Winkelgids

Bamboeprodukten

bamboeveldBamboe heeft antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is het gebruik van pesticiden of kunstmest niet nodig en raakt het grondwater dus ook niet vervuild (zoals bij bijvoorbeeld katoen vaak wel het geval is).
Bamboe is een makkelijke plant, die makkelijk en snel groeit. Hij groeit snel en groeit op bijna alle grondsoorten. Na het kappen groeit de plant vanzelf weer aan. Hierdoor kan het geteeld worden in gebieden die anders minder geschikt zijn voor landbouw. Bovendien ontstaat er op die manier geen ontbossing of gronderosie na de kap. Er zijn bamboesoorten, die per dag meer dan een meter groeien en binnen twee jaar hun volle lengte bereikt hebben.
bamboe neemt van nature CO2 en ook produceert zuurstof produceert, is het een uitstekende luchtzuiveraar. De plant produceert tot wel 35% meer zuurstof produceert dan een gemiddelde boom van dezelfde omvang. En daarmee helpt de bamboeplant ons enorm bij onze klimaatproblemen.Bamboe kent vele toepassingen zoals in de bouw, maar ook eenvoudiger bijvoorbeeld bestek en rietjes

De boxershorts en t-shirts van Yourbamboobasics.com zijn zéér scherp geprijsd vergeleken met andere merken. Yourbamboobasics.com produceert en verkoopt ondergoed en t-shirts gemaakt van bamboevezel. Deze zijn van nature anti-bacterieel, antitranspirant en filteren tot wel 98% schadelijke UV-stralen. De stof is sterk, zijdezacht, uitermate comfortabel en kreukt niet. Tevens is bamboe vele malen milieuvriendelijker dan katoen.
Bamboosleep.nl is dé online winkel voor slaapgerei van bamboe-materiaal. Het assortiment bestaat uit ecologische hoeslakens, dekbedden, kussens en matrassen. De producten worden ecologisch geproduceerd en zijn zo stukken milieuvriendelijker dan katoen of alle andere kunstmatige vezels.
Powered by SobiPro

Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen?

Faith in Nature
Gebruik je graag vloeibare douche-en verzorgingsproducten, maar wil je ook plastic besparen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Faith in Nature. Met de Faith in Nature 5L verpakkingen douchegel, haarverzorging, handzeep en bodylotion bespaar je immers een boel plastic en ze zijn ook extra voordelig. 🌿 Kies je toch liever voor plasticvrij? Bij Faith in Nature vind je eveneens vaste zepen en shampoo-en conditionerbars.