tamme kastanjeTamme kastanjes zijn volop te vinden: in stadsparken en bossen, bij boerderijen, op landgoederen en langs snelwegen. De rijpe kastanjes vallen vanaf midden september, met als hoogtepunt oktober. In die maanden zie je dan ook veel mensen kastanjes rapen.
Verwar de tamme kastanje niet met wilde kastanjes. De wilde kastanjes is erg bitter en niet eetbaar.
Bereiden:
snijd de kastanjes aan de bolle kant in en kook ze 8-10 minuten. hierna kunt u ze – liefst nog warm – pellen en ontvliezen. Vervolgens hebben de kastanjes ± 30 minuten kooktijd nodig, 45-60 minuten voor puree.
Voor het roosteren van kastanjes bestaan speciale pannen met gaten in de bodem, maar een gewone zware koekenpan, een hete oven of houtkachel werken ook goed .

Spruitjes met kastanjes

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
Maak met een scherp mes een inkeping in de platte kant van elke kastanje.
Bak de kastanjes in hun dop gedurende 20 minuten in de oven.
Pel dan de buitenste schil en het binnenste velletje eraf. Dit gaat het beste als de kastanjes nog warm zijn.
Kook de spruitjes in 8 tot 10 minuten gaar.
Giet ze af.
Bij hoog vuur de spruitjes, kastanjes en de boter goed verhitten, tot de boter is gesmolten.
Direct serveren.

plukkalender en de lol van het wildplukken

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.