet goed. De wind komt meestal uit het zuid-westen. Hang daarom de invliegopening het liefst in oostelijke of zuid-oostelijke richting, Vogels houden van ochtendzon in de nestopening. Het nest met eventuele jonge vogels wordt dan in de ochtendzon opgewarmd, maar hangt dan op het heetst van de dag in de schaduw. Heeft u al jaren een nestkastje hangen waar geen vogel inkomt... mogelijk is de invliegrichting niet goed... verhangen... en wie weet het volgende broedseizoen een nest met jongen!

• Als een nestkast onder een overkapping, dakrand of carport gehangen wordt, is er minder kans op inregenen en opwarming door direct zonlicht. De richting van de vliegopening is dan van minder belang.

• Het territorium van mezen [en de meeste kleinere vogels] is 15 meter rondom de nestkast. Hang een volgende nestkast minstens op 30 meter afstand van een andere nestkast.

• In een rustige tuin hang je de nestkasten op hoger dan 1,80 meter boven, zodat katten er niet bij kunnen.

 

 

0
0
0
s2smodern

Kies groene stroom

 
 

Groen.Duurzaam facebook agenda

Groen.Duurzaam facebook

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd